Miminko se začalo v noci často budit...

slevaaa
29. říj 2023

Zdravím. Nejdu asi ani tak pro řadu - ta neexistuje. Ale pro útěchu, vypovídat se. Mám druhé dítě. Čtyřměsíční. Do tří měsíců ukázkové spaní v noci. Budilo se na kojení 2x až 3x za noc. Příchodem třetího měsíce je všechno jinak. Už přes měsíc se v noci budí co hodinu. Když spí v kuse 2 hodiny, bouchám špunty. Nakojím, dám do postýlky a spí dál. Ale už jsem strašně unavená. Vstávám k němu jen já, vzhledem ke kojení. A pak jsem přes den hotová a je potřeba se věnovat tříleté dceři. Zkusila jsem aplikovat hodně věcí, které by mohly vést ke zlepšení. Doufala jsem, že zaberou příkrmy. Manžel chodí do práce celý týden, ale jakmile je doma, odkládá batoh a jde se věnovat dětem jak jen to jde. Ovšem pro mě jsou ty noci peklíčko a s tím mi pomoci nemůže. Po přečtení různých diskuzí nemám vůbec žádné naděje, že by se to mohlo zlepšit v dohledné době. Nic pozitivního jsem prostě nenašla.

veruuu_kubesovic
29. říj 2023

Přežít? Já mám třeba první půlrok u mého mladšího syna "v mlze", ale u nás to bylo přes den, spal po 10-15minutach, v noci ukazkove, ale já se bála, sotva se ráno rozednelo, byl to horor, pomohlo až trochu povyrostl...
Jinak proč dáváš kojenemu sotva 4mesicnimu prckovi příkrmy? S tím bych ještě počkala...
Dáváš něco na bříško?

slevaaa
autor
29. říj 2023

@veruuu_kubesovic protože jsem je dávala nejen u starší dcery a již mám od doktorky ,, povoleno,, zkoušet i u něj. Jestli ti něco říká imunologické okno?

veruuu_kubesovic
29. říj 2023

@slevaaa
u kojeného dítěte se začíná az u ukončeného 6 měsíce, u nekojeneho u ukončeného 4 měsíce...poučení nepotrebuju něco o tom taky vím...
Pokud kojis, nevidím důvod mu něco extra navíc davat🤔 a dáváš mu/ji nějaké kapky na prdiky?

slevaaa
autor
29. říj 2023

@veruuu_kubesovic nevyžádané rady? Ty miluju 🤣 proč řešíš kapky? Píšu tady snad něco o tom, že má problém s větry? Apod.? Nech to kdyžtak na mě. A jasný, literatura říká přesně to, co ty. Ale před chvílí ti říkám, že v rámci imunologického okna začíná ochutnávat vše, co je reálný a co ve čtyřech měsících může.

pe_tu_ss_ka
29. říj 2023

Souhlasím s tím, že začít by se mělo s příkrmy u koženého začít po ukončením 6 měsíci, nebo když začne o jídlo projevovat samo zájem.. to s čím se má seznámit v rámci imunilogickeho okna si bere přes mléko při kojení.. ale to je jedno.. kolem 4 měsíce přichází taky už další růstový spurt.. to jsem měla obě děti na prsou i co půl hodinu.. jsou to vždy jen období..

pe_tu_ss_ka
29. říj 2023

@pe_tu_ss_ka * kojeného 😆

ukki
29. říj 2023

@slevaaa imunologické okno je až 6. - 7. měsíc

honatko092
29. říj 2023

Přežít 🙏 Na chvilku se to zlepšilo mezi 10. a 11. měsícem, ale od 11. měsíce se zase budí co hodinu. Jedu na sladkém, dvou kávách a bohužel se ten rok, co mám dceru o dost míň věnuju synovi. Předtím jsem se mu věnovala na 150% a teď tak na 80%, nejde to...je to období, jednou to určitě přejde..

orangutan123
29. říj 2023

@slevaaa neporadím, jen vydržet....já měla nespavce od začátku a cca od půl roku do 11m se budil co hodinu klidně i půl hodinu..Podotýkám že byl na UM

arkapo
31. říj 2023

@slevaaa Mám skoro roční a je to v bleděmodrém. Kojení 2x v noci, ale nevyžaduje ho, tvoje miminko ho potřebuje. Jinak se co hodinu vzbudí, položím, dám dudlík, pohladím a spí. Jenže já usnu tak za půl hodiny a za chvíli znovu. Taky nemám recept. A opravdu vím, o čem mluvím. Nemá ještě ani dostatečně připravený trávicí trakt. Poznámka o kapkách na bříško je v tomto případě opodstatněná, tak se autorko nerozčiluj, je to opravdu myšleno dobře.
@veruuu_kubesovic Souhlasím. Imunologické okno ano, ale toto je u kojeného opravdu brzo.