icon

Panika z plánovaného třetího dítěte. Jak to zvládnout?

29. bře 2024

Můj partner od první chvíle, co jsem otěhotněla všem a všude vyprávěl, že budeme mít 3 děti. Ač to můj sen někdy nebyl, tak po x letech, co jsem to stále slyšela, jsem se s tím vlastně sžila i já. 😃 Pořád bylo spoustu času a najednou duben by měl být ten čas, kdy počít třetí miminko, pokud mají děti na sebe navazovat. Najednou mi přijde, že nás místo radosti přepadla panika. Oba dva. Partner teď už miminko vlastně ani nechce, ale zároveň je každý měsíc zklamaný, že jsem to dostala. A já mám dost obdobné myšlenky. Spíš u mě převládají pocity, že to nemůžu zvládnout. Že už se 2 dětmi je všude příšerný bordel, chaos a řev. Když někam jdeme, vždycky to bojkotuje aspoň jedno z dětí. Jakmile začnu vařit nebo cokoliv dělat, tak najednou obě děti pořád něco potřebují. Zapnu sporák a už to jede mami čůrat, mami kakat, rvačka, smrkat, čůrat, další rvačka, kakat druhá, smrkat, až si říkám, že to ty děti snad dělají SCHVÁLNĚ a jak bych to jako dělala ještě se třetí!!! Kamkoliv jdeme, chodíme pozdě,protože jakmile dojde na odchod tak mami na záchod, mami polila jsem se, mami plyšáka, mami hračku, kterou nevím kde mám, scéna nejde mi oblíkání, tlačí mě ponožka v botě, tyhle boty nechci. To si taky říkám, že mít ještě třetí, tak už nikdy nikam neodejdeme. Taky mě začínají přepadat strachy, abych z toho vyšla v pořádku já i miminko. Co bych dělala, kdybych třeba musela být měsíc v nemocnici nebo měla rizikové těhotenství a jakmile si v řekneme, že se na to vykašleme, tak mě to ale vnitřně hrozně mrzí, že už další miminko nebude. Jsem blázen? Protože já si tak připadám. 😫 Panikařím z představy třetího dítěte i z toho, že by nebylo.

Strana
z2
lilian2111
30. bře 2024

Jen k tomu jestli si děti vyhrají - u nás absolutně NE 😀

autor
31. bře 2024

@antoinet
@okapia ženy děkuji za hezké odpovědi. S partnerem jsme o tom mluvili a vlastně se oba bojíme toho, že by na ty děti bylo málo času. Že bychom jim mohly dát více času a všeho, když budou jen 2. Já se zas bojím těch prvních 3 let, těhotenství jsem si nikdy nijak zvlášť neužila, porody hrůza a do 2 let je to šílený zmatek. Od těch 2 let už mi přijde taková pohoda. Dáme si čas do léta a uvidíme. Je fakt, že co už je sluníčko a můžeme trávit čas venku, ta psychika je na tom taky mnohem lépe ❤️ čas nás sice moc netlačí, ale ráda bych to dětské období zfoukla naráz a pak už si spíš užívala a vedla děti k aktivnímu životu. 🙂

autor
31. bře 2024

A pro všechny, není to jen trapný stereotyp, který jsme si předsevzali jako bezdětný pár. Když přemýšlím nad tím, že už další dítě nebude, opravdu mě to uvnitř bolí. Ale zároveň se obávám toho, abych nás nepřecenila. Když se koukám na ty děti, jak si hrají a co všechno vymyslí. Stále nás dokáží překvapovat, v dobrém i zlém, tak si říkám, že by to bylo krásné, mít tolik radosti. Ale v těch horších dnech si zas říkám, že ani náhodou. Bojím se, že bych to nezvládla nebo že už té lásky a štěstí máme dost a jestli už třeba nemáme vybráno. Jestli to ještě pokoušet na potřetí. Kdyby mi někdo donesl už hotové malé miminko, brala bych ho hned s láskou a radostí, ale bohužel to takto nefunguje. 😃

Strana
z2