icon

Trvalé bydliště jiné než mimi, máte zkušenost?

anetmili
22. dub 2013

Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit zda s tím máte zkušenosti. Bydlíme s přítelem a čekáme v červnu mimi, byt je jeho a já mám trvalé bydliště u rodičů v jiném městě. Mimi a i do papírů uvádím adresu kde bydlíme s přítelem. Je v tom nějaký problém, nebo mm to nějak řešit a taky si trvalé přepsat ať to máme všichni stejně? Děkuju

elischka
22. dub 2013

mimčo má automaticky TP po Tobě, já to budu teď řešit, protože chci samozřejmě podat přihlášku v místě, kde bydlíme a ne kde má TP po mně .o)

anetmili
autor
22. dub 2013

@elischka děkuju za odpověd a to nejde aby mělo trvalé bydliště po přiteli, když máme z matriky i přiznání otcovství?

anina32
23. dub 2013

Na adresu mimi se tě nikdo ptát nebude, automaticky dají tvůj trvalý pobyt. Muselo by se to změnit až dodatečně. Já bych v tomhle případě asi radši změnila trvalák i sobě, bylo by to jednodušší i kvůli úřadům.

anetmili
autor
23. dub 2013

A teď se zeptám asi blbě, ale je problém, kdyby jsme já a mimi měli bydliště na trvalé adrese v jiném městě a pobývali u přítele jak žijeme? V čem všem by nám to mohlo udělat problém?

kamino
23. dub 2013

Mám to samé, prcek z porodnice měl trvalé bydliště jako já a za týden po zanešení do matriky přítel šel na úřad přihlásit prcka sem do Prahy. bylo zapotřebí jen vlastnický list od domu a rodný list prcka.

soleilll
23. dub 2013

@anetmili Problém ti to může dělat při vyřizování čehokoli na úřadech. Pokud jsou ta dvě místa vzdálená, např. v jiném okrese nebo kraji, budeš muset všechny papíry (např. rodičák) vyřizovat tam, kde máš trvalý pobyt. Takže se nevyhneš dojíždění.

anetmili
autor
23. dub 2013

@kamino Takže ty jsi zůstala se svým trvalym bydlištěm jinde hlášená a mimi bylo hlášené na stejné adrese jako otec ano? A dělá to v něčem problém, setkala jsi se s něčím?

kamino
23. dub 2013

@anetmili ne nesetkala, se školkou taky nebude problém, sice je ještě brzy, ale ptala jsem se na to starosty a tady je rozhodující bydliště prcka. já si adresu změnit nemohu, mám k tomu své důvody tak jsem taky zjišťovala a zatím je to v pohodě .

kamino
23. dub 2013

@soleilll není to tak... rodičák jsem si vyřizovala v Praze, jen to přeposlali. Papíry z pracáku o příjmech si taky předali, takže jsem nikam nemusela....

soleilll
23. dub 2013

@kamino Opravdu? Pak sorry, měla jsem info, že všechny úřady musíš řešit v místě bydliště. To je nečekaná flexibilita úředníků. 🙂
@anetmili Tak beru zpět, prý ani úřady. Takže je to na tobě.

kamino
23. dub 2013

@soleilll nevim jak kde,ale tady na Praze 10 byli moc ochotni,nejdriv jsem tam volala,zda je to mozne vyridit u nich a svete div se,ono to slo...takze kdyby nejaky urenik tvrdil ,ze to nejde,tak jde. Je to o lidech a nastesti ja natrefila na slusne uredniky. Takze opravdu zadny problem nenastal 😉

anetmili
autor
23. dub 2013

@kamino @soleilll super děkuju moc nastěstí města jsou od sebe vzdálená jen 14km tak to není problém. Díky moc za rady.