Kojící kloboučky a usínání
Dobrý den, mám 3 týdenního syna. V porodnici nám dali kojící klobouček, protože moje bradavka je vpáčená a nemohl se přisát. Syn si na kloboučky zvykl a rád u kojení s kloboučkem usínal, dokud jsme požívali tak nebyl problém. Nyní už ho ale 3 dny nepoužíváme, syn se hezky přidává když má hlad a dobře pije. Problém je v tom, že u prsa neusne, protoze z bradavky stále teče mléko a nemůže ji jen tak cumlat jako klobouček, někdy se tedy přejí a pak dost blinká. Po nakojení ho uspávám houpáním a mazlením, ale trvá to hodně dlouho než usne a celkové je syn i jeho spánek neklidný. Ve dne spí déle, ale v noci se budí po hodině nebo hodině a pul, někdy chce prso, někdy se u něj vzteká, protože chce jen cumlat bez mléka. Jak dlouho tohle období ještě může trvat, a můžu udělat něco pro podporu syna, aby ta změna byla pro něj snesitelnější?
Nikdy jsem neměla důvod, proč bych měla po kojení ještě dělat dudlík a dítě mělo u prsa usínat. Jasně, že mléko stále teče a přejídá se. Bude to dělat, dokud budeš kojit a dokud to dovolíš. Neber to zle, neděláš nic špatného, je to tvoje věc a tvoje rozhodnutí. Já vždy nakojila, nechala odříhnout a dala do postýlky. Takhle maličké děti jen spaly a jedly, nebylo nutné je uspávat.
Co jsem pochopila tak kojení není problém to se napije hezky, co mu pak vyměnit prso za dudlík 🤔 když si chce jen dudat, pokud v tom nevidíš problém. Někdo ho nechce dávat 🤷🏼♀️
Z toho popisu mi prijde, ze je resenim hezky lehnout do postele, nakojit a pak vymenit prso za dudlik a nechat ho hezky lezet kde byl, jak byl, jen s dudlickem

Objednej si laktacni poradkyni z mamila.sk
Mimco se neprisava na bradavku, ale na dvorec.. poradkyne poradi, upravi, pomuze.. me strasne pomohla.kdysi i na dalku 🙏🏻 neodkladej to, at kojite spokojene, co nejdrive ☺️