Doktorka Plyšáková a právě probíhající diskuze o lesbickém páru s dětmi

nikahavel
20. led 2019

Zdravím Vás maminky, dneska mi to nedá a zajímalo by mě jaké má názory veřejnost, rodiče ohledně žhavého tématu. Konkrétně narážím na probíhající nelibost senátora Valenty a Rady pro rodinu ohledně zobrazení lesbické dvojice s dvěmi dětmi ve 4. řadě výše jmenovaného seriálu.
Nechci prosím vyvolat tímto tématem nějakou vlnu hádek a nenávisti. Jen ve svém světě nedokážu pochopit jak to někomu může vadit. V diskuzích se rada pro rodinu ohání faktem, že lesbický pár nemůže být rodina protože nemohou společně splodit dítě, já se pozastavuje nad tím, že i klasická heterosexuální rodina nemůže občas splodit sama dítě a taky když se povede jinou cestou za rodinu je ppovažujeme.Diky všem moc za názory snad to lépe pochopím díky nim.

bamak
20. led 2019

@nikahavel nepochopis. Nesnášenlivost vůči skupinám lidi, kteří se odlišují od "normálu" byli, jsou a budou. Je to o jednotlivcich a jejich smýšlení.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel obecne vzato, je to proklamace (nechci uzivat slovo propaganda) nejakeho svetonazoru. A odobne se domnivam, ze tyhle veci proste do detskych poradu nepatri. Kdo pamatuje pionyrskou vlastovku a uvedomele pohadky z minulosti, vi, o cem mluvim. Byla jsem ricna, kdyz jsem tak pred tremi lety zahledla v nejakem poradu pro predskolni deti na CT blocek slusne manipulativnich informaci o EU. Jsem rada, ze je CR clenem EU, ale takhle malemu diteti to neslouzi jako vzdelavani, ale jako indoktrinace. Pamatuju si, jak do me v detstvi instituce hustily svetovy mir, dneska vim, jaka to byla blbina.

sudylichozrout
20. led 2019

@bamak ona je nesnasenlivost a nesnasenlivost. V rodine mame homosexuala, je mu uz hodne pres padesat a sam na ty tlaky, ktere ted urcite skupiny homosexualu vyviji, kouka az negativne.

nikahavel
autor
20. led 2019

@bamak no to já vím že je a bude, sama jsem to zažila na svou kůži a to doslova jen kvůli mírně tmavší pleti ale považovala bych to za projevy té nejnižší inteligenční skupiny ne senátora a tak masivně diskutující veřejnosti na sítích.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout nechci být útočná, ale čím útočně až nátlakově ovládal dospělé až totalitním způsobem ( což znamená tebou použité slovo ) tento díl? Chápu že jsi to chtěla implementovat na děti ale vynecháme li vyznam a přeneseme
jej i na děti stále nechapu. ČT má povinnost informovat veřejnost a to jsou i děti o všem, menšinách, tématech lokálních i zahraničních, přijde mi že tento Americký seriál nijak jinak nejednal. Sexualitu si uvědomuji děti už dost často v předškolním věku a myslím, že je dobré aby věděli, že pokud nebudou jednou chtít může, ale třebas partnerku mohou mít i zároveň děti. Srovnání ze světovým mírem? Proč srovnávat něco s dobou minulou máme se posouvat a v takovém dogmatismu nechceme přece už žít...ale jak říkám nechci urážet a rámovat jen mě překvapuje obecný názor asi mě to vyvádí s mého dokonalého světa.

bamak
20. led 2019

@nikahavel vážně tě to překvapuje? Hitler taky nebyl tupan, mnoho nacionalisté jsou nesmírně inteligentní lidé.... Možná právě proto, ze vysoké IQ částo jde v ruku v ruce s nízkým EQ? A ti diskutující lidé? Co myslíš, kolik z nich je ze sociálně slabých podmínek? Kolik z nich zná nějakého úspěšného homosexuála? V televizi se točí jeden za druhým, mají obdiv, peníze, slávu..... Proc by je měli mít rádi? Vždyť oni jsou nenormální, divni a uchylni....a přesto mají peníze a slávu.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout chápu dobře že mu vadí fakt, že by jiní homosexuálové chtěli děti a mělo by to být považované za normální?

bamak
20. led 2019

@nikahavel mě osobně vůbec nevadí, že děti vidí kolem sebe homosexualni páry s detmi. Mnohem víc mi vadí ty heterosexuální, které se ke svým dětem chovají jako hovada.... A že jich je. To se mi vysvětluje mnohem hůře.

nikahavel
autor
20. led 2019

@bamak mě udivuje, že je od války např. tolik generaci a situace v tomto konkrétním případě vznikla s neúnosné situace po první světové v Německu a šílených sankcích. Šlo o maximální zoufalství my žijeme v přepychu a blahobytu i ti z nižších příjmových skupin ve srovnání s tebou uvedeným případem. Hittler zas tak vysoké IQ neměl 😁 byl zcela neúspěšný neuroticky umělec ...dnes by mu jistě diagnostikovali psychickou nemoc.

nikahavel
autor
20. led 2019

@bamak no já právě bojují s tím stejným, chápu že určitá část veřejnosti může být tímto rozhořčena mají na to právo, ale máme plné dětské domovy a kojeňaky, klesá nám neskutečně porodnost a někdo chce dítě a nám to vadí? Jsem prostě naivní asi 😔 nechápu co má sexualita společného s láskou k dítěti nemluvíme li o pedofilií.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel jo, presne tak. Opravdu jo, nekecam. On je homosexual kazdym coulem, nikdy nemel zenu, nikdy s zadnou zenou nemel sex. A rika, ze je logicke, ze nikdy nebude mit deti. Ani po tom netouzil a netouzi. Treba Prague Pride povazuje za prehlidku exhibousu. Jinak ten porad jsem nevidela, nemame telku. Proto jsem psala to slovo "obecne".
Ja mam k adopcim deti homosexualnimi pary trochu ambivalentni pristup. Na jednu stranu chapu touhu nekterych paru mit dite, na druhou stranu mam trochu obavy. Tezko soudit, nebyla jsem v kuzi homosexuala touziciho po detech. Zda se mi to evolucne zvlastni, protoze ryzi homosexual se proste nerozmnozi. Spis v tom vidim socialni aspekt, zrovnopravneni s hetero co do prav. A v tom jsem prave nerozhodna. S mym metrem sedesat take proste nemuzu fotit pro Victoria secret.

bamak
20. led 2019

@nikahavel ať už měl IQ jaké chtěl, ať už byl psychopat nebo ne, dokázal zblbnout velké části několika národů a přimět je k nenávisti zcela mimo přirozenost člověka. A onen senátor se snaží o to samé. Předtím to byli Židé, cikáni, Slovane...ted jsou to homosexuálové. Příště to bude kdo?

sudylichozrout
20. led 2019

@bamak takhle vyhrocene bych to stopro nevidela. Ma svuj nazor, kterx neni v nicem extremni ci nelegalni. Jen se pozastavuje nad nekterymi vecmi. To dela kazdy z nas. Nerika preci, ze homo je zlo, ktere je treba vymytit. Jen vidi treba neco, co dlesni levicove zamereny liberal (to neni urazka, ale politologicky termin) nevidi.

nikahavel
autor
20. led 2019

@bamak aha takže jde v podstatě o propagandu nenávisti a tím ovlivnění stejně smýšlejících a obrácení je k sobě jako k modle co se nebojí mluvit...no na druhou stranu spíš mě víc udivuje názor rady pro rodinu že lesbický pár nepovažuje za rodinu to že je senátor manipulant a nenávistný člověk, jde o jedince ne o celou skupinu zaštiťují Se blahem všech rodin. Dík za narozor, sama si to samozřejmě taky racionalitu a umím pohlédnout pod pokličku jde spíš o obecný údiv, možná trochu zoufalství z nenávisti. Spíš mi šlo o názor někoho kdo to cítí stejně jako výše zmínění. 😄 To že jsou občas lidí blbci bohužel jistě známé většina.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel znovu rikam, ze i nazor pana senatora (byt se s nim zcela neztotoznuji) je legitimni a rozhodne neni spravne, ze pouzivate tak silna slova. Vsimla jsem si, ze v politickem soupereni pouziva kde kdo nalepku "nenavistny" a podobne. Je to hrozne divne, nemyslim si, ze by odpurci adopci citili k homosexualum nenavist. To je emoce, kterou citi clovek fakt malokdy. Mozna je spis toci ten tlak, ktery nektere skupiny vyvijeji na spolecnost. Muzes tomu rikat boj za prava, multikulturalismus, liberalismus, socialni inzenyrstvi a podobne. Ale to, ze ten tlak tu je, nelze poprit. Na druhou stranu budu treba ja osobne asi i radeji, kdyz budou dite vychovavat dva zodpovedni momosexualove, nez aby bylo v ustavu. Ale u tech adopci jsem jednoznacne pro frontovy system. Nejprve hetero pary a kdyz pak bude moznost, klidne i homo par. Nesmi se ale stat, ze aby bylo korektnosti ucineno za dost, odmitnou urady x heterokvalitnich rodin a daji dite do homorodiny.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout to že to je pojem vím a neurazí mě to protože nejsem levicové smýšlející ani trochu, liberalista určitě ano ale pravicový. A vím že jsi to nemyslela jako urazku. Což asi nemá ale nic moc společného s podstatou diskuze. 😂😂😂 Politická orientace. Ty jsi dobře narazila a použila spojení že vidí za tím něco a to je dobře to se dostávám k tomu co mě zajímá. Nevím jestli třebas smyslová stejně jako on ale i ta ráda, ale zkusíš mi popsat co by za tím mohlo být to něco asi zřejmě negativního co já nevidím a neuvědomují si?

izz76
20. led 2019

Rozhodně mi nevadí, že v dětském seriálu se objeví lesbicky pár s dětmi, mě osobně vadí jen lidi hloupý a zlý, národnost, orientaci, víru, atd neřeším. Na druhou stranu se docela divím, proč homosexuální páry touží po dětech, pokud je člověk opravdu homosexuální založený asi by v sobě ani neměl mít touhu se rozmnožovat??? Samozřejmě není pochyb, že dítě se bude mít lépe u milujicich rodičů ať jsou homo nebo hetero než v dětském domově... Ale i tak nemám jednoznačný názor zda by homosexuální páry měly mít možnost adopce.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout nesouhlasím protoze je jedno jakou máte orientaci jste člověk a nemůže se tvrdit že heterosexuální má větší práva než homo. Platí stejně daně proč by to tak mělo být? Je stejně člověkem. Věřte že nenávist lidí cítí častěji než si uvědomuji možná je k tomuto trefnejsi slovo které neznám. Nenávist je silné slovo, ale pokud odepříu někomu právo na to mít možnost milovat a vychovat dítě jak to můžu udělat...na to my právo každý přece je něco jako ústava...Marie to je legitimní to neoiram každý má na něj názor a opozice by ho měla přijmout a maximálně můžou mezi sebou konstruktivně diskutovat. Je to tlak na změnu a podle mě k lepšímu ale opět můj názor.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel no jo, ale to zalezi na uhlu pohledu. Protoze ze socialniho pohledu mas pravdu, ale z toho biologickeho ne. Z reprodukcniho retezce se homosexualove vyradi vetsinou sami kvuli tomu, ze je nepritahuje druhe pohlavi a nemaji zajem se rozmnozovat, i kdyz by technicky vzato mohli, kdyby zatli zuby.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel myslim, ze hodne lidi za tim vidi natlak a socialni inzenyrstvi. V historii bylo mnoho snah o zmenu spolecnosti, vetsinou dopadly spatne. Rika se ze cesta do pekla je vzdy dlazdena dobrymi umysly. Verim tomu, ze francouzska revoluce i revoluce v carskem rusku byla mnohymi vedena z bohulibych duvodu. Jen se to trochu zvrtlo... A myslim, ze lide, kteri zazili socialistickou totalitu a s ni nasilnou snahu o zmenu spolecnosti, jsou na tohle citlivejsi.

nikahavel
autor
20. led 2019

@izz76 to je v pořádku že na to nemáte jednoznačný názor protože i to je názor a vy nejste zákonodárce aby jste o tom musela rozhodovat. Každý má spoustu svých problémů a priorit proč by měl řešit ty které mu nejsou blízké. Jen doupresnim, to že je někdo homo je jen fakt kdo ho přitahuje, bysexualove taky touží po dětech. Homo po nich touží ale nedokáže je sám splodit. A tak jako spousta heterosexuální nechce děti a má na to právo tak to mají stejné i homo. Prostě jsou to úplně stejní lidí jako já a vy jen je prostě vzrušuje něco jiného. Někdo je na bičíky někdo na kluky/ holky to je přece fuk....

hankaviki
20. led 2019

Myslím, že by děti nemusely být zatěžovány takovými tématy. Stejně se o homosexuálech časem dozví, nemusí se na ně takhle spěchat a tlačit to do nich i v dětských pořadech.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout to jednoznačně jsou citlivější už protože to zažili. Zajímavý názor. Budu na něj reagovat. Mě přijde že se zatím každý snažil max změnit politický systém ne smýšlení lidí v tom že všichni lidi jsou stejní a jsou si rovni, doopravdy rovni ne jako za socialismu. Nýbrž mám vystudovanou hysterii vím že se přes neúspěchy pomalu propracované k úspěchům určitě by jsme nechtěli žít před 150 lety ne na vlastní kůži. To jsou jen romantické predstavy...děkuji moc

nikahavel
autor
20. led 2019

@hankaviki no a já si myslím že to může naopak zabránit tomu, že děti které na sobě poznají že jsou jinak orientované ( dívka od nás ze školy to už věděla v první třídě a psala milostné děvčata jiným dívkám) nepropadnou úzkosti z toho že pokud je přitahuje stejně pohlaví nebudou moct nikdy žít plnohodnotný život a mít děti. A myslím že o to právě šlo i v té pohadce.

hankaviki
20. led 2019

@nikahavel ale tak to je jedno dítě ze sta, z tisíce..nevím. Tady by měl být individuální přístup k té dívce a ne, že to nalámeme do všech a pod tlakem.

nikahavel
autor
20. led 2019

@sudylichozrout já si myslím že k tomu je potřeba láska, pokud miluju stejně pohlaví a chci naši, jejich lásku podpořit dítětem jen mi v tom brání biologie. To je to samé když hezero pár nemůže mít deti a vy by jste jim řekla žádné umělé oplodnění, adopce případně , zajděte k sousedovi, uatnete zuby a ten vám to musí udělat aby to bylo přirozeně a co ti co vůbec nemůžou ani jeden?

nikahavel
autor
20. led 2019

@hankaviki vždyť ta pohádka na nikoho netlacila a že 4. řad se toto téma objevilo pouze v jednom dílu. Podle mě i hetero děti by v sobě měli mít budováno že jejíž známý, spolužák gay je stejný člověk jako oni a proto by to mělo být plošné. A má hlavně stejně práva je to naopak prevence proti šikaně.

sudylichozrout
20. led 2019

@nikahavel zase jste natukla zajimavou vec. Jsou si lide opravdu rovni? Ja si nejsem jista, ze zcela a stoprocentne. Vemte, ze uz mezi zenou a muzem je rozdil, jak v mysleni, tak ve fyziognomii. Zena ma delohu, muz ne a muz proste nemuze pod srdcem nosim miminko, i kdyby se na hlavu postavil. Kdyz jdu dale, tak mame mezi sebou rozdily inteligencni, schopnostni, kazdy mame jinou konstituci, kazdy zijeme v jine zemi, kazdy ma jiny socialni status. Podle me je absolutni rovnost mytus, ktery prave zapricinil v dejinach tolik nestesti. Vzdy ti, co se citili nerovni, vyvolavali revoluce, boure. Ano, treba francouzska revoluce dala Evrope vzor ustavy, dala lidem rovna prava, ale rozhodne nezaridila, aby si lide byli rovni. To nelze. Stejne tak nelze tuto rovnost vymahat absolutne, kdyz to vezmu ad absurdum, mohli by muzi zadat pravo nosit a rodit deti. A kdyz si necham rozjet fantazii.. Budou zadat zdravotni pojistovny o proplaceni transplantaci delohy? 🙂
Rovnost je dle me spise filozoficka otazka, soucasne tendence vnimam tez trochu jako socialni inzenyrstvi. Ale to oznaceni moc nemam rada.

marcelka287
20. led 2019

Ja sem tu pohadku nevidela, tak nemuzu komentovat. Nevim jak to vyznelo. Nicmene co muzu rict je to, ze skolkove deti, pokud nemaji nekoho v blizkosti. Vůbec nechapou jak dva muži jsou rodina a nebo dve zeny jsou rodina. Nebo na druhou stranu to neresi a bezne slychavam ze dva kamaradi rikaji ze se v budoucnu vezmou. Ano pokud by s tim za mnou dite prislo, pak vysvetlim, ale sama bych se do vysvetlovani nepoustela. Pro tak male deti je to zmatek. S detmi od prvni tridy nemam zkusenost tak nevim jak to vnimaji ony. A kdyz se budeme bavit o tom, co je "normalni" tak pro kazdeho je normalni neco jiného. Ale obecně lze říci že normální je to, ceho je vice,at se nam to libi nebo ne

hankaviki
20. led 2019

@nikahavel Prostě si myslím, že jsme v době informační, těch informací z medií na nás stříkají ve velkém. Na některé informace je prostě spousta času. Vy jste taky v dětství neviděla dětský pořad s homosexuálním párem, co má děti a jste v pohodě a tolerantní se super přístupem k menšinám. Těm dětem to taky neublíží.