Zvýšená funkce štítné žlázy a těhotenství

azanka
30. říj 2017

Pěkný den. Chtěla bych se zeptat, zda jste některá válčila se štítnou žlázou. V těhotenství mi zjistili sníženou funkci, cca 10 měsíců po porodu zvýšenou. Nasadili prášky a silně nedoporučili těhotenství. Nevíte proč? Jak dlouho jste se léčily, než se vám hormony srovnaly? Výhledově jsme přemýšleli o druhém dítěti, ale teď to jaksi nejde.

markyzzaa
31. říj 2017

Dobrý den, já mám tedy problémy se štítnou žlázou celý život. Dlouho jsem se léčila a pak se na to vykašlala. Cca 2 roky jsem se neléčila( nic mi přece není, nic na sobě necítím, byla jsem strašně chytrá) No Jo.. jenže pak přišla první myšlenka na miminko a já si uvědomila že pokud chci mít zdravé dítě tak holt budu muset zase naklusat do ordinace. Po odběrech a utz mi nasadili Euthyrox a do 3 měsíců jsem otěhotněla. Předtím ani ránu. Hormony se srovnaly. Mám také zvýšenou funkci.

markyzzaa
31. říj 2017

Jinak co se týká otázky proč vám nedoporučují hned těhotenství. Nejdřív vám nasadí prášky a za nějakou dobu je třeba kontrola jestli vám samotné ta dávka stačí. Jsou ženy které mají 50 kilo i s postelí a mají tu nejsilnější dávku a pak jsou ženy které mají 100 kilo a stačí jim dávka nejslabší. A pokud právě nasazená dávka nebude pro vás dostačující tak pro miminko už vůbec. Nehledě na to že žláza v těhotenství maká jako o život a je třeba ji nechat chvíli odpočinout a zregenerovat 🙂

jutta42
31. říj 2017

Zvysena funkce rozhazuje cyklus a hodne zvysuje riziko potratu, toz proto. Az se srovnaji hladiny hormonu, tak to pujde. Taky s tim bojuju, vzdycky po porodu se mi to vratilo (uz mame 2 deti) a musela jsem i ukoncovat kojeni.

azanka
autor
31. říj 2017

Děkuji moc, napsaly jste to hezky. Budu první myslet na ti, aby se mi srovnalo tělo a nepřemýšlet nad dalšíma věcma. Já jsem právě měla i bušení srdce a třesy, po prášcích je to lepší. Ať se vám daří a trable brzy odezní 🙂