icon

Plačtivý a vzteklý syn. Je to separační úzkost?

9. bře 2025

Prosím Vás, dochází mi síly. Syn je teď strašně plačtivý, vzteklý.. když něco chce a já mu to nedám, řve… nevydrží sám. Furt jen nosit , jedině tak je v klidu.
Už mě bolí hlava a záda.. a do toho mu rostou 4 zoubky najednou nahoře. Už vykoukly špičky. Ale asi to není jediné co ho trápí… je to separace?
Buď musím chovat já nebo manžel.. jakmile položíme, hysterie, jakmile jdu jen na wc.. leze za mnou v hysteráku 🙉🙈

zmrzlinka
9. bře 2025

Jestli mu lezou 4 zuby tak ho to prostě bolí a proto pláče.Řict to neumí,tak brečí.Dej mu Nurofen na bolest ať se mu trochu uleví.

titina12
9. bře 2025

Ano něco na bolest, chudák malej neboj to přejde 🙂

autor
9. bře 2025

@zmrzlinka nurofen jsem dala a nic se nestalo 🤷🏼‍♀️ mažu gelem, máme kousátka ale ty ho nezajímají. Spíš kouše do všeho co není kousátko.. ale on prostě nevydrží být chvíli na zemi, furt řve.. nemůže to být spíš to plus ještě ta separace?

malytlustyhroch
9. bře 2025

Muze. 4 zuby tak zhruba odpovidaji dobe, kdy se vyskytuje separacka. (Syn ma hadam neco mezi 5-13m, ne?) A bolest separacku zhorsuje, ano.
Mame to doma taky, ale nosim jen v nejnutnejsim pripade, zada by mi to nedovolily. Proste s nim lezim rozplacla na zemi.
A jo, fakt to prejde,zuby i separacia prejdou.

mecaira
10. bře 2025

Tak my taky se zuby trpíme. Nurofen bych nedavala, jednak na zuby téměř nepomáhá a navíc je to neskutečné svinstvo na dětský žaludek. Lepší paralen v čipku. Ten pomáhá celkem rychle. Jinak nam taky nic moc nepomáhá. Ještě třeba vychlazené ovoce z ledničky. Davam třeba jahody, nebo i jablíčko. Holka je pak spokojena, že něco mlsá a zároveň to chladí. Chladící kousátka, gely atp. K ničemu. Taky nam vzdy roste X zubů najednou…
Potřebuje hodně kontaktu, kdyz ty zuby rostou. Taky hodně pak nosim a hodně kojim.

autor
10. bře 2025

@mecaira já dávám Nurofen někdy na noc a to opravdu až když je nouze a trpí , nemůže usnout a bolí ho to dost. Paralen na nás nezabírá vůbec. Když se protlačují zoubky do dásně, tak pomáhá docela Calgel a ten Nurofen, je to vždy cca 14 dnů nespaní a protivnosti.. pak chvíli klid. A jakmile se prořezávají už z dásně, tak to nepomáhá nic. Jen nosit a vydržet.. šílený. Závidím těm, kdo ani nepozná růst zoubků…