icon

Jak řešit stravování dítěte při střídavé péči?

mabs
Dnes v 08:42

Střídavá péče. Řešíte nějak, co se děje u druhého rodiče? Montujete se do výchovy v jeho týdnu?
U nás je velký problém s jídlem. Syn má sklony k tloustnutí a hodně žere (jinak to napsat nejde). Já se snažím, aby jedl zdravější jídla, snažím se omezovat množství toho, co sní a nedávám mu denně sladké. Jenže ex manžel to neřeší. Vařit sice umí a dobře, ale je pro něj jednodušší brát syna každý týden do KFC, každý týden mají řízek, hranolky a pizzu. K svačině koblihy, několik rohlíků. Ovoce a zeleninu nedává, protože to by musel umýt, oškrábat a nakrájet. A tvrdí mi, že mu to kluk nejí. Což není pravda. U mě sní cokoli. Není vybíravý a ovoce a zeleninu má rád.
Jsem z toho nešťastná. Zkoušela jsem to s ním řešit, že jde o jeho zdraví, ale jemu je to jedno. Ano, prý mu na něm záleží, ale já mu do toho nemám co mluvit. Že ho krmí zdravě.
Dá se s tím něco dělat? Máte nějakou radu?

j.a.n.i
Dnes v 08:51

@mabs Nedá... Leda naučit syna, aby si o to zdravější rekl sám, ale pokud on je se stravou u táty spokojený, tak nenaděláš nic.

kakba
Dnes v 10:25

Nenaděláš nic. U tebe sni ovozel, to je jasný. Daš mu to až pod nos. U tatínka ví, že dostane to, co chce on. Na co pak ovoce a zeleninu.

monniculik03
Dnes ve 12:20

Tak s tím moc nenaděláš, pokud se nedokážete dohodnout, neovlivníš to.🙂

l_
Dnes ve 12:28

Presne tak.. neudelas nic a ve finale ani nesmis kecat do toho ci se deje u otce 👌🏻

U nas stejny.. polotovary, kebab, pizza, tuna sladkyho.. oba mame s vahou problem, z jeho strany vsichni sourozenci jeho... No a holka ma postavu po nich... Od nej prijede s pupikem a to je hyper.. a doma oak natajno vyzira 🙄

izz76
Dnes ve 13:10

@mabs Musis vysvetlit synovi jak má jíst,aby to bylo z jeho vůle.. Muzes mu ukázat deti které jsou v léčebně Olivovna, jak kůže dopadnout. Na sociálních sítích maji dost příspěvků.

krisstina93
Dnes v 15:36

Kolik je synovi? Nejde domluvit jemu, aby chtel u otce zdravější jidlo? Jinak neudelas nic no, on ti taky nemuze diktovat, co mas vařit, kdyz je syn u tebe.