icon

Máte zkušenosti s pastou Gc Mi paste plus?

radush7
7. pro 2015

Byla nám doporučeno jako "záchranná brzda" dalšího rozvoje zubních kazů na předních zubech, jedná se o bioaktivní krém s dostupným vápníkem, fosforem a fluoridem. Dceři jsou 3 roky.
Jenom lehká aplikace na noc na postižená místa.. čtu si ale návod a není doporučeno pod 12 let, asi vzhledem k množství obsažených látek. Prý se to ale takhle dělá....Máte zkušenost? Jsem na rozpacích....

helen_h
7. pro 2015

Nám takhle dr. ve 3,5 letech doporučila Elmex gel (funguje asi na podobnýchj principech), psaný je od 6 let. Ptala jsem se, zda se tedy nemá používat vzhledem k výši látek a zubní dr. mi řekla, že pod 6 let nepovolí nic, co se nesmí polykat (toto se polykat nemá, vyčistit a vypláchnout), ale jestli je syn již zvyklý a vím, že mi to nebude polykat, že je schopen pochopit postup aplikace, tak že to klidně můžu používat, třeba 1-2x do týdne (ne každý den).
Toto se po nějaké době působení nijak neoplachuje?

suzina08
11. pro 2015

Já bych to neriskovala. Používání těchto přípravků se nedoporučuje, protože mají vysoký obsah fluoridů, které by dětem do 6 let neměli přijít do úst, protože nejsou schopní pastu pořádně vyplivnout, tudíž spoustu jich spolykají, a to není dobře. 😒 Doporučuju zuby pořádně čistit s pastou bez fluoridů, klidně třikrát denně. Široký výběr past mají tady https://www.nazuby.cz/detske-zubni-pasty ale zkontrolujte si parametry, mají i pasty s fluoridy, které jsou určené pro děti od 6 let. 😉