icon

Pauza v chození do školky. Jak to zvládnout?

seraphine211
1. bře 2025

Dobrý večer. Mám 4letou dceru a žádné kamarády s dětmi. Jedinou kamarádkou, kterou dcera má, je stejně stará sestřenka, ke které jezdíme cca 1x za 14 dní na víkend. Dcera je extrovert. Do školky začala chodit v 2,5 letech bez problému. Teď jsme se přestěhovali a v novém bydlišti ji do MŠ nevzali. Může jí to způsobit nějakou újmu? Doma se se mnou nudí a mě docela dost vytěžuje péče o ročního brášku, abych se jí mohla více věnovat... 1x týdně chodí na kroužek a chodíme na hřiště, kde ale ne vždy někdo ( věkově odpovídající) je ..od září předpokládám nastoupí, ale od února do září je dlouhá doba

ada22
1. bře 2025

Za chvilku se oteplí a na hřišti bude více dětí.

zuzekk
1. bře 2025

Pátrala bych po místním FB, jestli není nějaká možnost setkávání - většina děti chodí do školky, tak toho nebude moc, ale nějaké cvičení pro maminky s dětmi? Kavárna s koutkem, herny. V nouzi bych ji přihlásila do soukromé školky nebo skupiny, s vysvětlením, že je to pro ni, aby mohla být s dětmi. Pokud to bude drahé, tak jen na 1-2 dopoledne v týdnu, lepší než vůbec nic.

zuzekk
1. bře 2025

A znovu se přeptej ve školce - že dcera o školku hodně stojí, ty také, že třeba bude chodit méně často než denně, že ji budeš vyzvedávat hned po O, naslibuj hory doly… jak je situace bez školky s takto velkým dítětem blba, jak trpí bez dětí a aktivit.

fifinka2020
1. bře 2025

@seraphine211 újmu mít rozhodně nebude. Je spousta děti, co jdou až jako předškoláci, nebo ani to ne... doteď očividně se socializaci nebyl problém, tak za půl roku se z ní asocial nestane 🙂. Užijte si společně pár měsíců (ono to má taky něco do sebe, včetně toho, že nemusíš ráno odvádět a pak vyzvedavat) a září je tady za chvíli... Jinak třeba když ji teď v květnu oficiálně přijmou,dovolí ředitelka, aby nastoupila už třeba v červnu...

1pomnenka
2. bře 2025

Neboj, přednost ve školce mají starší děti, ale od září ji vezmou, ne?

petrasipkova1
2. bře 2025

Tyjo, já bych řekla že ujmu mít nebude, je přirozenější být doma, rodina je důležitější a teď si tvoří vazbu s vama, s bráškou, upevňuje se její postavení staršího sourozence. S mladším už půjde na jaře, v létě něco dělat, stavět bábovky, v kočáru in-line, na kole, zoo. Uz je v tom roce a půl zajímal svět okolo. Výlety vlakem jsme v tomhle věku milovali, v létě jsme byli pořád v trapu. Nejtěžší bylo být doma, člověk nic moc neudělal, takže do batohu křídy, míč, a vyráželi jsme všude možně. Škoda ze to uteklo ani nevím jak.

izz76
3. bře 2025

@seraphine211 Chapu,ze se nudí pokud uz je zvykla na školku a chodila tam rada. Moje dcery školku milovaly,takze si to umím představit.. Nedá se,ale nic delat,do září to uteče, přes jaro léto se nějak zabavíte a určitě nevude mít žádnou újmu.

felis
3. bře 2025

@seraphine211 ahoj, ja si stáhla appku Mamio a prekvapilo mě, kolik maminek v okolí je 😃 je to fakt super na seznámení.
Ja mam doma 100% extroverta, mého muže a extrovertni ségru. Sama jsem extrovert z 62% (dle jedne HR diagnostiky), takže to mám tak půl na půl. Moje dcera je introvert - doma cerpa energii na kontakt s lidmi 😃 Me nevadí, byt sama doma vic dni po sobe a lidi vidět jen v krámě, ale vím, že třeba muj muž a moje segra vyloženě fyzicky trpí, kdyz musí být doma vic dni, takže chápu, že se dcera nudí a ze ji deti můžou chybět. Ujmu ji určitě nezpůsobíš, ale věřím tomu, že prostě bude doma... no, prudivá, smutná, zlá, protoze v ni bude narustat frustrace z toho, co pro ni neni přirozené.
Ja svého muže třeba vyhazuju do hospody, protože vím, že mu to udělá dobře a je pak vic v pohode, kdyz nasyti svoji společenskou potrebu 😃 Anebo moje segra furt skoro někde je s lidmi a me by její životní rytmus dlouhodobě rozsekal.
Zkus tu appku Mamio, FB skupiny Tveho města anebo třeba popojet někam do dětského centra nebo herničky.