Samoživitelka na ošetřovném. Jak se ČSSZ dozví, že jsem samoživitelka?
Ahoj, mám takový dotaz, od srpna jsem "samoživitelka" teď jsem byla na ošetřovném, ale jak se ČSSZ dozví, že jsem na holky sama? Kdysi na papírové verzi se zaškrtlo políčko a bylo, ale teď jen předám identifikátor a toť vše.
Teď jsem byla s malou doma 11 dní, protože ji neklesaly teploty a vlastně nevím, jak to teď funguje?
@veronika_86 my máme v práci formulář, který musíme vyplnit a poslat na personální odd.
@veronika_86 Já jsem musela vyplnit elektronický formulář, který jsem následně posílala naší hospodařce. Pokud po vás nechtěli nic vyplnit , tak to pravděpodobně vyplní sami.
@veronika_86 pro zaměstnance máme připravený formulář, který k OČR vyplňují, ten potom zavedeme do systému a posíláme OSSZ. Některé programy umožňují zaměstnavateli údaje potřebné pro OSSZ přímo vygenerovat....Hlavní je změnu rodinného stavu (zde zřejmě rozvod) zaměstnavateli nahlásit.

Myslím si, že to tam musí vyplnit mzdovka při zadání na sociálku. Já tuhle byla na očr a k tomu identifikátoru jsem jim posílala veškeré údaje, které byly na původní tištěné podobě. Ale ruku do ohně za to nedám. Jen má zkušenost.