icon

Lze zvládnou nástup do MŠ bez pláče?

25. zář 2025

Vážně neexistuje nějaký způsob, jak zařadit dítě do MŠ bez toho, aby plakalo a učitelka ho odtrhávala rodičům od nohy? Loni jsme se chodili do školky družit, přidávali jsme se k hraní na hřišti, k procházkám, k školním akcím, dítě bylo natěšené a věřila jsem, že nástup do školky proběhne hladce. Ale probíhá to velmi divoce, nyní těšení se žádné, ráno hrozný křik, když se o tom doma bavíme, vůbec tam nechce. Zkouším lákat všemi možnými způsoby a nechce. Učitelka mi k tomu jen řekla, že je to normální a že si zvykne. Že je září náročné pro všechny. Jak pro děti, učitele i rodiče. To vážně všechny děti pláčou a dělají takové scény? Je to vážně standartní a v pořádku nástup do školky? 🤔

Strana
z2
janule0123
27. zář 2025

@anonym_autor bez slziček to podle mě nejde … prostě pořad s maminkou a najednou ve “stádu” s paní ucitelkama.. první dva dny nadšeni, pak brečení … ale paní učitelky úžasný, takze nemusel nikdo odtrhavat a žádný násilí… pani učitelka si vzala k sobě do náruče a ze se jde mávat mamince…. No kazdy rok co ji vidim tak ma triko od slziček … ale pak chodili fotky spokojenýho dítěte z aktivit … takže to zas taková traga nebyla … z druhý strany dcera příště musela, věděla ze jsem v praci…. Pokud je člověk doma s druhym, chapu, ze to zas berou o něco hůř …

Strana
z2