Spor o postupnou adaptaci
Zdravím, dnes tedy proběhl soud. Bývalý měl právníka, já ne. Soud nás tlačil do dohody, navrhli každý sudý víkend. Sice jsem souhlasila s postupnou adaptací, ale vzhledem k ročnímu kojenému dítěti a tomu, že otec dítě neviděl tři čtvrtě roku, chtěli už samostatný celodenní styk po dvou setkáních. Navrhli, že po 3 měsících si ho bude brát od soboty od 11:00 a vracet mi ho v neděli v 19:00.
Mně to přijde jako nesmysl vzhledem k tomu, že malý otce prakticky nezná, stále je kojený a v té době mu bude teprve rok a půl. Kromě toho by otec za malým musel dojíždět a platit si ubytování, takže pro malého cizí prostředí, žádné zázemí. Otec na tom trval, já jsem odmítala, každopádně soudkyně vypadala, že je nakloněná jeho názoru. Kromě toho součástí postupného osamostatňování bylo, že dítě bude jezdit od pátku do neděle na Slovensko ještě před dovršením 2 let.
Rozsudek padne až za 14 dní, ale obávám se, že bude vydaný spíše v jeho prospěch. Co si o tom myslíte? Sehnat právníka a odvolat se, nebo to nemá smysl? Mám s tím problém i proto, že v minulosti byl problém kvůli otcovu egu, kdy mi nepřivezl hladové, unavené dítě a ještě měl zpoždění. Obávám se, že pokud by došlo k prvnímu přespání a malý by to nedával, otec mi schválně nezavolá. To bohužel u soudu těžko prokážu a soudy to berou jako minulost...“