Proč vám nechodí rodičovský příspěvek v Praze?
Ahoj, muzu se zeptat kolem ktereho datumu Vam chodi RP(Praha)? Ja cekam na svuj prvni, ale obavam se ze bude asi nejaky problem, protoze mi neprisel zadny dopis od UP po zazadani.
Nastoupila jsem 6.9., do 6.9. prisel jeste zbytek z MP a pak uz vubec nic. Na emaily mi neodpovidaji a telefony maji vecne obsazene. Matersky prispevek byl uplne v pohode, ale tohle me zacina stvat :( a to jsem zazadala o RP 2 mesice predem...
@j.a.n.i to datum uz ani nevim, byla to nejak polovina cervence, a bydlim tam kde mam trvaly.
No, ono totiž se může žádat maximálně 60 dnů před začátkem nároku, tak jestli v tom nemůže být problém, ale i tak by ti měl přijít dopis. A kolik ti přišlo za tu mateřskou, to ale asi nebylo víc než kolik si chtěla rodičák?
@j.a.n.i ne ne to bylo asi tak 40 dnu pred, to by me i na tom urade vyhodili, kdybych si nemohla zazadat..za materskou prislo min nez co zadam..
ja vlastne ted nevim co, zadny telefony neberou ani ty informacni, a na emaily nereagujou, dokonce ani konkretne ta pracovnice se kterou jsem o to zadala. Posledni moznost je mozna tam jit, ale to je cemu se chci vyhnout :( achjo.
@dyechampion Vypadá, že ti asi nic jiného nezbude.
Neberou ti ani call centrum? Já tam kvůli rodičáku volala pár dní zpět a bez problému mi to do minuty vzali ...
@mia255 volala. dali mi kontakt na urgentni cislo a email, to mi zvedla pani a rekla ze je home office, ze se nemuze podivat v systemu na muj pripad a ze ten urgentni email je na ni, ze mi s tim nepomuze. to uz sem se hodne nasrala a obvolavam vsechny kontakty prahy 10 co resi RP, ani reditelka to nezveda. tresnicka na dortu? objednat se online na urad se da jen v pondeli :D
@dyechampion ja žádala o rodičák 19.10. a do dneška nic.. minulý týden 18.10. jsem byla na úřadě a paní zjistila, že to měsíc leželo u jiné na stole a asi neměla čas to zadat do pc.. 🤯 tak to zadala ona, a jsem zvědavá, zda jeďte tenhle měsíc něco nepřijde, nebo až v prosinci 🙄
@pe_tu_ss_ka no ja se po tydnu konecne dovolala! A zjistila jsem ze socialka neco zapomnela udelat a urad jen furt cekal neco od nich (naky prechod z matersky na rodicak asi naky penezni kalkulace). A ne ze by si to rekli mezi sebou-ja sem se musela ozvat dalsi pani, ze to tam maji zasekly. Ale uz se to “opravilo” (?!?!) a snad uz to popojede. Ale fakticky by se nic nedelo, kdybych nezacala resit..☠️
@dyechampion Já žádala 9.9.2021 a doteď taky nic - Praha 10, taktéž 😀. Prý tam moji žádost mají duplicitně (šlo to datovkou), minulý týden od nich přišel papírový dopis do vlastních rukou (!), že zamítají tu duplicitní žádost a že budou řešit tu, která jim tam došla 20.10. To by mě zajímalo, kde to datum vzali - asi se jim to tam taky někde válelo, jinak si to vysvětlit neumím. Takže dnes šel už ostřejší dopis ode mě, že takto tedy opravdu ne.
@dyechampion mají tam pěkný bordel.. mě dnes už peníze dorazily 👌

@dyechampion No a kdy přesně si žádala? Máš trvalé bydliště tam, kde bydlíš?