Ošklivě jsem vyjela na 3letého syna. Poradíte?
Poradte, jsem na dne. Dnes jsem neprimerene " vyjela" na 3leteho syna. Z duvodu ze opakovane neposlouchal, shodil talir ze stolu, rozbil se, zdalo se mi, ze to bylo naschval,ale ted nevim, mozna nechtel. Strcila jsem do nej,zena nej spadl takovy kosik s vecmi (lehky). Nyni si to vycitam,ale byla jsem vztekla. Maly zacal kricet a nastane me "bil do nohy",zvovu me ujely nervy s opakovane jsem ho pleskla mikinou. Do posledni doby byl syn zlate dite, s manzele jsme ho vyjimecne placly na zadek a jinak vysvetlovali, vysvetlovali.... Moje dnesni reachivanireskce je dana i tom, ze mam hirsi obdivi,-unavs, zdravitni problemy...
@bluemamca Zitra mu to vysvetli a dej mu najevo, ze ho mas porad moc rada. I rodic ma jen jedny nervy a obcas nezareaguje uplne nejlepe. Ale je dulezite, aby tohle ditko vedelo a pochopilo. A aby vedelo, ze je stale milovano.
Byt tebou to sem nepisu, nebo te tu zase vsichni zprudi jak sis to mohla dovolit vubec na neho zarvat atd a ze nejsi porad eko bio slunickova ezo. Hele takhle, je to tvoje dite, tvoje vychova..... Takze doporucuju se o tomhle na internetu s nikym vubec neradit, bit chapu, ze te to trapi a potrebujes jiny nazor. Ale primarne ver, ze ty jsi mama a mas sveho syna rada a i kdyz na nej vylitnes, porad ho mas a neprestanes kvuli tomu byt jeho matka. Kazdymu ujedou nervy, me obcas taky. Svuj nazor ti na to psat nebudu, mam jiny, jen posilam hodne sil.
Když mě u starších ujely nervy, protože jsem nežila v pohodovym manželství a víceméně jsem na děti byla sama. Tak jsem se jim vždy pak omluvila, objala a vysvětlila, proč mi ty nervy ujely. Bylo mi to pak vždy líto. Teď už jsou velký 18 a 16 a musím říct, že máme moc hezky vztah. Navzájem si důvěřujeme.
7 let už žiju nový život, ale hlavně pohodový s novým manželem, máme spolu 5 letýho syna. Na nic nejsem sama a nervy mi už neujíždí.
Bohužel to tak asi je, že když mi nejsme dlouhodobě v pohodě, tak to odnesou ti naši nejmenší, stanou se našimi hromosvody. Vím, nemělo by to tak být. Proto bysme měly změnit to co způsobuje to ujíždění nervů, aby to neodnášely děti.
@bluemamca Nemůžeš jet na 100% pořád. Každému z nás vylítnou nervy a je to svým způsobem v pořádku. Hlavně si o tom se synem promluv. Řekni mu co se vlastně stalo, že jsi toho měla dost, že jsi se na něj zlobila,protože neposlouchal a ze ho mas stále ráda. Ze tím že jsi na něj "vyjela" není z důvodu toho že ho máš min ráda, ale ze se občas stane, že každému uleti nervy a tim, že se po tobě ohnal tím se to ještě zhoršilo.
Podle mě si nic špatného neudělala neříkám kdyby si ho zbila ale takle to je v pořádku časem uvidíš že bez nějakého plácnutí to prostě nejde

S cim chces poradit? Mu rekni to co nam tady. Dite by melo vědět ze mama je taky jenom clovek, dela chyby a obcas udela neco, co ji mrzi a za co by se mela omluvit. 🙂