Jak efektivně a bez stresu čistit zuby u batolete?
Dobrý den,
Máme dceru 22 měsíců a snažíme se jí už přes rok čistit zuby skoro každý večer. Kartáček jsme vybrali dle doporučení zubařky a dle jejich rad ji čistíme zuby (Bylo nám řečeno, že přitom čištění zubů ji máme mít v sedě mezi nohama – Buď má dceru mezi nohama manželka a ona dceři čistí zuby nebo dceru mám mezi nohama já a manželka jí čistí zuby) Bylo nám doporučeno dceři čistit zuby jednosvazkovým kartáčkem – manželka dceři zkouší čistit zuby i dětským kartáčkem.
Pouštíme jí při čištění dětské písničky, mluvit na ní a blbnout s ní, atd… Ale pořád se hodně vzteká, rozčiluje a kope kolem sebe. Je to „boj“ každý večer. Kartáček nám v puse často i zkousne nebo odmítá otevřít ústa. Žádný kaz zatím neměla. Na internetu jsme toho moc nenašli ohledně malých dětí a čištění jejich zubů. Vesměs se rady týkali, až starších dětí. A tak se obracím na Vás s prosbou o radu…Můžete nám poradit prosím jak na to, aby dcera byla relativně v klidu a nevztekala se při čištění zubů?
Předem velmi děkuji za odpověď.
Pícha A.
Myslím, že je těžké poradit. Každé dítě je jiné. Abych teda ale řekla pravdu, jen můj názor - “ blbnout” u čištění zoubků mi přijde jako blbost, protože se dítě soustředí na to hraní a ne na čištění zubu. Pak je možná naštvané, že přerušujete hru čištěním. Nevím, jen mě to napadlo. Máme podobně starou dceru. Vždy si čistíme zuby před ní, vyloženě ji to ukazujeme na sobě. Vysvětlujeme, že když se zoubky nečistí, tak potom můžou bolet a mít bebí v puse. Holka hodně na svuj věk rozumí. Pak vždycky zazpíváme jednu písničku o zubech. Chlap si holku vezme do náruče a chceme aby udělala ‘Ááá” . Pak čistíme celkem v klidu, někdy teda ma taky špatnej den a nechá si je vyčistit třeba kdyz je ve vaně. Nebo změna zubní pasty aby ji chutnala. 😃 jak řikam, kazde dite je jiné…snad něco pomuže 🍀
Čistíte zuby skoro každý večer? Neexistuje, zuby se čistí 2x denně a přes to nejede vlak. Jsou věci, ze kterých neslevím.

Nam zubar doporucil sonicky kartáček,malej tehdy rok a pul a odmital si cistit,s tímhle je to rychlejsi a efektivnejsi,obcas jsem taky zaklekla,ale casto si s nim chtel cistit i sam a ja jen docistovala...