icon

Pád ve školce

leneee
1. únor 2018

Hezky den maminky,

jsem zvedava na nazory, jak byste reagovaly na situaci kdy vam ucitelka preda dite ve skolce se slovy “vse v poradku” a vy se pak doma od ditete dozvite ze pri tancovani spadlo na hlavu,muselo chvili sedet na zidlicce “odpocivat”... a zrovna v tu chvili je hlidala ucitelka z jine tridy a ta jejich si pry povidala s jinou ucitelkou.

A k tomu si pak ta jejich ucitelka s jinou uc. posleze prohlizela nejake obleceni na pocitaci...
ja vubec netusim co si o tom myslet...

Strana
z3
alishka111
3. únor 2018

@ceekanka jasný děti jsou jak z divokých vajec, poperou se spadnou, praští atd... z toho nic nedělám, i kdyby v tu chvíli měli být samy, myslím že tříleťáci ve třídě by minutu samy přežít měli. ALE!!! Pokud by mi učitelka nesdělila JAKÝKOLI sebemenší úraz hlavy, tak budu řádit jak černá ruka. Když mi dítě zacne usínat a nebo zvracet a já nebudu vědět proč a dám jí spát... nechci domýšlet. Po úrazu hlavy i když je to jenom tukanec, je třeba dítko sledovat, někdy stačí opravdu málo a je velký průšvih, někdy je to šlupka a nic z toho. U nás jsou učitelky milovány, vyzdvihovány a uznávány, ale taky mi bez obalu řeknou, že dostala autíčkem, nebo spadla z houpačky. Pokud se něco stane, ok, ale pokud to zatají, tak budu zlá...

eldrag
3. únor 2018

@iva27 měla no, ale upřímně jezdila jsem dětské tábory a nedokázala bych si pamatovat každý úraz nebo klíště u dětí, takže jsem na ně šmárala propiskou a než byla hygiena vzala jsem si notýsek a děti si odskrtala , prostě kde měly klíště měli kolečko s ušima, a případné řezné rány , urazy se jim psaly na ruku... večer se umylo a druhy den jelo znova... nedokazala bych si to zapamatovat. Ale urazy hlavy by se hlasit měly... jen chápu i to, že proste učitelka vyhodnotila jako jen upadnuti a vic neřešila.

maii
3. únor 2018

1. Uca to mela oznamit, konec diskuze. Zatlacila bych na ni a pozadala ji (poprosila), at padani na hlavu nebo urazy, kdy naskakujou otoky a tak, oznamuje rodicum, hrozi to, ze se takovy uraz projevi pozdej. Backurky, knihy urazu, nevychovane deti, to uz je trochu offtopic. Deti padaly a padat budou, obcas na sebe neco strhnou, riznou se nebo neodhadnou rychlost (a nebo maj blby obleceni). To vse k detstvi a uceni se ovladat telo patri, ale holt nektere urazy jsou vaznejsi nez jine.
2. Nebylas tam, nevis, zda si ucitelky povidaly o nakupovani nad kafem nebo zda probiraly neco akutniho. Obcas je to potreba. Deti mely dozor a pad zaznamenala.

teatime
3. únor 2018

@leneee Někdo tady psal o bačkůrkách, taky doporučuji zkontrolovat a případně dát menší. Stalo se mi to stejné se synem. A k paní učitelce - slušně, ale jednoznačně bych ji upozornila, že v případě pádu na hlavu chci být informována, i kdyby to byl malý pád. Je to její povinnost a k té práci to prostě patří (což bych ovšem zmínila až v krajním případě 🙂).
A ještě trochu offtopic. Moc nechápu ty tvrdé reakce některých učitelek tady. Mně se stalo několikrát, že syn měl ze školky modřinu na obličeji, rozdrápnuté čelo a podobně. A žádná z učitelek netušila, co se stalo. Což chápu, je to sice nemilé, ale stát se to může. Každopádně když jsem se na to zeptala, učitelky popravdě řekly, že neví, vyjádřily určitou lítost a pokusily se alespoň rámcově zjistit, co se stalo. To důležité pro mě bylo, že situaci nějak nezlehčovaly a nedělaly ze mě hysterku. Je to jeden z důvodů, proč je mám ráda a vážím si jich.

leneee
autor
3. únor 2018

Dekuji za reakce. Ja bych z normalniho padu, drobnych sramu nebo modrin vedu nedelala,ale ta hlava je proste jine tema. A jde o tu informovanost mne jako rodice.

Druha vec je ta s tim pocitacem a to bohuzel nerozklicujeme jak bylo,ale uz jsem od dcery slysela i to,ze pi uc si v ramci vychazky skocila do kramu nebo ze s nimi nesla na zahradku ze prisla pozdeji nez mela,ze odesla na kafe (nebyla ve tride) atd. Samozrejme neznam background,ale nelibi se mi to.Ja si taky z prace neodskakuji a nechodim pozde.Tech “zvlastnich” situaci je krom toho vic nez dost za ten pulrok.Jiste ma kazda z nich i vysvetleni a oduvodneni-ale otazniky zustavaji a jen prohlubuji mou neduveru...

iva27
4. únor 2018

@eldrag ale to ja chapu a taky neresim😉Mam 15mesi.dite a vim,co jsou pady a nejen na hlavu.Mimo jine jsem i zdravotnik a dokazu si odvodit nasledky nejen po zdravotni strance a treba i selskym rozumem..Je pad a pad..Ja tez musim v praci vyhodnotit nezadouci udalost zda je pad vazny ci ne.

Strana
z3