icon

Je možné během pracovní neschopnosti přestěhovat se na Slovensko?

lewis123
29. čer 2022

Ahoj,

obracím se na Vás s prosbou o pomoc: jsem v PN, ale na Úřadu práce, vystudovala jsem a dělála jsem tady v ČR, ale chtěla bych dom na Slovensku na PN. Bud kde mám trvalý pobyt, nebo k mámě. Myslíte, že je to možné? Nebo mám zapomenout? Díky moc.

martulka88
30. čer 2022

@lewis123 PN si dáš, kde chceš ty - já jsem měla, kde mám trvalé bydliště, tak i třeba víkend u rodičů - jelikož tam mám i obvodního, tak jsem to spojila s jeho návštěvou. Jen nevím, jak to je, pokud chceš do zahraničí. Pokud ti tu nikdo neodpoví, zavolej na úřad a oni ti to řeknou.

j.a.n.i
30. čer 2022

@lewis123 odhlas se z up a muzes jet kamkoliv

nat
30. čer 2022

@lewis123 A proč si rovnou nezavoláš na úřad? Tady je to jedna paní povidala a stejně je to vždy jinak....

drakenn
30. čer 2022

Obrat se na svého dr., co ti PN vypsal. Tohle jde přes OSsZ, ti to schvalují

j.a.n.i
30. čer 2022

@drakenn Tak pokud je na UP, tak nemá PN, pouze papír pro UP, že nemůže plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání.

drakenn
30. čer 2022

@j.a.n.i máš pravdu. Ona je na Up

martulka88
30. čer 2022

@j.a.n.i Ono to je něco jako PN - musí splňovat stejné podmínky, jako kdyby byla zaměstnaná - takže vycházky dle toho, jak to má. To samé na konci měsíce musí volat na lístek na peníze.

j.a.n.i
30. čer 2022

@martulka88 Na zadnou nemocenskou nema narok, tak jaky listek na penize?

martulka88
30. čer 2022

@j.a.n.i Jsem to blbě napsala. Jasně, nemocenskou nemá, ale ozvat se lékaři musí, aby potvrdil trvání neschopenky.

eleanor151515
30. čer 2022

@lewis123 - bola som na PN (4mesiace v tomto roku) a uvazovala som ist na SR.. celu zalezitost som preverovala a OSSZ CR nepovoluje opustit uzemie CR!