Dětský kožní lékař - Praha. Doporučíte, prosím?

nika110818
8. říj 2021

Ahoj, prosim, muzete doporucit dobreho detskeho kozniho lekare v Praze? Odbornost i dobry pristup. Dceri (4M) se udelal na raminku suchy flek a jelikoz jiz dlouho bojujeme s premnozenou kvasinkou, obavam se, jestli to nebude ekzem. Dekuji.

neomenia
8. říj 2021

Záleží, co od kozare ocekavas? Pokud jde o suchy flíček, může to být jen ekzém a asi bude, ale pomůžete si i sami- zasada je promazavat a promazavat x krat denne , napr Atoderm, Exomega, nebo Excipual trreba. To samé ti doporučí i každý kozar i pediatr. Pokud by se jednalo o zarudnutí, mokvani, tak ti každý predepise akorát kortikoidy, klasika.

nika110818
autor
8. říj 2021

@neomenia aha, tak to dekuji za info. A dle vasi zkusenosti, da se toho ekzemu zbavit? Nebo to uz ma to detatko naporad?

pribylovapetra
8. říj 2021

@nika110818 tady na koniku byla poradna pro atopický ekzem, odkaz na stránky Very Zíkové. Mrkni, mě to kdysi pomohlo.

neomenia
8. říj 2021

@nika110818 nemusí, většinou to mají tak do dvou let. Jen některym se to tahne až do dospělosti. Pricina je multifaktoriální, hraje roli generika a alergeny ze stravy, a ostatní alergeny( kosmetika atd). Nekdy se ani konkrétní alergen nezjistí.... Na internetu je mrak clanku o atopickrm ekzému....mrkni. zasada je mazat a mazat, vysledovat, co vadí a to odstranit. Na těžší formy se mazou kortikoidni masti, což mnoho rodičů odmítá. Nekdy je to onemocnění banální , j n o par suchých místech, nekdy bohužel velmi ovlivňuje chid celé rodiny, když je dítě celé olezlé a pláče kvůli svědění celé noci. Ale to nebude vás případ, jedno suché misto je pohodička. Ke koznimu kvůli tomu nemusíte, googli informace a držím palce 🍀🍀🍀

klaarusa
8. říj 2021

@nika110818 já doporučuji Motol.