icon

Platba za cestovní pas: Předem nebo po převzetí?

kyioko
8. dub 2024

Ahoj vsem.
Neni tu nekdo, kdo si nechaval delat nedavno cestovni pas?
Zajima me zda se plati hned nebo az po prevzeti (hotovy).
Dekuji za odpoved. 🙂

nelly_strokova
8. dub 2024

@kyioko Bývalo to hned, ale dělala jsem si ho ve 2020. Každopádně si myslím, že tohle se nemění. 🤷🏼‍♀️

neliniezoe
8. dub 2024

@kyioko platí se hned při podání žádosti.

kakba
8. dub 2024

Pred tydnem jsem si ho byla nechat delat. Plati se pred, bez potvrzeni platny neudelala pani na prepazce enter.

lufinka90
8. dub 2024

Také jsme platili hned.

teenyel
9. dub 2024

Nechavala jsem delat vcera pro maleho (7 mesicu). Nepotrebovala jsem zrychleny, ale klasika do 30 dni, takze jsem na miste platila 100,-. U zrychlenych je to pulka pri vyrizeni, pulka pri prevzeti.

mirin89
9. dub 2024

Holky a zeptam se, vymena pasu asi nelze vyridit online, ze ne? Nedavno jsem zadala online o vymenu ridicaku a na urad jsem pak šla jen pro hotovy řidičák, ale u pasu si myslím, že to nejde... Nevíte někdo? Díky!

kakba
9. dub 2024

@mirin89 ne, nejde a stve me to.

hanka_12345
9. dub 2024

@mirin89 to jde jo? vzdyt si vas tam fotí..nebo jde poslat foto co si clovek vyfoti sam? zajima me to protoze manzel bude resit vymenu a bylo by fajn to udelat online

rencinka87
9. dub 2024

@hanka_12345 jde to pres datovku/bankovni identitu a vezme si to fotku z obcanky nebo soucasnyho ridicaku, co jsou nahrany v systemu. Myslim, ze jsem jen potvrzovala, ze vypadam porad tak, jako na fotce.

Resila jsem to v lete, kdy jsem odridila celou cestu na Slovensko za pribuznymi a po prijezdu jsem nahodou zjistila, ze mam tri dny propadly ridicak. Tak jsem si pozadala takhle online o novy a po navratu do Cech uz jsem si ho mohla vyzvednout. A navic se plati min nez kdyz se to jde vyridit na urad, malokdo o tom vi 😉

kakba
9. dub 2024

@rencinka87 ne, nejde to. Jde to pouze s obcankou. Resila jsem to.

rencinka87
9. dub 2024

@kakba ted ti nerozumim, co nejde?

kakba
9. dub 2024

@rencinka87 pas pres datovku nejde udelat. Musi se osobne, resila jsem to. Pres datovku jde udelat pouze obcanka, tu sem pres datovku resila.

rencinka87
9. dub 2024

@kakba ale ja jsem odpovidala na moznost udelat ridicak.

mirin89
9. dub 2024

@hanka_12345 Ano, jde ja delala pres identitu obcana, fotku mi to nabidlo asi 3 roky starou, co me fotili na obcanku a tam jsem jen potvrdila, ze fotografie se shoduje s realitou. Pak jen prisla sms ohledne vyzvednuti dokladu.

kakba
9. dub 2024

@hanka_12345 jde online ridicak a obcanka, ale pas online nejde, to se musi osobne.

kakba
9. dub 2024

@rencinka87 tak to promin. Ja myslela, ze se stale resi jen pas.

srnii
2. kvě 2024

@kyioko hned, musela jsem pak doklad o zaplacení předat paní co mě fotila a vyplňovala žádost.