Jak na průjem při růstu zubů?
Ahojky. Syn už má týden průjem. Rostou mu špičáky. Horečky nemá.
Nejprve to začalo kašovitější stolicí a pak najednou i voda a zbytky jídla… jelikož syn vždy spíše trpěl zácpou a řešili jsme opak, tak jsem z toho vyplašená a zaskočená.
Bojím se a nevím jak poznat, že by se třeba jednalo o něco vážnějšího / infekčního?
Ale třeba ráno má kašovitou, během dne pak 1-2 vodovější.
Dávám 3. den Tasectan a zatím se mu to nezastavilo.
Probiotika dávám každé ráno.
Do toho banány, starší pečivo, rýže…
Doktorka to přirovnávala k zubům. Ale jak říkám, máme to tak poprvé a hlavně dlouho.
A jak poznám, že je to “vážnější” než zoubky ?
Důležity je příjem tekutin.Musi pít.Kdyz pije dost,tak má 6-8 počuranych plen za 24 hodin.Zkus Hylak forte .Ten by mi mohl upravit střevní mikroflóru.
já si myslím že to je fakt z těch zoubků. Má i horečku? Hlavně hodně tekutin.
já si myslím že to je fakt z těch zoubků. Má i horečku? Hlavně hodně tekutin.
@numda11 nemá horečku. Pije hodně, furt nabízím vodu. Nebo dávám okurku, na zoubky to miluje. Nemám s tím zkušenosti, tak jsem vyplašená aby to nebyl nějaký průšvih
@anonym_autor ahojky,máme teďka to stejné,syn má 10 měsíců a teď se nám poprvé stalo to co píšete,nikdy malý taky neměl takový průjem jako ted. Po konzultaci s doktorkou to může být kvůli zoubku. Hlavně ať hodně pije,má dost tekutin- to je nejdůležitější.
Doktorka mi řekla že ho mám sledovat,pokud bude víc uplakanější,podrážděnější,pokud bude ve stolici krev,nebo se přidají teploty tak potom to řešit. Ale mi rekla že pokud bych si nebyla jistá mam přijít kdykoliv. Pevné nervy💪
@anonym_autor ahojky,máme teďka to stejné,syn má 10 měsíců a teď se nám poprvé stalo to co píšete,nikdy malý taky neměl takový průjem jako ted. Po konzultaci s doktorkou to může být kvůli zoubku. Hlavně ať hodně pije,má dost tekutin- to je nejdůležitější.
Doktorka mi řekla že ho mám sledovat,pokud bude víc uplakanější,podrážděnější,pokud bude ve stolici krev,nebo se přidají teploty tak potom to řešit. Ale mi rekla že pokud bych si nebyla jistá mam přijít kdykoliv. Pevné nervy💪
@natalie1709 ano dost mě to vylekalo a zarazilo. Protože jsem průjem nikdy nemusela řešit 🙏🏻 ale rostou mu špičáky dole i nahoře a ty nám dávají dost zabrat, spánek na prd, podrážděnost, pláč a průjem. Ale pro jistotu jsme dnes byli na výtěru a uvidí se. Asi jsem plašanka, ale lepší vědět.. od malinka měl totiž silné koliky a furt jsme řěšili bříško + střeva tak uz mám obavy

@anonym_autor klidně to může být k zoubkum