Jsem na rodičovské. Musím hlásit změny na úřadech?
ahoj může mi prosím nikdo poradit .rodičovská dovolená mi končí v červnu ale už tet vím že budu dávat výpověď a nechci se vracet zpátky .. rodičovský příspěvek mám až do září (v říjnu mi přijde poslední ) tak bych chtěla si začít hledat práci až tak v tom září kdy už malej začne chodit do školky .. jak je to s pojišťovnou musím jim to tak hlásit že chci být doma ? A nebude pak problém v tom září že chodí a školky a já jsem doma než si najdu práci nebo se mám nahlásit radši na pracák děkuji
@elis114 pokud budeš pobírat RP jsi státní pojištěnec. Jen pozor, pokud je poslední menší částka většinou poslední dva měsíce sloučí v jeden. Pak máš možnost se hlásit na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, nebo na zdravotní pojišťovnu jsko osoba pečující o dítě do 7 let. Jen je tam omezeni, že dítko smí do školky jen na 4 hodiny denně a ve škole nesmí do družiny.
@veroniquecz já to mám tak že by mě měl přijít poslední řodicak v říjnu tak to mám v ty tabulce

@elis114 pokud budeš pobírat RP jsi státní pojištěnec. Jen pozor, pokud je poslední menší částka většinou poslední dva měsíce sloučí v jeden. Pak máš možnost se hlásit na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, nebo na zdravotní pojišťovnu jsko osoba pečující o dítě do 7 let. Jen je tam omezeni, že dítko smí do školky jen na 4 hodiny denně a ve škole nesmí do družiny.