icon

Dítě nepřijali do školky - má odvolání šanci?

valikalu
2. čer 2018

Zdravím maminky,chci se zeptat, jestli má některá z Vás zkušenost,že by vám vzali dítě do školky po odvolání,když ho poprvé nevzali.Důvodem bylo,že nemáme trvalý pobyt v dané obci. Byli jsme na zápisu v obci kam spádově patříme,všechny děti z obce tam chodili jak do školky,tak do školy, syn bude mít v říjnu 5 let, ted ho dáváme do soukromé školky tři dny v týdnu, kam dojíždím 10km,no nákladově to dá zabrat. Těšila jsem se,že už by ho mohli vzít,když předešlé roky nic,zkoušíme to už po třetí.
Bohužel syn není moc společenský,je stydlivý,půlroku trvalo,než si zvykl v té soukromé a neměl úzkostlivé chvilky,podle psycholožky by měl určitě být v kolektivu pořád. V naší vesnici nejsou děti v jeho věku,mám ještě dcerku která bude mít dva roky v létě...už se docela spolu vyhrají ale není to ono jako s vrstevníky.
Myslíte,že kdybych podala odvolání,že mám nějakou šancu? Předem děkuji za nějakou radu a zkušenost.

Strana
z2
fifina86
4. čer 2018

@1lenuska1 tak se proste vezme seznam neprijatych a podle toho se jede.Ostatne tak to treba funguje i pri prijimani na SS a VS ;) Tohle,co popisujes,je silne diskriminacni.

1lenuska1
4. čer 2018

@fifina86 Ja uz nevim jak to rict aby to bylo k pochopeni. Ten "seznam", o nemz pises, je pul roku stary. Proto vsem rodicum rikame, at se odvolaji, pokud maji zajem o misto. A pak se jede podle odvolani a ne podle prvotniho seznamu, ktery temer uz neplati. Nic diskriminacniho na tom neni. Naopak se vytridi zbytecna prace s temi, kteri to neresi a jedname jen s temi, kteri maji o misto zajem. A ano, vsichni jsou s timto postupem seznameni.

valikalu
autor
4. čer 2018

no u nás spíš i když podám odvolání tak dočasný ředitel mi to opět ted zamítne,sám to říkal do telefonu,už se čeká na nového ředitele který nastoupí v červenci,takže asi opravdu počkat do září a hned první dny školního roku volat,volat a volat :D :D

fifina86
4. čer 2018

@1lenuska1 ja to chapu. Asi mame ve meste lepsi system,protoze proste zadne dite neprijmou do vice skolek nez do jedne.Urcujeme v prihlaskach prioritu do vsech skolek,kam se hlasi.Takze u nas je seznam aktualni porad 😉
A pokud o tom rodice vedi,pak ok,ale to jsi napsala az v tom poslednim prispevku.
@valikalu tak ja jsem rada,ze volat nemusim, ze to hlidaji sami.Kazdopadne od zari tam jde starsi,takze se obcas zeptat,zda uz vzaly deti pred nasim ditkem.

Strana
z2