Řešení pro dětský pláč ve dne i v noci
Dobrý den , už jsem vcelku zoufalá.Malý byl do roka neskutečně hodný miminko a od roka jakoby ho někdo vyměnil. Začal přes den z ničeho nic vyřvávat z plných plic a to si myslím , že neměl ani důvod . Bylo ticho kdekoliv , kde jsme byli a najednou řev (aaa). Nyní má 22 měsíců, trochu se to uklidnilo a řve jen když mu něco nedovolíme( sundáme ze židle a stolu , kam rád leze ) nebo řve, když musí být po jeho. Např. Venku si jde svým směrem, tak mu řekneme , že jdeme jinam a on si lehne na chodník a řve a kope kolem sebe . Přes den bychom to ještě nějak dali, ale poslední měsíc ne-li déle řve od půlnoci co každou hodinu někdy i po 30 minutách a je k neutišení.Když si ho vemu do náruče , řve ještě víc a kope kolem mě a staví se na hlavu🤷♀️🤦♀️musím ho nechat a počkat než se sám uklidní ( nezabere pití, dudlík prostě nic ). Budí to celou rodinu , pak jsou všichni včetně dcery , která je v první třídě podrážděni. Babičky ho hlídat skrz noc nechtějí a za měsíc máme jet s partou přátel a dětmi na chatu na hory a nedokážu si představit , že tam bude svými záchvaty všechny budit . Nemáte prosím někdo rady , doporučení co s tím ? Děkuji :,( :?
@cherie24 a jak máte starou dceru ? Občas v tom popisu vidím syna , taky už má přezdívku pavián😀na pozornost je též náročný a hrát si sám neumí, furt ho mám za zadkem. U nás není problém usínáni , přes den i večer ho položím , on zamává a sám krásně usne .Pak po půlnoci , někdy i před začne kňourat🤔
Tak od pul roku mladsiho jsem oba vecer uspavala uz naraz. Mely novy společný pokojicek, mladsiho jsem nakrmila/nakojila a dala do postylky, starsi take zalezla a cetla jsem ji pohadku. Mladsi u toho usnul vetsinou prvni a u starsi jsem pak byla dokud neusnula taky. Mladší mel teda na usinani dudlik, hodne to pomohlo a vse usnadnilo
Něco ten malý řeší, studuji tradiční čínskou medicínu a tohle není úplně samo sebou, něco se Vám snaží naznačit. Neprožíváte nějaké divoké období u sebe? (Emoční vypětí, výkyvy, s rodinou či partnerem)? Kdybyste chtěla víc rozebrat napište mi zprávu 😉
Dcera mi tohle dělá když máme náročnější a akčnější den. Jakoby zpracovávala denní zážitky + špatné sny a kolem půlnoci začne hrozně křičet. Leze v postýlce, mlátí sebou a nesmíme na ní sahat ani chovat jinak řve a vzpírá se jak šílená. Vždycky jí přendáme do naší postele, pustíme usínací písničku a hlídáme aby si neublížila. Většinou tak do 10 minut přestane, lehne a spí až do rána.
To budou noční děsy, řekla bych. Asi jak je hodně citlivý a má velké emoce, má i velké a živé sny... Napadají mě dětské bachovky
@klarak12 má 3 roky a takto si s ní užívám už od narození 😂 jako miminko neodložitelná, přes den spala jen se mnou a to max 20 - 40 minut a za předpokladu, že jsem tam ležela s ní, v noci 12x vzhůru minimálně, uspávání vždy minimálně hodina pryč a od roku se začala válet po zemi. Nepustilo jí to do teď. 🤦 Když je starší ve školce (moc tam toho nenachodí) tak během dopoledne stihnu s mladší v klidu vypít kafe, uklidit, uvařit a s uspáním v kočárku vyzvedávám starší po o. A vždycky jsem překvapená, jaké to bylo produktivní dopoledne, protože se starší jsem byla ráda, když jsem uvařila během dopoledne špagety s kečupem 😂😂 Ale u nás teda to její vztekání a chování fakt nejvíc souvisí s psychickým rozpoložením ostatních, zejména s mým 🙈 Jakože vzteklina a noční terorista to je i normálně, ale stupňuje se to s tím, jak moc jsem na nervy z toho vztekání já, je to takový začarovaný kruh. 🙂

@klarak12 radu nemám, ale taky máme dítě posedlé ďáblem 🙂 lehací scény, kopání do věcí, házení s věcma, jako menší si mlátila hlavou do země, teďka už se "jenom fackuje", když jí něco zakážu. Večer vříská, že nechce spát a že se bojí, řešíme to mini lampičkou, ale to zas kolikrát dělá hovadiny, protože je světlo. 🤦 Ale večer se bojí po tmě. Když jí něco zakážu, tak taky začne vřískat jak pavián. U nás je to teda hodně o zvládání emocí, malá je hodně citlivá a těžce nese emoce jak svoje, tak ostatních, ale i o zkoušení hranic a vyžadování pozornosti. Na pozornost je dost náročná, vyžaduje jí neustálé, sama si hrát moc neumí. Když je někde přetlak - málo času, stres, špatná atmosféra skrz řešení nějakých problémů, tak přepne do módu dítě zralé na vymítání na všech frontách a kdekoliv kdykoliv to projevuje. 🙈 Řešíme to pevně danými hranicemi, věnováním více pozornosti a prací s emocemi, jak mými tak jejími. Je to celkem náročný a stojí to dost energie. Chce to zjistit, co je spouštěč u vás. 🙂 Zkuste třeba i tu lampičku, jestli nepomůže ...