Novorozenec se neustále vzteká. Jak mu pomoci?

24. dub 2024

Mám miminko staré 5 dnů. Od včerejška začaly strašné vzteky, je hladový. Snad každou půl hodinu krmím. Jenže se u toho strašne vzteká. Žmoulá si pěstičky a strká do pusy. Pak je chvíli klid, protože u krmení usne. Položím ho a on začne zase začne řvát. O nocích už ani nemluvím, jsem vyčerpaná. Nedá se uklidnit.
Malý je na UM, takže prosím zástankyně kojení o nekomentování v tomto smyslu.
Otevře pusinku. Začne se vztekat řvát, pak dám lahvičku je chvilli klid a když flaštičku odmítne a už nechce, zase začne odznova. Nemohu ho ani odložit. Kroutí se, máchá rukama a já nevím jak mu pomoci :(
Stolici má pravidelnou.

orangutan123
30. dub 2024

@veronicka89 já vím, právě proto radím poradit se s doktorkou

sorboni30
30. dub 2024

Jak u kterého miminka. Většinou týden

lucka662006
30. dub 2024

Zkusila bych mu to mlíčko udělat trochu řidší, nebo občas dát i malilinko vody, na zácpu je obecně dobré hodně pít.... Tyhle suché tvrdší kuličkové bobky nejsou normální, zeptej se na to doktorky, jakou má mít miminko stolici.... Krmit UM mlékem častěji než 2 hodiny není nutné, hlady přeci neumře a časté krmení UM způsobuje bolení bříška. Už to řešíš celkem dlouho, co také zkusit jiné UM....? Nebo neměli by mu udělat ultrazvuk bříška, když celé dny hrozně brečí a má takovou stolici? Určitě bych to už řešila s lékařkou.

lucka662006
30. dub 2024

Ještě mě napadlo, vím, že to nechceš slyšet, ale nechceš ho zkusit kojit, třeba by ses ještě rozkojila a mohlo by mu to pomoci...píšu to jen proto, že by to mohlo pomoci, ne že bych ti to nějak nutila...

autor
1. kvě 2024

Kojení bohužel nejde, přišla jsem ze dne na den o vše… bohužel ze zdravotních (stresových) důvodů… dávám mu 60 ml vody a 2 odměrky. Občas mu dám mezitím převařenou vodu na lžičku. Ale někdy vypije vše, někdy jen 40, 30 ml … po hodině se budí, začíná strkat pěstičky do pusy a hledat “prso”… po chvili začne řev. Někdy usne a spí…. Někdy začne ihned po krmení opět takto řvát a zastaví ho jedině nosítko.