icon

Učitelka v MŠ si zasedla na moje dítě, máte zkušenost?

abigail09
15. kvě 2015

Ahoj maminky. Nemáte někdo zkušenost se stížností na učitelku v MŠ?
Mám pětiletou dceru, která je velmi nadaná a také hodná, vychovaná a až bázlivá. Miluje pravidla, má ráda když se dodržují a lidé se chovají čestně. Vždyříká prosím a děkuji. Od tří let chodila téměř dva roky do soukromé MŠ a do státní mi jí přijali až jako předškoláka v pěti letech. V soukromé MŠ jsme za téměř dva roky neměli žádný problém. Opravdu vše perfektní, učitelé referovali co se děje, již od čtyř let nespala po obědě a probíhala předškolní výchova adekvátní jejímu věku a možnostem. Dcera v pěti letech píše, čte, počítá, mluví anglicky stejně jako česky atd. Aklimatizace do státní školky proběhla úspěšně a my si s manželem také finančně oddechli. První týden v nové školce nastal první problém a to, že dcera nosí crocsy. Učitelka mi na setkání rodičů řekla, že to zakazuje. Řekla jsem, že je nosit bude. Hned na to jsme si všimli, že dcera nemá předškolní výchovu. Celý rok kreslí obrázek po obědě.Ba co víc je nucena spát. Musí si obléknou pyžamo, lehnout si do postýlky a v místnosti se zataženými závěsy ležet 1,5 hodiny. Jako všichni. Manžel zašel za učitelkou a ta nás slušně řečeno poslala někam. Manžel zašel za ředitelkou a ta nám řekla jestli nechceme do jiné školky. Prý jí nenutí spát. Může ležet s otevřenýma očima. No a pak už vlastně vždycky bylo mezi náma a učitelkou dusno. Dcera dostala například facku od jiné holčičky nebo přišla s otiskem na čele a my se dozvěděli, že jí nějaký chlapeček strhl čepici shodil na zem až se bouchla do čela a učitelka mi řekla, že si to dcera má vyřídit sama. Spaní se vyřešilo tím, že jsem šla v 22. týdnu těhotenství na rizikové a dceru vyzvedávám po obědě. Nevím jak to správně popsat, takhle když to píšu to vypadá jako malichernosti. Prostě vadí, že dcera je trochu jiná ( je trochu jiná, souvisí to s nadáním, ale nemá diagnostikovanou žádnou poruchu ), vadí přezuvky, vadí značkové oblečení, vadí, že nechtěla spát jako ostatní, občas mluví anglicky a občas česky ( doma takže předpokládám i ve školce ), vadí, že jsem chtěla vidět nějakou předškolní výchovu - pracovní sešit a podobně. Dost často chodí s tím, že něco nesmí ve školce dělat, co musí jíst atd. Například, že dítě kterému je šest let si musí hrát s tříletým ( asi aby to tříleté zabavili ). Dcera má ráda k pití vodu, vždy po obídku je žíznivá a vypije celou sklenic , nechce mi přesně říct o se dějě, ale vypadá to, že jim určují kdy smí pít a kdy ne. Tenhle týden přišla, že jediná ze školky nedostala bonbón když slavila jedna holčička svátek. Zeptala jsem se na to učitelky a ta mi řekla, že u toho byla jiná učitelka. No a dnes jdu do školky pro dceru a dcera vyšla a pak se rozbrečela. Že prý zase jediná nedostala bonbón. Dcera řekla paní kuchařce, že nechce fazolový salátek. Zbytek jídla snědla - jí ráda. Každé dítě si vzalo z pytlíku bonbon po obědě ( ani jsem nevěděla, že jim za snědený obě dávají bonbon ) a když přišla řada na mojí dceru tak na ten pytlík dala učitelka ruku a řekla dceři, že slyšela jak kuchařce řekla ať jí nedává fazolkový salát a proto vlastně nesnědla celý oběd a bonbon nedostane. Jediná z celé třídy! Dcera hned v šatně plakala. Vím, že je to blbý bonbon a špatně se tu vypisuje průběh celého školkového roku a všechny ty drobnosti, které mi zapadají do sebe a prostě si nemohu pomoct přijde mi to jako šikana od učitelky. Dceru učíme, aby si kuchařce řekla ať jí nedává zbytečně na talíř něco co nejí ( a není toho mnoho - naopak dceři chutná víc ve školce než doma ), učitelkám jsme sdělili, že nechceme dceru do jídla které jí nechutnají nutit a teď tohle. Vím, píšu román, ale nemůžu z toho ani spát. Ve školce jsem se pohádala okamžitě - dcera mě chytala za ruku ať tam nechodím když jsem jí řekla, že to jdu řešit. Učitelka mi řekla, že všechny děti všechno snědli a rozumí tomu jen má dcera má problém. Manžel píše stížnost na zřizovatele a řekl, že bůh ví co se tam ještě děje a že dcera tam již od pondělí nepůjde. V srpnu jí bude šest a dnes se mě ptala jestli bude ve škole ( nastupuje v září ) hodná nebo zlá paní učitelka. Jsem v osmém měsíci a dceru celý den nezabavím. V pondělí začnu shánět dopolední soukromou školku i kdy to nyní na nemocenské nebude legrace zaplatit. Stěžovala si některá z Vás na učitelku v MŠ? A stalo se něco?

Strana
z15
sabuse1
29. čer 2015

@primaska: když vidí ty moje jak se beztrestně můžou cákat v blátě a na nich je vidět jak by tam nejradši vlítly za nima jenže nesmí aby se neumazaly....

ester_davidova
9. říj 2018

Popsané je naprosto normální a přesto, že se mi třeba taky nelíbí, že děti v předškolním věku chodí spát a pak tam většina zlobí, protože neusnou a nudí se... je to systém buď ho můžu respektovat, nebo dát dítě jinam. Myslím, že většina problémů je hlavně ve vaší hlavě a dusnou atmosféru jste pro své dítě připravila hlavně vy s manželem, když nectíte pravidla školky a jdete proti nim a učitelce - například hned na začátku s obutím. Myslím, že učitelský sbor si o vás také myslí své.

Strana
z15