Platba za cestovní pas: Předem nebo po převzetí?
Ahoj vsem.
Neni tu nekdo, kdo si nechaval delat nedavno cestovni pas?
Zajima me zda se plati hned nebo az po prevzeti (hotovy).
Dekuji za odpoved. 🙂
@kyioko platí se hned při podání žádosti.
Pred tydnem jsem si ho byla nechat delat. Plati se pred, bez potvrzeni platny neudelala pani na prepazce enter.
Také jsme platili hned.
Nechavala jsem delat vcera pro maleho (7 mesicu). Nepotrebovala jsem zrychleny, ale klasika do 30 dni, takze jsem na miste platila 100,-. U zrychlenych je to pulka pri vyrizeni, pulka pri prevzeti.
Holky a zeptam se, vymena pasu asi nelze vyridit online, ze ne? Nedavno jsem zadala online o vymenu ridicaku a na urad jsem pak šla jen pro hotovy řidičák, ale u pasu si myslím, že to nejde... Nevíte někdo? Díky!
@mirin89 to jde jo? vzdyt si vas tam fotí..nebo jde poslat foto co si clovek vyfoti sam? zajima me to protoze manzel bude resit vymenu a bylo by fajn to udelat online
@hanka_12345 jde to pres datovku/bankovni identitu a vezme si to fotku z obcanky nebo soucasnyho ridicaku, co jsou nahrany v systemu. Myslim, ze jsem jen potvrzovala, ze vypadam porad tak, jako na fotce.
Resila jsem to v lete, kdy jsem odridila celou cestu na Slovensko za pribuznymi a po prijezdu jsem nahodou zjistila, ze mam tri dny propadly ridicak. Tak jsem si pozadala takhle online o novy a po navratu do Cech uz jsem si ho mohla vyzvednout. A navic se plati min nez kdyz se to jde vyridit na urad, malokdo o tom vi 😉
@rencinka87 ne, nejde to. Jde to pouze s obcankou. Resila jsem to.
@kakba ted ti nerozumim, co nejde?
@rencinka87 pas pres datovku nejde udelat. Musi se osobne, resila jsem to. Pres datovku jde udelat pouze obcanka, tu sem pres datovku resila.
@kakba ale ja jsem odpovidala na moznost udelat ridicak.
@hanka_12345 Ano, jde ja delala pres identitu obcana, fotku mi to nabidlo asi 3 roky starou, co me fotili na obcanku a tam jsem jen potvrdila, ze fotografie se shoduje s realitou. Pak jen prisla sms ohledne vyzvednuti dokladu.
@hanka_12345 jde online ridicak a obcanka, ale pas online nejde, to se musi osobne.
@rencinka87 tak to promin. Ja myslela, ze se stale resi jen pas.

@kyioko Bývalo to hned, ale dělala jsem si ho ve 2020. Každopádně si myslím, že tohle se nemění. 🤷🏼♀️