Jakou teplotu mají miminka při růstu zoubků?
Ahoj holky, jakou teplotu, horečku, měli vaše miminka když se prořezávaly zoubky? Syn má kolem 38 -39 teplotu, jinak je jako vždy,hraje si, jí,a pije normálně. Tato teplota mě jako prvorodičku vylekala. S Dr jsem mluvila říkala ať jsme 3 dny doma a snižujeme pokud mu to stoupne nád 38, a pak se uvidí. S jak vysokou teplotou se už ma jet na pohotovost? Děkuji za odpověď. Hezký den
@nikishkaaaa já si myslím že na zoubky je to vysoká teplota, syn měl vždy jen okolo 37.4-37.6 po odečtu
Obvykle 37-38, vetsinou 37,3. Jednou ale skoro 39, ale jenom jeden den, pak uz jen lehce zvysena. Zvazila bych dle veku, stavu ditete, jestli k tomu ma jeste něco a jestli to reaguje dobre na paralen.
@nikishkaaaa děkuji za radu y mohu se zeptat jak odebrat moc? Plenky asi nevezmu?
@jana_zofie děkuji,no z ničehonic mu večer takto vyskočila, jinak chuť k jídlu má, hraje si.. jen ta horečka nás zlobí 🥺
@jasemin26 bud koupit v lékárně sáček na moč, který nalepíte na genitál. Nebo vzit zkumavku nebo jinou nejlépe vyvařenou nebo vysterilizovanou nádobu odbalit z pleny a čekat a chytat
Jinak synovi je bio 8 měsíců, korigo 6.5mesicu. zoubky zatím žádné nemáme tak nemohu porovnat
@jasemin26 dcera také o 6 týdnů dřiv 🙂
@nikishkaaaa děkuji, a musí to být ranní moč?
@jasemin26 ne, nemusi
@jasemin26 držím pěsti, ať je to něco jiného
@nikishkaaaa děkuji moc
@jasemin26 U nás to bylo nedávno podobné, syn 15 měsíců i nad 39, jinak mu nic nebylo. Musela jsem střídat Paralen s Nurofenem po 3-4 hodinách, protože mu teplota takhle rychle zase vyletěla nad 38,5. Doktorka mi řekla, že na zuby to jsou moc vysoké teploty, měli jsme přinést moč ve vyvařené skleničce. Při každém přebalování jsem se snažila zachytit, nakonec to dopadlo nad umyvadlem s puštěnou vodou. Nakonec to asi byla nějaká viróza (možná i covid?), CRP měl zvýšené, ale ne nějak dramaticky, v moči trochu krev, ale ne zánět, prý to bylo asi těma horečkama. Chce to hlídat teploty i v noci, kdyby to šlo ke 40, tak to chce vlažné zábaly nebo i vanu, když nepomůže ani to, tak doktora. Jo a hlídat dostatečný příjem tekutin.
Malý 9mes měl u jednoho zoubku taky přes 38,bylo to na silvestra. Dala jsem mu na noc nurofen, krásně půlnoc prospal a ráno bylo po horečce. Jinak u žádného zoubku teplotu neměl a to už jich ma 8, žraloček 😀
@katule1990 děkuji moc za info . Teploty mu držím nurofenem, na paralen čípek moc nereaguje. No snad ne covid oba jsme s manželem negativní. Příjem tekutin hlídám a doplňuji
@jasemin26 zkus třeba tekutý Paralen,mě čípek vždycky hned hodil ven. Hlavně ať pije. My jsme kolem 4 měsíce po očkování skončili v nemocnici. Přestal pít a měl horečku,nemohla jsem do něj dostat skoro nic,jen pár hitů čaje za celý den,tak jsem jela na pohotovost. Nechali si nás tam 3 dny,ale nic nezjistili. Jako prvorodicka jsem byla asi za hysterku,ale raději pod dohledem než to zanedbat 🙂
@jasemin26 každopádně dejte vědět, jak to s Vámi vypadá 🍀
Nejstarší syn měl s každým zubem ctyricitky. Kdybych měla s každou teplotou jezdit k doktorovi, tak se třemi dětmi nedělám nic jinýho. 😅 Chce to trochu klidu. Pokud ti to pomůže se uklidnit, kup si v lékárně ten pytlík na moc a diagnostické papírky a můžeš si to zkontrolovat doma, ale s největší pravděpodobností to budou zuby, nebo třeba šestá nemoc.
@jasemin26 dcera u zubů neměla nikdy teplotu, ani zvýšenou. Jednou měla teploty 39,5 pravidelně po 4 hodinách celé 3 dny, pak jeden den nebylo nic a pak se celá osypala. Byla to 6.nemoc. Bylo jí 6 měsíců. U dr jsme byli a moč vždycky chtěla jako první. Měli jsme nakoupené pytlíky na genital, které se nalepují.
Cca v 9.mesicich měla virozu, také vysoké horečky kolem 39, dr nás vždy chtěla vidět, protože je to malé mimino. Vždy chtěla moč a pokud by se nám neco nezdálo tak jsme měli jet na pohotovost.
@jasemin26 ☺️ Nepanikarte, muže to být třeba 6ta nemoc. U te jsou horečky i 4 dny a pak vyrážka. Horečku bych srazela, jen za předpokladu, ze vyletí k 39. Horečka je obranný systém těla. Pomáhá ho uzdravit. Pokud se sráží, prodlužuje se tím doba nemoci. 😉
Pokud by horečky neustupovali vůbec, ani po srážení 3 dny, jeďte k lékaři.
@jasemin26 taky se priklanim k te 6.nemoci,to jsou 3-4 horecky,ale dite neni unavene,normalne si hraje jsko by mu nic nebylo,ty klesnou a pak se osype vyrazkou...prvni nemoc djtene je obvyjle mezi 6-12 mesicem a obvykle to je nejaka viroza,tomu neuteces...zuby - horecka jen jeden max. 2 dny
@jasemin26 nee,kontrolovali ho,dělali mu odběry,rentgen hlavičky,pak znovu odběry,vážili jsme pleny,kolik vycural a postupně se rozpil. Mnohem méně než co pil doma,ale doma se to do týdne srovnalo. Usoudili,že se mu k tomu očkování přidala nějaká skrytá viroza,protože na nic neprisli
@jasemin26 a at koupi papirky do moci ns zjisteni leukocytu, krve a bilkoviny v moci napr. Nefrophan. Ponorite do moci a pokud se ukaze bilkovina, leukocyty popr.krev jsou to mocove cesty
@nikishkaaaa děkuji.. koupime

@jasemin26 upřímně, vzala bych moč a jela hned k lékaři. Teploty jsou vysoké a přesně takto nám 2x začal zánět moč.cest. Pokud podchytíte včas, dostane ATB, pokud by to bylo ono a postoupilo to dál na ledviny, tak hospitalizace. Nečekala bych, nemusí to být ono, ale budete mít jistotu