icon

Máte radu na řešení špatného spánku u miminka?

ozogovanela2
16. led 2025

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jestli někdo nemáte radu...už si nevím rady . Mám první miminko , je to chlapeček má 6 měsíců , narodil se v termínu 3300g 48cm , žádné zdravotní problémy ...
Měsíc byl kojený a po měsíci jsem začla brát antibiotika kvůli nemoci a mléko se začlo ztrácet a proto jsem přešla na UM SUNAR PREMIUM. OD 4 MĚSÍCE jsem začla s příkrmy ( mrkev , brambor , kuřecí masíčko, brokolice , přesnídávka, kaše na dobrou noc ,) . Všechno mu moc chutná a přes den odmítá mléko .... Pouze čaj a 3x denně příkrm, ráno přesnídávka s banánem, oběd , večer kaše . Když jdeme večer spát cca 21:00 ( spíme spolu v posteli ) napije se mléka a usnne a od té chvíle se budí co 50 minut a chce se napít mléka a zase spát ...trvá to až do 7 rána.. už jsem vyčerpaná asi jsem někde udělala chybu , ale už jsem opravdu vyčerpaná budu ráda za každou radu.

cilkat
16. led 2025

Pokud má v půl roce 3 jídla, hladem to asi není,,, Jak uspáváš přes den? taky mlékem? Umí bez něj usnout? Zkusila bych v noci nedávat mléko, ale čaj/vodu - prostě to, co pije přes den, ne "uspávadlo". Je možné, že neumí bez mléka usnout a tudíž ho vyžaduje pokaždé, když se probudí. Zkusila bych prostě mléku vzít uspávací funkci.

ozogovanela2
autor
16. led 2025

@cilkat
Děkuji za odpověď , přes den usíná normálně ...třeba si hraje a najednou usne ...nebo taky na procházce v kočárku .... Usne i 3x denně cca na 45 minut a bez mléka .

hennrietta
16. led 2025

Nevím, jak velké sní porce nebo kolik má mléka přes den, ale napadlo mě, jestli se nebudí hlady.

nelly_strokova
16. led 2025

@ozogovanela2 Pokud už nemá přes den mléko a má pouze příkrmy, tak si myslím, že je to málo a právě to dohání přes noc. Zkusila bych přidat více jídla přes den.

ozogovanela2
autor
17. led 2025

@hennrietta dobrý den sni ráno půlku banánů a přesnídávku oběd cca 120g a večer kaši plnou misticku

ozogovanela2
autor
17. led 2025

@nelly_strokova dobrý den sni ráno půlku banánů a přesnídávku oběd cca 120g a večer kaši plnou misticku

hennrietta
17. led 2025

@ozogovanela2 A mlíko už nemá? Pokud ne, tak mi to přijde málo. Mít oběd a pak až večeři, tak bych se v noci taky budila hladem. 🙂

nelly_strokova
17. led 2025

@ozogovanela2 Taky mi to přijde málo. Přidala bych tam určitě aspoň svačinu.

ozogovanela2
autor
17. led 2025

@hennrietta dobře zkusím děkuji za radu

hhet
26. led 2025

Dobry den, mam podobne trapeni. Synovi je cerstve 7 mesicu, je od narozeni kojeny. V noci prestal vyzadovat mleko v 7 tydnech a cca do 4 mesice krasne spinkal, max se parkat probudil. Pak se to (v prosinci) zhorsilo, budil se bez prehani i 50x, ale vzdy se povedlo docela rychle uspat, nicmene uz tak jsem byla fakt vyrizena a od vcera nespi skoro vubec, je doslova vztekly, rve jak na lesy hned jak ho dam do postylky, rve klidne i 2 hodiny, nepomohlo kojeni, kdyz ho zvednu, tak se okamzite raduje a rehta a ja jsem uz uplne vyrizena. Pres den super, hrajeme si, atd., ale jak ma jit spinkat (dopo/odpo, vecer), tak takhle strasne rve. Vcera usnul v 9 vecer, o hodinu pozdeji tento rev cca pul hodiny - pak usnul, znovu to zacalo v 1 rano (zkusila jsem nakojit, usnul, spal 5 min a znovu 🤦🏻‍♀️) a to trvalo asi do 3 rano. Pak zase tak 2 hodky spal, po 5. rano jsem kojila a opet tenhle vztekly rev az dokud jsme se nezvedli a nesli si hrat. 😔 Poradte, uz fakt nemuzu...

elesse
26. led 2025

Ty kase na moc jsou fakt mor. Vzdyt to vyzivove neni vhodne, zaplacnout se sacharidy. Zkuste vecer taky masozeleninu, polevku,…

nelly_strokova
27. led 2025

@hhet Může to být období. 🤷🏼‍♀️ Dcera to takhle měla nějakou chvíli s uspáváním (ale v noci teda naštěstí tak nějak spala). Každopádně u nás pomohlo ubrat denní spánek, aby byla více unavenější.