Budou chtít výpis z účtu u soudu (zvýšení alimentů)?

toga25
18. kvě 2015

Ahoj, mám dotaz spíše pro ,,nevlastní maminky", co někdy řešili soudy o zvýšení alimentů. Chci se zeptat na zkušenosti. Chtěli po vašem partnerovi u soudu o zvýšení alimentů nějaké výpisy z účtu apod? Nebo jen potvrzení od zaměstnavatele o výši platu? Jde mi o to, že s přítelem budeme mít společný účet a váhám, jestli si tam mám přeposílat mateřskou nebo ne. Společný bude proto, že je v minusu a neumí s penězi zacházet, takže budu ,,kasu" držet já, aby se dluh nezvětšoval...
Ty soudy jsou složité, někde čtu, že pokud nejsme svoji tak moje příjmy nikdo řešit nebude, někdo zase že berou příjmy domácnosti bez ohledu na to, zda jsme svoji nebo ne... Podotýkám, že manželé NEjsme.
Tak myslíte, že svoji RD můžu klidně přeposílat na ten společný nebo radši nechávat na ,,svém"?? (mám ho bezplatný - studentský a z RD platím svůj paušál + jídlo, takže žádné škudlení peněz na mé potřeby se nekoná 😀 )
Děkuju za rady a zkušenosti 🙂

nicolsantava
19. kvě 2015

@toga25 Ahoj, nedavno jsme resili to stejne. Nechteji vypis z uctu ale potrvzeni tveho prijmu, jelikoz jsi partnerova druzka.Jasne, ze chteji i prijem tveho partnera. Ja beru materskou takze mi to na socialce potvrzovali.