Je to na nemocenské v těhotenství stejné jako při nemoci?
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli je to na nemocenské v době těhotenství stejné jako při nemoci - musí žena být stále doma s tím, že má napsanou vycházku jen jednou denně? Nikde jsem zatím na to nenašla odpověď. Zdá se mi jako hloupost držet se doma, když nemám ostatní čím nakazit. 😀
Super, šest hodin bohatě stačí. Teď hlavně doufám, že mi můj doktor napíše nemocenskou. Dělám 12hodinové směny, celý den na nohou, neustále ve stresu, takže potřebuji co nejdříve vypadnout. 😉 Díky za odpověď. 🙂
@vanilkakapo No mě tu nemocenskou totiž vystavila moje obvoďačka a ta na to má jinej názor. Gynekolog by mi určitě vycházky dal, jenže k němu nejen, že to mám daleko, ale jedu tam až někdy za 14 dní, tak to budu muset přežít.
Chci se zeptat když mám rizikové zaměstnání, a je mi 29 let? myslíte, že mě gynekolog dá na nemocenskou??a pokud jsem to teda dobře pochopila tak nemocenskou budu mít stejnou celých 9 měsíců....

@vanilkakapo Je to tak, máš šest hodin vycházek na den, můžeš si je nechat rozložit na dopo a odpo, ale v konečném důsledku o tom rozhoduje tvůj lékař. Ono nejde o nakažení ostatních, ale když jsi na nemocenské, tak se předpokládá, že k tomu máš nějaký zdravotní důvod a potřebujěš se šetřit, ne trajdat celý den po vycházkách. Chápu, že v těhotenství je nemocenská kolikrát i kvůli nevhodné práci a jinak nastávající mamině nic není, ale holt tam nikde výjimka není a je-li na nemocenské, musí se tomu režimu podřídit.