icon

Může lékař povolit dovolenou během dlouhodobé marodění?

3. črc 2023

Ahoj, prosím,nemáte zkušenost,když marodím delší dobu a chtěl bych jet v létě na dovolenou letecky k moři,tak jestli mi to může nějak lékař napsat?Děkuji za odpověď

gruyerre
3. črc 2023

Ne, to fakt ne. Když ti nic není, tak nesimuluj, nech si ukončit neschopenku a jeď na dovolenou.

bara88
3. črc 2023

To nemůžeš myslet vážně že né?

misha31
3. črc 2023

Muzes letecky na dovolenou? Tak jdi makat, ne?? Jako vegetit si u more a cerpat prachy, jooo, to by se ti doktor vysmal 🤣

marketa1218
3. črc 2023

Jakože cože??🙈

te_reza
3. črc 2023

Jen jeď😅🌈 a všem to nezapomeň říct a pochlubit se na sociálních sítích 😁

wladimira
3. črc 2023

Doktor ti muže změnit pobyt jen na území ČR … takže můžeš to risknout a jet na dovču třeba nikdo nepřijde te zkontrolovat

autor
3. črc 2023

@wladimira děkuji,myslím jen vycházky,jestli mi může napsat jinam.Ale chtěl jsem k moři,ale nevím právě,jak to chodí

bara88
3. črc 2023

Jako že by ti napsala že budeš u more a kontroly ti chodily tam jó?to sis doopravdy nemyslela že né?🤣

te_reza
3. črc 2023

@anonym tak znovu, pomalu a lépe: pokud je někdo na pracovní neschopnosti, je to proto, že je práce neschopný.V tvém případě evidentně jen vychcáváš se systémem.

michaela666
3. črc 2023

Zkus se na to doktora zeptat a u toho natočit jeho reakci. 🤣 Tak rychle neschopenku asi ještě neukončil. 🤦

wladimira
3. črc 2023

Tak vycházky mas nárok na 6h a to můžeš kam chceš ale pochybuji ze stihnes za 6h k moři a z pět 😅 no nic proste žádná dovolená když jsi na neschopence

journals
3. črc 2023

To víš že jo! Však si taky potřebuješ odpočinout od té neschopenky, ne? 😅
To je fór?

laxesis
3. črc 2023

Wtf😅

drakenn
4. črc 2023

@wladimira omyl, na 6 hodin zaden nárok není! Délku vycházek určuje vždy lékař!

janule0123
4. črc 2023

@drakenn tak asi myslela ze Max na 6hodin má nárok (nevím na kolik se přiznám, na neschopence s vychazkama jsem byla tak Max dvakrát) a byla jsem rada ze jsem rada .. a spis jsem to měla jako rozmezí v kterým mužů, než ho využívat horem spodem … ) 😂a to to otocit k moři ani letadlem nestihne 😎 Nahore se pta ze chce letadlem k moři a v komentech píše ze vlastně chce jen napsat vycházky někam jinam …

janule0123
4. črc 2023

@michaela666 no a pracovní smlouvu v závěsu 🤣jak jen to půjde .. taky jsme měli kolegyni… neschopenka, pracovní úraz, vymknuty kotník několik měsíců a fotky na internetu z výšlapů po Česku 😎

eliska_f
4. črc 2023

Si říkám, zda paní není domluvená s gyndarem a je na neschopence kvůli "rizikovemu těhotenství", které tak úplně rizikové není, když takto vymysli... A hold doma ji to už nebaví. Ale co já vím 🤷‍♀️

michaela666
4. črc 2023

@eliska_f Ani bych se tomu nedivila. Byla jsem na na rizikovém přes léto a byl to totální opruz. Všechny grilovačky začínaly kolem 17 hodiny a mě v 19 končili vycházky. Přes odpoledne se nedalo vyjít z baráku ani do obchodu, natož na procházku. Díky bohu za chalupu uprostřed lesů, jinak bych zešílela zavřená doma.

hafika
4. črc 2023

O diagnóze nic nevíme, u některých povolání tě z práce vyřadí i zranění, u kterého ti jinak je celkem dobře a i ten výlet zvládneš. Třeba mamka měla neschopenku, protože si jako zubař přeřízla šlachu na ukazováčku pravé ruky. Nějakou dobu trvalo než se rána zhojila a pak několik týdnů rehabilitace, než se zvládla vrátit do plné pracovní zátěže, před tím ji při jakékoliv náročnější práci ruka hned hodně bolela (třeba i při krájení zeleniny při vaření), takže pracovat prostě nemohla. Jinak jí vlastně nic nebylo, chodila během vycházek hodně na výlety, kdyby to bylo v létě, asi by ji mrzelo, že musí zrušit dovolenou.

te_reza
4. črc 2023

@hafika to nic nemění na tom, že když je na neschopence, nemá co jezdit po dovolených 🧐

hafika
4. črc 2023

@te_reza To jo, ale jen na vysvětlení, že ne vždy musí jít o podvod a přitom se člověk na neschopence může cítit celkem dobře.

te_reza
4. črc 2023

@hafika je na neschopence, je to podvod. v zimě by taky musela za každou cenu do Itálie na lyže?

hafika
4. črc 2023

@te_reza Asi si nerozumíme. To že by chtěla jet na neschopence na dovolenou je určitě špatně. Na druhou stranu nemusí být na neschopence podvodně, i když je to časté. Proto jsem dávala ten příklad s mamkou, která byla ve stavu, že by na dovolenou jet v klidu zvládla, ale svou práci dělat nemohla a neschopenku měla zcela oprávněně. I když řada lidí třeba na kancelářských pozicích by se stejným zraněním pracovala, tak ona nemohla.

te_reza
4. črc 2023

@hafika my se ale nebavíme o tom, s čím je na neschopence. Jednou na ní je, tak nemůže lítat po dovolených, i kdyby měla špatně zarostlý nehet.

hafika
4. črc 2023

@te_reza Fajn, asi jsme ve shodě. Reagovala jsem na tu část, že má určitě neschopenku podvodně, když dokáže uvažovat o dovolené. To že na neschopence dovolená možná není a že je to podvod nerozporuji.

leymea
4. črc 2023

Ted jsem se pobavila 😂