Věčně nespokojené miminko. Co dělat?

evka_28
31. črc 2023

Dcera (3 měsíce a týden) je úderem tří měsíců absolutně nespokojené mimino, porad jen brečí, když už usne,tak spí půl hodiny a zase pláče. Předtím to bylo v pohodě, spala pěkně přes den i v noci, na kojení se budila pouze jednou, teď se hrabe celou noc, budí se několikrát, jde těžko znovu uspat. Já téměř nespím, přes den si s ní taky nemůžu lehnout, protože než usnu,tak ona už zase vstává. To přece není normální,že tak malé miminko spí jen po půl hodinach a pak je vzhůru nespokojené i několik hodin.

emillyhk
31. črc 2023

@evka_28 No, moje miminko přes den nikdy nespalo víc jak 30 minut, navíc těch denních spánků měl taky míň než by "podle tabulek" měl mít 🤷‍♀️ V osmi měsících měl už jen jednu půlhodinu kolem oběda, vstával v pět, usínal kolem půl osmé (v tom byl a je úžasný doteď). V jedenácti měsících přestal spát přes den úplně, ale ráno aspoň vstával až v sedm 👍 Později se k odpolednímu spánku na pár měsíců vrátil, potom zase přestal, začal, přestal... Teď má 2,5 a přes den nespí. Tím tě nechci strašit, ale nejsi v tom sama. Já taky "všude četla", jak miminka přes den spí, a byla vykulená, že teda všechny miminka rozhodně ne 🙈😂 Nepomůže nic, jen to přijmout a využít každé volné chvíle, kdy hlídá třeba babi nebo je malá s manželem, a jít spát.

drakenn
31. črc 2023

Miminko je napojené na matku. Co tě momentálně štve v partnerství?

lentilkah
31. črc 2023

Je to normalni, precti si o spankove regresi, jestli mas IG, tak profil babiesandsleep.

veroniqess
31. črc 2023

Je to normální. Dítě prochazi spánkovou regresi, přechází z dvou spánkových cyklu na naše standardní čtyři. Ve zkratce spánek je lehčí, více se budí, hůře jdou uspat, ale nějak si to sedne. Jinak oba synové spali od těch cca třech měsíců buď 30 minut, nebo 45. Sem tam zvládli i jen 10. Je to naprosto normální. Kolem šestého měsíce, či trochu později, se začne spánek zase prodlužovat přirozeně. Chce to vydržet.

cilkat
31. črc 2023

Můj syn v tomhel věku spal dobře jen v kontaktu se mnou. Takže když jsem se chtěla vyspat, prostě jsem si ho položila na rameno a chrněli jsme oba přes dvě hodiny. Kdybych se pokusila vstát, bude do dvaceti minut vzhůru. Když jsme chtěla, aby se vyspal, ale zároveň potřebovala něco dělat, navázala jsem do šátku.

orangutan123
1. srp 2023

@evka_28 můj malej v tuhle dobu a měl to tak víceméně od narození spával svoje 10 minutovky. To bylo na palaci 🙈 a taky většinu času prořval