Logopedický stacionář v Brně - máte zkušenosti?

bubliii
21. bře 2014

Logopedka mi doporučila přihlásit dceru do Logopedického stacionáře v Brně v Líšni. Chci se zeptat, jestli s ním máte někdo zkušenosti a jaké. Bojím se toho, jestli kolektiv dětí, které mají poruchu vývoje řeči dceru spíš nezbrzdí, v normalní školce dělá pokroky. Ještě v září používala maximálně větu o dvou slovech, teď dá i 4 slova. Jinak na logopedii dochazíme skoro rok, ale chodíme ob měsíc, což je málo. Dceři budou v létě 4 roky.

speedygon
21. bře 2014

Ahoj, nepíšeš, jakou má dcerka vadu řeči. Naše Lenička má vývojovou dysfázii, s mluvením je dle psycholožky pozadu minimálně o 2 roky. Logopedky doporučila speciální MŠ, paní z SPC ve školce mi říkala, že by ji dala spíš do normální, aby Leni, která mluví lépe, než dysfatici, co tam mají, naopak nepochytila to špatné...I přesto tam nakonec Leni chodit bude. Podle mě by v normální školce trpěla- nedomluví se pomalu vůbec(až na nás a my taky občas tápeme), navíc víme, jak umí být "zdravé" děti kruté k těm "jiným"....je to ale čistě na Tobě...však to můžete vyzkoušet a uvidíš, zda to je či není ku prospěchu dcerky...

bubliii
autor
21. bře 2014

Zatim nam rekli diagnozu - Opozdeny vyvoj reci, ma narusenu expresivni slozku, podle dr je o rok pozadu. Ona uz do normalni skolky chodi od lonskeho zari. Maji sice problem ji porozumet ale ze by deti byly krute se rict neda. Ona do skolky chodi rada. Prave vidim, ze ze skolky nosi nove vyrazy, takove co musela slyset od deti, takze ji svym zpusobem tahnou dopredu. A nevim, jestli tohle bude i v logopedicke skolce, proto me zajimaji zkusenosti.