icon

Hradí VZP příspěvek na umělé mléko Nutrilon AR?

lenuli89
23. lis 2025

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat, zda se tu nacházejí maminky, které jsou pojištěné u VZP a čerpaly příspěvek 5.000,+Kč po porodu. Máme půjčený monitor dechu, což mi uznali. Kojim, ale vzhledem k tomu, že miminko ublinkává a pomalu roste, musíme dokrmovat. Používáme Nutrilon AR (dóza nám vydrží cca 14 dní).
Proplácí pojišťovna i UM? Na jejich stránkách jsem vyčetla viz foto níže.
Díky

(vím, že kojení je prim, ale když to nestačí, tak se nedá nic dělat)

Hradí VZP příspěvek na umělé mléko Nutrilon AR?
briga15000
23. lis 2025

@lenuli89 nám pojišťovna proplácí nutrilon syneo - alergie ja kravské mléko. Podle me ji nema, protože ja ji vse, ale mlíčko mu vyhovuje na prdiky

briga15000
23. lis 2025
@briga15000

@lenuli89 nám pojišťovna proplácí nutrilon syneo - alergie ja kravské mléko. Podle me ji nema, protože ja ji vse, ale mlíčko mu vyhovuje na prdiky

@briga15000 a těch 5.000 Kč jsem normálně vybrala na scrennig a plenky ty mlíčka normálně misto 600kč platím 193kč

veruvojtkova
24. lis 2025
@briga15000

@briga15000 a těch 5.000 Kč jsem normálně vybrala na scrennig a plenky ty mlíčka normálně misto 600kč platím 193kč

@briga15000 můžu se prosím zeptat, mě pojištovna zamítla věci pro miminko, koupené v lékárně, vám proplatila pleny? a je jedno kde je koupím a značka také? děkuji

briga15000
24. lis 2025
@veruvojtkova

@briga15000 můžu se prosím zeptat, mě pojištovna zamítla věci pro miminko, koupené v lékárně, vám proplatila pleny? a je jedno kde je koupím a značka také? děkuji

@veruvojtkova muselo to byt koupené v lékárně ja objednávala z Maxe

briga15000
24. lis 2025
@briga15000

@briga15000 nesměla to být drogerie mohli to být pleny nebo sunar tuším ja si objednala zásobu plen tenkrát 😂

veruvojtkova
25. lis 2025
@briga15000

@briga15000 a nevíte, jestli se do toho počítají teda i kaše a příkrmy nebo mléko? děkuji

krisstina93
25. lis 2025

Ta mlika a kaše by měla jit jedině, kdyby to bylo na předpis od dr. Ségře takhle pojišťovna proplácela komplet mliko, ale psala ji to doktorka. Ten příspěvek se vztahuje spíš na lékárnu třeba nebi veci k podpoře kojeni.

briga15000
27. lis 2025
@veruvojtkova

@briga15000 a nevíte, jestli se do toho počítají teda i kaše a příkrmy nebo mléko? děkuji

@veruvojtkova volala jsem si na pojišťovnu a před půl rokem mi řekli že ano

veruvojtkova
29. lis 2025
@krisstina93

Ta mlika a kaše by měla jit jedině, kdyby to bylo na předpis od dr. Ségře takhle pojišťovna proplácela komplet mliko, ale psala ji to doktorka. Ten příspěvek se vztahuje spíš na lékárnu třeba nebi veci k podpoře kojeni.

@krisstina93 tak tyto věci mě pojištovna právě neproplatila...ale už jsem jim psala email at mě to popíšou co teda hradí a co ne.🙂