Makléř vyžadoval zvýšení ceny, máme šanci se stížností?
Ahojte holky,
v úterý sme se byli dívat na domeček. Už vlastně při vstupu sme věděli že ho budeme chtít a tak nějak asi to i naznačovali. Nicméně na konci sme se s makléřem domluvili že mu dáme vědět a případná rezervační záloha by byla možná složit na druhý den. Za cca dvě hodiny jsem mu volala a on mi řekl že tam je ještě jeden vážný zájemce o ten dům. A že se s prodávajícím domluvili že kdo dá víc tak tomu to prodá. Chtěl částku napsat so sms. Po poradě s finančním poradcem jsem mu to napsala do emailu a i s náznaky toho že i přesto že je cena taková chce ji po nás navýšit a vlastně i když sme byli první vybírat z nás podle daného "úplatku!" Podotýkám že druhý zájemce ještě ani nevěděl jestli hypotéku dostane a čekali sme dalších 24h jestli vůbec projde registry. Nakonec se stalo to co jsem čekala že se stane a dle makléře daný člověk nabídlo o 10tis víc. Já si myslím že všechno bylo vykontruované...A hlavně tohle je dle mého názoru podvod, braní úplatku.
Je šqnce se stížností na obchodní inspekci?Mám mejly mezi náma..dokonce i dva hovory...jen nemám uplně ten první protože jsem nevěděla s čím na mě vyrukuje. Ale v posledním héovoru je jasně řečeno že to prodávají tomu co nabídl 85tisíc.
Děkuji za rady a odpovědi
Nechci to nechat jen tak už i proto že o dům sme měli zájem ale i proto že si myslím že tohle se opravdu nedělá...:/
Ahoj, zkušenost nemám, ale řekla bych, že makléř je jen prostředník. Prodávající je majitel nemovitosti a ten ji může prodat komu chce a za kolik chce. Čili postup prodeje je sice neetický, ale ne nezákonný.

zkus se zeptat na modré střeše ;)