Pauza v chození do školky. Jak to zvládnout?
Dobrý večer. Mám 4letou dceru a žádné kamarády s dětmi. Jedinou kamarádkou, kterou dcera má, je stejně stará sestřenka, ke které jezdíme cca 1x za 14 dní na víkend. Dcera je extrovert. Do školky začala chodit v 2,5 letech bez problému. Teď jsme se přestěhovali a v novém bydlišti ji do MŠ nevzali. Může jí to způsobit nějakou újmu? Doma se se mnou nudí a mě docela dost vytěžuje péče o ročního brášku, abych se jí mohla více věnovat... 1x týdně chodí na kroužek a chodíme na hřiště, kde ale ne vždy někdo ( věkově odpovídající) je ..od září předpokládám nastoupí, ale od února do září je dlouhá doba
Pátrala bych po místním FB, jestli není nějaká možnost setkávání - většina děti chodí do školky, tak toho nebude moc, ale nějaké cvičení pro maminky s dětmi? Kavárna s koutkem, herny. V nouzi bych ji přihlásila do soukromé školky nebo skupiny, s vysvětlením, že je to pro ni, aby mohla být s dětmi. Pokud to bude drahé, tak jen na 1-2 dopoledne v týdnu, lepší než vůbec nic.
A znovu se přeptej ve školce - že dcera o školku hodně stojí, ty také, že třeba bude chodit méně často než denně, že ji budeš vyzvedávat hned po O, naslibuj hory doly… jak je situace bez školky s takto velkým dítětem blba, jak trpí bez dětí a aktivit.
@seraphine211 újmu mít rozhodně nebude. Je spousta děti, co jdou až jako předškoláci, nebo ani to ne... doteď očividně se socializaci nebyl problém, tak za půl roku se z ní asocial nestane 🙂. Užijte si společně pár měsíců (ono to má taky něco do sebe, včetně toho, že nemusíš ráno odvádět a pak vyzvedavat) a září je tady za chvíli... Jinak třeba když ji teď v květnu oficiálně přijmou,dovolí ředitelka, aby nastoupila už třeba v červnu...
Neboj, přednost ve školce mají starší děti, ale od září ji vezmou, ne?
Tyjo, já bych řekla že ujmu mít nebude, je přirozenější být doma, rodina je důležitější a teď si tvoří vazbu s vama, s bráškou, upevňuje se její postavení staršího sourozence. S mladším už půjde na jaře, v létě něco dělat, stavět bábovky, v kočáru in-line, na kole, zoo. Uz je v tom roce a půl zajímal svět okolo. Výlety vlakem jsme v tomhle věku milovali, v létě jsme byli pořád v trapu. Nejtěžší bylo být doma, člověk nic moc neudělal, takže do batohu křídy, míč, a vyráželi jsme všude možně. Škoda ze to uteklo ani nevím jak.
@seraphine211 Chapu,ze se nudí pokud uz je zvykla na školku a chodila tam rada. Moje dcery školku milovaly,takze si to umím představit.. Nedá se,ale nic delat,do září to uteče, přes jaro léto se nějak zabavíte a určitě nevude mít žádnou újmu.
@seraphine211 ahoj, ja si stáhla appku Mamio a prekvapilo mě, kolik maminek v okolí je 😃 je to fakt super na seznámení.
Ja mam doma 100% extroverta, mého muže a extrovertni ségru. Sama jsem extrovert z 62% (dle jedne HR diagnostiky), takže to mám tak půl na půl. Moje dcera je introvert - doma cerpa energii na kontakt s lidmi 😃 Me nevadí, byt sama doma vic dni po sobe a lidi vidět jen v krámě, ale vím, že třeba muj muž a moje segra vyloženě fyzicky trpí, kdyz musí být doma vic dni, takže chápu, že se dcera nudí a ze ji deti můžou chybět. Ujmu ji určitě nezpůsobíš, ale věřím tomu, že prostě bude doma... no, prudivá, smutná, zlá, protoze v ni bude narustat frustrace z toho, co pro ni neni přirozené.
Ja svého muže třeba vyhazuju do hospody, protože vím, že mu to udělá dobře a je pak vic v pohode, kdyz nasyti svoji společenskou potrebu 😃 Anebo moje segra furt skoro někde je s lidmi a me by její životní rytmus dlouhodobě rozsekal.
Zkus tu appku Mamio, FB skupiny Tveho města anebo třeba popojet někam do dětského centra nebo herničky.

Za chvilku se oteplí a na hřišti bude více dětí.