15měsíční dítě málo pije

sapinek
17. črc 2017

Maminky mám problém s pitným režimem svého dítka. Syn 15měsíců, baští skoro vše, kojený (4x / 24hod., pokud třeba nerostou zoubky a nechce víckrát). Mám s ním trápení, že nechce pít. Zkoušela jsem různé hrníčky, pítka, brčka i klasické lahvičky s "dudlíky" a vše odmítá. Nechce vodu, čajíky, šťávy, UM, prostě nic. Někdy se trochu napije takového toho ředěného džusíku pro děti. Hodně se potí (obzvlášť v noci, i když spinká jen v tílku) a tomu kojení moc nedává. Leckdy si jen tak cucne a většinou ho přikládám víckrát, aby alespoň něco vypil. Mám o něj obavu, když jsou vedra. Snažím se mu dávat hodně ovoce, polévky (z těch ale vybírá jen zeleninu - vodu z nich nechce) a stále nabízet něco k pití, ale i tak kromě toho kojení vypije za 24hod.max 1dcl :( Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se vám podařilo naučit dítko pít - vodu, ale i UM? Nemívám moc času, takže nevím, jak budu stíhat přispívat do diskuze, proto předem díky za každý příspěvek 🙂

inusska
18. črc 2017

No, ja mam stejny problem. Syn pije velmi malo, az ted se to zacina ucit. Pomohlo takove to sportovni pitko (jak je u jupika). Pak najednou vzal na milost i mam hrnek, ktery odmital. Kupuju stavy od hippu a hodne redim, chutna mu i voda s citronem. Hodne zabira, kdyz si sednu na zem, piju a delam po napiti takove to aaach. Bere to jako hru a prijde si taky. A jedine co, tak neustale nabizet. Ted konecne pochopil brcko, tak budem pouzivat i to. Na UM podle me nenaucis uz, ono taky proc.

iivetaak
20. črc 2017

Sladkou lahvičku s Jupikem rozredit na dva dny.. U nás to pomohlo. Nedávala jsem slazene nápoje, ale když je krize a pije málo, tak raději dam sladké než nic.

kafkovi
20. črc 2017

Tak já se tak trápila před dvěma měsíci...vyzkoušela jsem všechny možný i nemožný hrnky i nápoje. Nabízela nonstop a nic, tak jsem to vzdala...asi za týden si malá přinesla hrnek a že chce z něj pít a od té doby se sama pěkně rozpila. Někdy vypije hrnek, někdy víc. Taky stále kojím. Doktorka mi říkala, že pokud má 3 počuraný plinky za den, tak není dehydrovaná. Jo a pije vodu a fenyklový čaj.

martiniquest
20. črc 2017

@sapinek Mne teda kojeni plus 1dcl vody nepripada malo. Na 1kg vahy by mel clovek prijmout 25-40 ml (informace se lisi podle zdroju), coz je u 10kg ditete 250-400 ml. Pri kojeni si muj syn vycucne kolem deci...kdyz to sectes, jsi na nejakych plus minus 5 deci za den...

sapinek
autor
21. črc 2017

Maminky, děkuju za rady! Jsem z toho taková vyjukaná, protože s dcerkou jsem měla opačný problém - ta zase žbrunila až až (vypila klidně i 2l za den okolo toho roku a půl, ale je fakt, že tu už jsem tou dobou nekojila)
@inusska Vodu s citronem určitě vyzkouším 🙂 to by mu mohlo vyjít 🙂 UM jsem zkoušela jen kvůli tomu, že mě napadlo, jestli mu nebude třeba chutnat, jinak budu raději, když se obejdeme bez něj.
@kafkovi Tak to mě trošku uklidnilo s těmi plínkami. Naše pediatrička mi pořád říká, že pije málo, ať zkusím víc kojit a tak, jenže on si jen cucne a pak se na prso jenom šklebí nebo mě zkouší kousat. A mluvila něco o 6 plínkách denně - i to teda splňuje, ale čurá často a po malých dávkách, takže mě to zase nahlodalo, jestli se to dá počítat.
@martiniquest Děkuji za info a uklidnění. Podle toho, co píšete, to dává smysl. Syn tedy nejeví známky, že by mu něco chybělo, tak snad mu to takto stačí.. Je to úplný opak než byla dcera.