icon

Gynex po ashermanovo syndromu

adinka89
Dnes v 06:39

Hezký den přeji. Chci se zeptat, má tu některá zkušenost s léčbou ashermanova syndromu? Jak dlouho trvala, jaký byl postup a případně zda se Vám podařilo otěhotnět přirozenou cestou? Jsem déle jak rok po operaci, kdy mi rozrušovali srůsty a vyndavali velkou cystu na vaječníku. Doktor mi řekl, že profoukli vejcovody a že moc nereagovaly. Tak nějak mě odepsali pouze na možnost vejcovody odebrat a zkusit IUI. Do toho se mi úplně nechce. Po operaci mě hormonálně stimulovali cca půl roku, poté mi doktorka nasadila antikoncepci. Teď je to první měsíc co se přiznám, že jsem se na ní vyprdla a nechávám to osudu. Ale chtěla bych zkusit aspoň trochu podpořit své ženství a koupit Gynex. 🙂 Nebo byste mi poradili něco lepšího? Děkuji!

levandule_k
Dnes ve 12:21

Tohle je trochu o zkoušení, každé zabere něco jiného. Já jsem Ashermanův syndrom neřešila, ale mám ráda bylinky. Gynex může sednou a nemusí. Za mě zkus to a uvidíš.

Když to nevyjde, budeš hledat dál. Můžeš pak zkusit kontryhel podporuje nárůst děložní sliznice, ale nemá se pít nepřetržitě. Obsahuje fytoestregen. Obecně je dobrého pít od 1. dne cyklu do ovulace, u tebe bych ho klidně pila tři týdny v kuse a pak chvíli pauza.

Drmek podporuje progesteron.

Podle tradiční čínské medicíny stav menstruace souvisí se stavem jater, když jsou játra energeticky oslabená, tak může být problém s menstruací. (Bergenie tučnolistá, ostropestřec). To energetické oslabení je zas pohled TČM, jaterní testy u praktika můžeš mít v normě.

Pak jsou různé směsové čaje bylin na podporu těhotenství, např. čaj Ludmily Mojžíšové, čaj báby Radvaňské atd. trochu se liší složením.

A o bylinkách si něco přečti než ji začneš užívat. Něco se dá užívat jako tinktura, někde najdeš i čaj.

Zařadila hormonální jógu, nebo zkusila gyn. fyzioterapii.

Kamarádka si ráda dělá bylinnou napářku.