icon

Učitelka v MŠ si zasedla na moje dítě, máte zkušenost?

abigail09
15. kvě 2015

Ahoj maminky. Nemáte někdo zkušenost se stížností na učitelku v MŠ?
Mám pětiletou dceru, která je velmi nadaná a také hodná, vychovaná a až bázlivá. Miluje pravidla, má ráda když se dodržují a lidé se chovají čestně. Vždyříká prosím a děkuji. Od tří let chodila téměř dva roky do soukromé MŠ a do státní mi jí přijali až jako předškoláka v pěti letech. V soukromé MŠ jsme za téměř dva roky neměli žádný problém. Opravdu vše perfektní, učitelé referovali co se děje, již od čtyř let nespala po obědě a probíhala předškolní výchova adekvátní jejímu věku a možnostem. Dcera v pěti letech píše, čte, počítá, mluví anglicky stejně jako česky atd. Aklimatizace do státní školky proběhla úspěšně a my si s manželem také finančně oddechli. První týden v nové školce nastal první problém a to, že dcera nosí crocsy. Učitelka mi na setkání rodičů řekla, že to zakazuje. Řekla jsem, že je nosit bude. Hned na to jsme si všimli, že dcera nemá předškolní výchovu. Celý rok kreslí obrázek po obědě.Ba co víc je nucena spát. Musí si obléknou pyžamo, lehnout si do postýlky a v místnosti se zataženými závěsy ležet 1,5 hodiny. Jako všichni. Manžel zašel za učitelkou a ta nás slušně řečeno poslala někam. Manžel zašel za ředitelkou a ta nám řekla jestli nechceme do jiné školky. Prý jí nenutí spát. Může ležet s otevřenýma očima. No a pak už vlastně vždycky bylo mezi náma a učitelkou dusno. Dcera dostala například facku od jiné holčičky nebo přišla s otiskem na čele a my se dozvěděli, že jí nějaký chlapeček strhl čepici shodil na zem až se bouchla do čela a učitelka mi řekla, že si to dcera má vyřídit sama. Spaní se vyřešilo tím, že jsem šla v 22. týdnu těhotenství na rizikové a dceru vyzvedávám po obědě. Nevím jak to správně popsat, takhle když to píšu to vypadá jako malichernosti. Prostě vadí, že dcera je trochu jiná ( je trochu jiná, souvisí to s nadáním, ale nemá diagnostikovanou žádnou poruchu ), vadí přezuvky, vadí značkové oblečení, vadí, že nechtěla spát jako ostatní, občas mluví anglicky a občas česky ( doma takže předpokládám i ve školce ), vadí, že jsem chtěla vidět nějakou předškolní výchovu - pracovní sešit a podobně. Dost často chodí s tím, že něco nesmí ve školce dělat, co musí jíst atd. Například, že dítě kterému je šest let si musí hrát s tříletým ( asi aby to tříleté zabavili ). Dcera má ráda k pití vodu, vždy po obídku je žíznivá a vypije celou sklenic , nechce mi přesně říct o se dějě, ale vypadá to, že jim určují kdy smí pít a kdy ne. Tenhle týden přišla, že jediná ze školky nedostala bonbón když slavila jedna holčička svátek. Zeptala jsem se na to učitelky a ta mi řekla, že u toho byla jiná učitelka. No a dnes jdu do školky pro dceru a dcera vyšla a pak se rozbrečela. Že prý zase jediná nedostala bonbón. Dcera řekla paní kuchařce, že nechce fazolový salátek. Zbytek jídla snědla - jí ráda. Každé dítě si vzalo z pytlíku bonbon po obědě ( ani jsem nevěděla, že jim za snědený obě dávají bonbon ) a když přišla řada na mojí dceru tak na ten pytlík dala učitelka ruku a řekla dceři, že slyšela jak kuchařce řekla ať jí nedává fazolkový salát a proto vlastně nesnědla celý oběd a bonbon nedostane. Jediná z celé třídy! Dcera hned v šatně plakala. Vím, že je to blbý bonbon a špatně se tu vypisuje průběh celého školkového roku a všechny ty drobnosti, které mi zapadají do sebe a prostě si nemohu pomoct přijde mi to jako šikana od učitelky. Dceru učíme, aby si kuchařce řekla ať jí nedává zbytečně na talíř něco co nejí ( a není toho mnoho - naopak dceři chutná víc ve školce než doma ), učitelkám jsme sdělili, že nechceme dceru do jídla které jí nechutnají nutit a teď tohle. Vím, píšu román, ale nemůžu z toho ani spát. Ve školce jsem se pohádala okamžitě - dcera mě chytala za ruku ať tam nechodím když jsem jí řekla, že to jdu řešit. Učitelka mi řekla, že všechny děti všechno snědli a rozumí tomu jen má dcera má problém. Manžel píše stížnost na zřizovatele a řekl, že bůh ví co se tam ještě děje a že dcera tam již od pondělí nepůjde. V srpnu jí bude šest a dnes se mě ptala jestli bude ve škole ( nastupuje v září ) hodná nebo zlá paní učitelka. Jsem v osmém měsíci a dceru celý den nezabavím. V pondělí začnu shánět dopolední soukromou školku i kdy to nyní na nemocenské nebude legrace zaplatit. Stěžovala si některá z Vás na učitelku v MŠ? A stalo se něco?

shine2015
16. kvě 2015

@peicul hurá, dalsi normální učitelka z MS 😉

marton
16. kvě 2015

@veruska007po jídle občas děti dostanou bonbon, ale jen pokud všechno sní. Vím od dětí, že pokud syn třeba jen vybere z polévky kousky mrkve, že je nejí, nic nedostane. Prostě jsou to pravidla, platí pro všechny. Buď se naučí jíst i mrkev nebo holt bude bez sladkosti.
Toto je pro mě nucení do jídla.Většina dětí má ráda sladkosti a pokud se nepřemohou neb by to mohly i vyzvrátit,tak jsou smutní,že si ten bobnbon nezaslouily.Je to ale jen můj pohled na věc 🙂 .

elu
16. kvě 2015

@marton přesně, co je to za blbost dostávat bonbony, kdyz vše sní???? podle me zádné dítě nesní vše, takze to bude vždycky nespravedlivé a hlavně je to k ničemu, tato motivace děti nikam neposouvá, naopak to může vyvolat smutek a zklamaní...když bonbony, tak pro všechny a takovýhle trapny " soutěžeˇ"...ne!

pkolin
16. kvě 2015

Nestačím se divit ☹ kolik je tu názorů zastavajicich se učitelek. Nečetla jsem celou diskuzi, ale to co jsem četla mi stačilo. Obuv je jasná, jde o bezpečí, chápu. Ale ostatní? Nechápu ty zákazy ohledně oblečení, upozornění, že hrozí zničení, to je ok, ale zákaz? To je každého věc, co dává dětem na sebe. Připadám si, alespoň u nas v MS, jako za komunistů. A jak tady někdo píše, že je hodně děti na učitelku, to je fakt hloupá výmluva! Je to o přístupu. Syn měl loni úplně super paní učitelku, je na děti hodná, pomáhá jim, chválí je. Letos je to doslova hrůza. Mají jinou paní učitelka a je to úplně něco jiného. Syn je z ní nešťastný, říká že je zlá (podotýkám že syn je velmi hodné a šikovné dite). Učitelka, která dítěti řekne, že obrázek, který maloval se snahou a nadšením, je ošklivý, nebo když mu nejde zavázat tkanička a poprosil o pomoc, místo aby mu pomohla a snažila se ho to naučit, ho se slovy, už jsi dost velký, abys to uměl, vyprovodi, taková učitelka nemá v MS co dělat. To jsou mé postřehy ze státní MS. Nutit děti do jídla je hloupost. Každý má něco, co mu nechutná! A každý sní jinou porci, nemáme všichni stejně žaludky. A bonbony za odměnu, že všechno sní, co je to za blbost? A ty řeči, když se ti do bříška nevejde knedlík, nevejde se tam ani bonbony... A buďme k sobě upřímné, spousta z nás třeba nedoji oběd, ale dezert se nám tam ještě vejde, že?

peicul
16. kvě 2015

@jancip Udělá to dítě poprvé, zjistím proč, řeším domluvou a nabídnu, jak by to měl řešit příště a rovnou řeknu, jaký bude trest, když se to bude opakovat - tzn., když bude opět agresorem
Pokud opakovaně ubližuje a nepomáhají domluvy, separuji dítě od kolektivu - tzn.sedí u stolu a určím mu já, s čím si bude hrát u toho stolu. Nejdříve jen po dobu, než třeba složí puzzle, nebo postaví něco ze stavebnice. Pokud jeto ale vyloženě agresivní dítě (už jsem takové měla), a neřeší to rodiče, a nepomáhá už absolutně nic,je separované na většinu času mimo děti. Prostě ho úkoluji od chvíle , kdy vkročí do třídy až po jeho odchod.

naomi6
16. kvě 2015

@abigail09 Já naprosto souhlasím s rita84. Z bezpečnostích důvodů by měly děti nosit pevné bačkory. Spaní taky nevidím jako problém. Naše dcerka od 2 let už po obědě nespí. Ve školce leží a prostě to vydrží. S bonbonama teda nevím, u dcerky ve školce dostávají sladkosti jen když někdo slaví narozeniny, nebo svátek, nebo za odměnu. Značkové obelčení bych teda dětem do školky nedala, ale do toho učitelce nic není, to nemá právo řešit. JInak já osobně jsem se státní školkou naprosto spokojená, nikdy jsem neměla žádný problém, vždy jsme se na všem domluvili a to co nám bylo řečeno na začátku na rodičkovkém sdružení, tak to také platí. Učitelky ve školce jen chválím a jejich práce si vážím. Mít 24 dětí ve třídě není žádná sranda. Držím všm palce

sarihy
Autor odpověď smazal
sarihy
Autor odpověď smazal
sonik22
16. kvě 2015

Nečetla jsem reakce, ale jsem učitelka MŠ a mám srovnání ze státní a soukromé (kde teď jsem) školky. Já bych ji dala pryč. Minimálně zkusit přeřadit i do jiné třídy, pokud je možnost. Podle toho , co píšeš, to může být pěkná slepice. Možná se teď na mne sesypou ostatní "učitelky z MŠ", ale za ty roky (12), co ve školce dělám, bych ji tak typovala. Na druhou stranu my třeba máme i v soukromé MŠ ve školním řádu zakázané pantofle a boty typu crocs. Je to z bezpečnostních důvodů, ale to Ti taky mohla líp vysvětlit. U nás to všichni rodiče po našem vysvětlení vzali v pohodě. Je to těžké, ale ta učitelka se na Tvojí holčičce může vozit jak bude chtít a Ty tam nebudeš, abys ji ochránila. Prostě pryč odtud.

sonik22
16. kvě 2015

Jo, a nějaké odpovědi, že pokud jich má 28, tak je vlastně chudák a může jí projít to, že holčička pláče, to jsou teda pěkné řeči. Ona do toho šla, je tam s tím, že těch dětí má tolik a měla by se snažit, aby ty děti byly ve školce šťastné. Já jich měla i 30 a vždy jsme se s kolegyní snažily, aby chodilo každé dítě do školky rádo a těšilo se tam a ne, aby s příchodem maminky vynervované plakalo. To samé se spaním, v pěti letech už to teda dle mne některé děti vůbec nepotřebují a spíš je to k ničemu, rvát je do pyžam a na postýlky, jo, holt je to ulehčení práce té učitelky.

lenam
16. kvě 2015

@rita84 Nesouhlasím, že se dává bonbon za snězení jídla. U nás toto není a ani paní ředitelka s tímto nesouhlasí. Bonbony, které zůstají z různých narozenin jsou pak rozdány třeba v rámci školních výletů. A bonbony jsou dovoleny nosit pouze, když má dítě narozeniny. Já ani doma nepraktikuji sladké jako odměnu. Je to podle mne špatný návyk.

sarihy
Autor odpověď smazal
andrrriiik
16. kvě 2015

@sarihy Přesně toto napadlo i mě,jestli náhodou nejsou ti rodiče nepříjemní,pak logicky i učitelé.

shine2015
16. kvě 2015

@sonik22 přesne....

sonik22
16. kvě 2015

Holky, ale ta učitelka je přeci profesionál a vůbec tady nejde o to, zda rodiče pru dí, ale o to, jak se tam cítí ta holčička. Přeci nemůže zakladatelka "jen mlčet". Je jasný, že pokud tam prosazuje svůj názor, tak to tu učitelku může štvát, ale může je případně i tu holčičku zrbnout třeba s kuchařkou, ale na té holčině se to přeci nemůže odrážet 😖

nov777
16. kvě 2015

Jeste me napadlo neco k tomu zasednuti na dite. Taky jsem mela podobny problem. Holcicka byla vylozene slaba a lina a resit tu situaci ona i rodice chteli tak, ze se snizi mnozstvi uciva. Slo o vyberovou tridu velmi nadanych deti, kteri se do ni dostali na zaklade vysledku testu (ona to asi sikovne trefila nebo opsala). Dobrovolne priznavam, ze jsem to dite doslova nenavidela. Uz ten postoj jejich rodicu: chceme ji ve vyberove tride, ale ostatni deti se ji budou prizpusobovat). Rodice opravdu nejsou objektivni a nejsou schopni videt souvislosti vcetne faktu, ze jejich dite je soucasti skupiny.

shine2015
16. kvě 2015

@sarihy
@andrrriiik to same se dá říci, že učitelkám vyjmečnost dítěte může vadit.....navíc když rodiče začnou bránit dítě, hned na ně můžou startovat - vidí, že díte má značkové oblečení a hlavně že mu rodiče v nečem delají ustupky....a to spouste lidem nevoní....a ani to nemusí být školka....jakmile díteti neco povolíte co jiní ne, hned jste nařknuti z rozmazlování....a že je to špatně....mě nedávno sprdla paní, že kupuji svým dětem lízatka....mimojine, máme je doma už dva týdny....zatím měli každá jedno....u nás proste deti sladkosti mají v dosahu celý den....a nepřejídají se....x dnu si sladké nevezmou.....nemají dojem, že jim zakazujeme....a jak jsem psala, nesednou si na zadek z každé čokolády či sladkosti....a pokud ji chtějí večer, viz měli jsme narozky a dcera večer druhý den chtela dort, v klidu jsem ji řekla, že bude lepší si ho dát ráno než na noc a ona kývla a vzala si ho druhý den ráno....mě osone sladké nevadí, ale píšu to proto, že jakmile se chováte jinak než zrovna např paní učitelka, tak najednou může mít dojem, že vaše dítě je rozmazlene, protože má např značkové oblečení, protože dítě nenutíte do jídla nebo mu povolujete sladké nebo prostě děláte jiný ustupek....

shine2015
16. kvě 2015

@nov777 nemyslím si, že by takový byl každý rodič 😉 nekteří určitě, ale zase ne každý, kdo se děcka zastane....

nov777
16. kvě 2015

@sonik22 Tak chovat se profesionalne je jedna vec, ale slouzit jako rohoz pro arogantni rodice, co resi nesmysly zase druha 😉

terezapetrova
16. kvě 2015

@sonik22 myslím, ze zde matka evidentně nemlci..

shine2015
16. kvě 2015

@terezapetrova ja bych taky nemlčea...ustoupila bych v botičkách,ale jinak bych si hledala jinou školku

sarihy
Autor odpověď smazal
nov777
16. kvě 2015

@shine2015 Tak kazdej ne, ale kdyz si vzpomenu s kolika rodicema jsem jednala, tak po vsechne to tento typ byl. Jedna maminka mi licila, jak chudacek chlapecek je hodny a nadany a snazi se, vsuchni mu ublizuji, ucitele ho demotivuji. Neverila jsem, ze mluvime o tom stejnem diteti. Ten chlapecek figuroval jako hlavni agresor v pripade sikany uz ve treti tride. Ja ho potkala v sedme tride, to uz vystridal nekolik trid, protoze vylozenw nebyl schopen napravy. Chudacek 😉

terezapetrova
16. kvě 2015

@shine2015 no dyt, ale ji zřejmě nevadilo zůstávat a dokola si stěžovat nu, je strašně jednoduchý vidět vinu jen na MS..

sonik22
16. kvě 2015

@terezapetrova ani já bych nemlčela

shine2015
16. kvě 2015

@nov777 jj rozumím...máme v rodině takovou matku dítete/dětí a je to mazec...moc se nevídáme a když tak hlídáme decka...nikdo v rodině s jejich detmi nevychází....chlapeček je stranou a ve školce hruza, jeho doslova šikanují!!!! 😉 to že ubližuje slabším dětem si matka nepřipustí....to bych svým detem dala co proto....

sonik22
16. kvě 2015

@nov777 to, co zakladatelka řeší mi rozhodně nepřijde jako nesmysl

shine2015
16. kvě 2015

@terezapetrova je snad normální, když mám problem, že ho řeším a nedávám díte hned pryč....a pokud s ní učiteka nechtela řešit, nedivím se, že šla výš..... 😉 navíc učitelka mohla říci v klidu vysvetlit a sjednat schuzku i s ředitelkou, aby si ujasnili, co je danné a s čím prostě ani ona jako učitelka nehne....

salikova
16. kvě 2015

@abigail09 proc jste ji nedali tedy už do školy...? Není to škoda? Nebo vás to nedoporučili?

sarihy
Autor odpověď smazal
Strana