Už jsem asi psychicky vyřízená
Ahoj holky, už to musím ze sebe ventilovat a poprosit o radu. Jsem doma na RD a mám krásného a zdravého syna 11 měsíců, jsem s ním ráda a užívám si to. Máme malý domeček a doděláváme ještě něco u něho ( zahradu, skleník). Manžel je stále v práci a jezdí domů kolem 8 večer. Jsem s malým celý den doma sama a on je na mě docela dost už fixovaný, musím být s ním alespoň v místnosti, ale i tak jen brečí a kňučí, chce jen chovat. Mě to trhá srdce, když nevím co mu je. Hrát si sám nechce. tetičky máme 3 a 1 jen funguje. Druhý má také miminko o 3 měsíce mladší. Nevyhlula jsem se srovnávání od rodiny. Ten umí to a ten to. Hrozně si to švagrová užívá a podle ní jsem hrozná matka, která se dost nevěnuje dítěti. Už jsem i omezila styk se švagrovou,ale když se vidíme, stejně jdeme do sebe. Máme jiné pohledy na výchovu. Jak se mám zachovat.... nechápe, že chceme hned druhé dítě a pak se chci vrátit do práce. Dost mi chybí jiný pohled na svět než jen přes plínky. Myslela jsem, že si najdu nějakou brigádu, ale není nic.
Stručně: švagrovou pošli do háje, protože si asi myslí, že je to supermatka a vaše plány do budoucna jsou pouze vaše a jim nic do toho není 🙂 Nepíšeš, jestli chodíte třeba na plavání nebo do nějakých kroužků. To by také stálo za zvážení.
Přesně, na švagrovou se vykašlete, a zkuste nějaké aktivity 🙂
@leg byli jsme plavat a teď čekám až nám bude rok a budeme jezdit plavat už jak chceme.... aktivity... zkoušela jsem tedy dětské centrum, ale malý je živé dítě a tam ostatní maminky jen sedí u kafe a dětem se moc nevěnují.. asi se musím překonat a své pohledy na výchovu nebrat tolik vážně 🙂
Jezis, tohle "venovani se diteti"...co to vlastne je? Dite nepotrebuje porad nekoho za p*deli, naopak, moznost rozvijeni vlastni fantazie a sobestacnosti mu da daleko vic, nez cas straveny s matkou, ktera se za nim neustale tahne i v detske herne.
Na svagrovou se vykasli, kazde dite je jine a to, ze nektere mluvi ve dvou letech ve slozitych souvetich a pozna jemne nuance mezi staroruzovou a pudrovou ruzovu jeste neznamena, ze z nej v zivote bude jedinec s kvalitnejsim zivotem a ani to neukazuje nic s ohledem na kognitivni schopnosti tveho ditete v porovnani s druhymi.
Byt tebou, tak jdu prave do toho detskeho centra a sednu si na zadnici, nohy dam na zidli pred sebou, kafe pod nos a necham dite, at se trosku otrka. Venovat se diteti v MC mi prijde ciste mrhani energii, tam jde jen o to, aby dite neuzurpovalo deti jine, ale to bys jiste uhlidala.
já jsem třeba nechala holku at si dělá, co chce, přesypávala třeba čočku, v kuchyni bordel a ja si dělala taky svý...a přestože jsem se v podstatě válela u televize, nebo u počítače, tudíž jsem dítěti "nevěnovala"...tak mě pak potešila kamaradka psycholožka, která když to u nás viděla, tak říká, já tě obdivuji, že máš sílu doma praktikovat tuhle montessori výchovu 🙂 🙂...dneska je dcera velmi manuálně zručná, už v roce a pul spravně držela tuzku a je kreativní
@elu to moje dite je sice take kreativni, ale tuzku jeste v pred nedavne drzela, jak prase kost 😀 Segra take praktikovala tyhle Montessori principy...maleho synovce jednou nechala hrat s moukou...misto toho, aby po hromade mouky jezdil autickem, tak si stoupnul a na "ten klasnej kopesek, mamintko, sem se vyculal" a delal livance 😀 😀 😀 😀 😀 Ja tedy nechala hrat holky s cockou jednou, ale jak jsem stara, tak jsem blba, protoze jsem jim jeste (liberalne, abych byla uz uplne uzasna matka 😝 ) nechala vybrat a tak si vybraly cervenou cocku a ja ji nachazela vsude mozne jeste po mesici 🙄 Pak mi znama rekla, at nejsem blba, ze tohle hrani chce fazole a ne cocku, ktera se vejde do spary podlah a pod prahy 😀 😀 😀 😀 😀
@zlatik1 - řekla bych, že to sama nemáš srovnané, když tě zajímá, že švagrová nechápe, že nechceš hned druhé a chceš se vrátit do práce...
Ona asi vidí, že v tom "lítáš", tak si tě vychutnává.
Až začne šířit moudra, tak jí řekni, že je to její názor a ty jí ho nebereš, ale ty sama to máš jinak. Nevysvětluj, nezabředej do debat, prostě tečka.
Já jsem tak omezila kontakt s kamarádkou -jen zazvonil telefon, už hrnula, co její malý umí a dodávala otázku, jestli ten náš /v podtextu blbeček/ už umí aspoň něco...

Chápu...