Strava 9mesíčního batolete - čím nahradit dopolední kojení?

matkacekatelka
7. čer 2018

Jak často kojíte? Co dáváte k svačince? Oběd má maso-zeleninový příkrm, odpoledne ovocnou přesnídávku, k večeři kaši. Jinak kojím. Čím můžu nahradit dopolední kojení? Nechci mu davat ovocnou presnidavku dvakrát denně a ještě večer do kaše. Díky za vaše tipy na svačinky

matkacekatelka
autor
7. čer 2018

Omlouvám se, podobná debata tu již je😊

ronja55
7. čer 2018

Mám tedy 8 měsíčního ale papa následovně. Ráno v 6 hodin prso, v 8 hodin na kaši, v 10 hodin prso, v 12:30 masozeleninový příkrm, v 15:00 prso, v 17:00 ovoce nebo bili jogurt, a pak už jen prso až do rána. V noci se mi na kojení budí tak 3 krát.

matkacekatelka
autor
7. čer 2018

Já v noci nekojím vůbec. K svačince už jogurt měl párkrát, ale vždy po něm ublinkne, nevím, jestli je to v pořádku. A co čerstvé ovoce? Meruňky, nektarinky, jahody? Může papat? Nebo z nich raději udělat přesnídávku?

alcar
7. čer 2018

Dcera se v 9 mesicich kojila uz jen rano a vecer. A dvojcata nekojim, ale v tech 9 mes. meli rano po probuzeni (spi celou noc) UM, pak na svacu jogurt plus obcas minipiskoty nebo krupky, obed masozelenina s prilohou (testoviny, bulgur, jahly, pohanka, ryze, bataty, brambory atd.), na svacinu presnidavka, k veceru mlecna kase a na noc UM.
Pokud ublinkava po jogurtu, tak bych mu asi nedavala cely, ale jen par lzicek a postupne zvysila.

alcar
7. čer 2018

Cerstve ovoce bych taky klidne zkusila, pokud se popere s kousky. Kluci mi zacali cerstve ovoce (kousky...konkretne hroznove vino) jist az kolem 11.mesice.

mku
7. čer 2018

Ja sice nekojim, ale na dopo svacinku davam jogurt bud se susenkou nebo s ovocem (idealne domacim, takze ted jahody). Nebo dam presnidavku se susenkou.

ronja55
7. čer 2018

@matkacekatelka Dávám čerstvé ovoce často. Máme vlastní jahody, meruňky, jablka. Jahody samotné nedávám, buď s nějakým jiným ovocem nebo namačkané v jogurtu. Také dávám namačkaný banán, ten syn miluje. Pokud je kvalitní ovoce, není důvod dávat presnídavky.