Opruzeniny u 10měsíční dcery
Jsem maminkou 10 měsíční dcery a v poslední době nás velmi trápí opruzeniny v oblasti třísel a pysků.Zkoušela jsem používat bepanthen, heřmánek., měsíček,ale nic z toho nepomohlo.Když došlo k tomu,že se to slilo do jedné velké rudé skvrny zakoupila jsem Imazol krém a tím teď mažu.Máte s ním někdo zkušenosti a jak často mažete?Lékárnice říkala dvakrát denně ale mně se to zdá málo.Opruzenina je opravdu velká (přes oba pysky až do obou třísel).Děkuji všem za rady,nápady a postřehy
My používáme Sudocrem jako prevenci, když už je nějaká opruzeninka, použiji Pytiol, rychle pomáhá, jsem s ním moc spokojená, taky je potřeba nechávat provětrat na chvilku bez plenek.Imazol je taky dobrý, mazala bych klidně častěji, pokud je třeba.
Vse, co psaly holky+ bych prebalovala opravdu casto, klidne po kazdem pocurani a mezi prebalovanim casto vetrala. Mazat pri kazdem prebalovani. Imazol ze zacatku klidne i vickrat denne, misto vlhcenych ubrousku radeji omyt cistou vodou. Pry pomaha i fenovat zadecek pres ruku, osobne jsem ale zatim nezkousela.
Ja je prestala pouzivat uplne a pak uz neprisla zadna opruzenina. Misto toho jsem si koupila ve zdrav.potrebach Perlan-je to material jako ty ubrousky,jenom suchy,ten jsem nastrihala a na prebalovaku mela k tomu misku s cistou vodou,nekdy i s kapkou detskeho mydla. Tohle nam zabralo jako prevence nejlip..jinak pak s lecenim nemam moc zkusenosti,urcite co nejvic casu bez pliny. Jeste jsem cetla pry otirat cernym cajem,ale nezkousela jsem. Preju at je to brzy pryc
Vyborny na opruzrniny je pouzivat odvar z repiku. Doporucili mi ho na neonatologii.
Zdravím,určitě odvar z Řepíku a pokud to pujde klidně v tom malou koupat.Jinak přikládat obklady.Za nás maminky mazali mastí pytiol.
@moxha Na opruzeninku vubec nepouzivejte mastne masti. Jako Bepanthen na opruzeniny neni vubec, ten je na predchazeni vzniku opruzenin. Mesickova mast je v podstate hojiva, ale pokozku nevysusi. Tim akorat prihorsite.
Za me teda momentalne na oprzeniny vede Imazol s troskou pityolu. Take prdelku omyvam vodou a neutiram ubrousky. Pokud je ma az v trislech, nedavejte prilis tesne obleceni, vynechejte prilis kysela jidla, piti. No a az se mala zahoji zkuste pouzivat nejaky krem na predchazeni vzniku opruzenin. Hodne stesti. 😉
Omývat jen čistou vlažnou vodou, vysušit přikládánim ručníku/pleny, namazat Sudocremem. Nechat často dýchat. Vynechat ovocný přesnídávky. Zkusila bych i změnit plenky?
Myslite ze by to mohlo byt jako i přikrmama jo? My jsme to spise meli vzdy ze spatneho kremu, tak ted kupuji uz jedine ty lepsi
Ja jedine ty z lekarny

@moxha malé jsem mazala při každém přebalení, a když už je v pořádku a občas je vidět že se jí to začíná dělat tak taky máznu. Ale jen trošku je toho třeba.