icon

Poplatek 750,- za scénu dítěte u zubaře

evstomas
3. led 2018

Ahoj mámy ,
chtěl bych se na vás obrátit a taky se vypsat z dnešního hrůznýho zážitku.
Máme dceru 6 let a ta se od mala nenechá u doktora bez scény vyšetřit.Třeba u odběru krve nebo u očkování jí třeba drží tři lidi atd.
O prázdninách jsem s ní byl na zubní pohotovosti a tam jí museli jeden zub vytrhnout.Ležel jsem na křesle pod dcerou a nohama rukama jsem jí udělal svěrací kazajku a do toho na mě doktor řval ať jí držim pořádně, když sebou házela jak posedlá ďáblem.No hrůza, ale povedlo se zub vyndat.
Všude jsme jí zlomili, až do dnes.
Našli jsme od pohledu hezkou zubní ordinaci, kde se jí při vstupní prohlídce i líbilo, ale zase se našel kaz.
Dopředu jsme věděli, že dnes bude zubařka vrtat nebo trhat.Samozřejmě jsme hned hlásili, že to asi nepůjde a dostali jsme předpis na diazepam.
Načetl jsem na netu zkušenosti jiných, jak jedna pilulka udělala z jejich dítěte panenku, která u zubaře ani nedutala a všechno proběhlo bez nervů.Já tomu opravdu věřil.Hodinu před návštěvou zubaře jsme nasadili pilulku, ale žádný útlum jsem nepozoroval.Zubař shledal zub neopravitelným a šlo se na trhání.Umrtvovací injekci ještě se scénou zvládla, ale jakmile vzala doktorka do ruky kleště, tak dcera spustila totální hysterák.Všechny pokusy o domluvu byly marné a následovala moje svěrací kazajka.Tentokrát se nám ale nepovedlo udržet její pusu otevřenou, což je při takovém zákroku celkem zásadní.Bohužel jsme to museli vzdát a bude muset jít pod narkózu.Předběžně jsme se domluvili na dalším postupu a před odchodem na mě paní recepční, že prý to dělá 750,- teď si nepamatuji přesně název poplatku, ale zkrátka proto, že dcera dělala bordel a doktorka nemohla dokončit úkon.Původně jsem to šel zaplatit, abychom už mohli zmizet, protože po takovým extempore jsem měl tlak 300 na 200 a tep tak 500. Ukázalo se, že tuto položku ale nemají v pokladně, tak prý že to zaplatím příště.Do teď se mi to rozleželo v hlavě a když jsem nahlédl do jejich ceníku na netu, tak jsem tam nic takového nenašel.Máte s něčím takovým zkušenost ? Je to vůbec legální ?
Máte prosím třeba nějakou radu jak zvládnout totálně šílené dítě, které se nenechá u zubaře ošetřit ? A teď nemyslím, že dělá scény, pak se nějak domluvíte, ale stejně se to nakonec povede.Naše holka je nezlomná :(
Případně prosím o doporučení na nějakého fajn zubaře okres Kladno, Praha.
Tady odkaz na zubní ordinaci, kde jsme dnes byli : http://stomatologie-horakova.cz/cenik/
Děkuji za přečtení mého mega příspěvku a budu moc rád za jakoukoliv radu či příspěvek.
Hezký večer.
Tomáš

Strana
z4
terezapetrova
3. led 2018

Je mi lito čím si prochazite akorát nechapu ko je co půlrok, za půlrok se dceři udělá takový kaz na zubu, ze už to neni opravitelne?

travnulee
3. led 2018

@journals kdo se ti dnes věnuje zadarmo?

terezapetrova
3. led 2018

@anetapegg takový poplatek je asi OK kdyz je v ceníku...

zuvi
3. led 2018

Bohužel mám přesně takovou zkušenost s rodiči. Dodnes jim za toto opravdu nemůžu poděkovat a i když už jsem dospělá, stejně když si sednu do křesla vše se mi vrátí. K zubaři chodím jen v krajním případě a jsem tak vystresovaná, že nemohu ani mluvit a stresem potlačuji i umrtvující injekce (minule jsem dostala 5 injekcí s 3-různymi analgetiky). Moji rodiče to nakonec vyřešili narkózou a opravou všech zubů.
Dceři tímto zacházením nepomáháte a čím bude starší tím to bude horší. Chtělo by to najít opravdu hodného a vstřícného zubaře a postupně budovat důvěru.

evstomas
autor
3. led 2018

@travnulee
S tou tužkou to byla nadsázka.Chtěl jsem být vtipný a nevyšlo to.Omlouvám se.Kdyby mě architekt informoval dopředu, tak by to bylo ok.

journals
3. led 2018

@travnulee ? Platím tam, kde platit chci, s platbou předem souhlasím a počítám s tím. Pokud na mě někdo vybalí jakousi platbu, na kterou sem nebyla upozorněna předem - neplatím. Nejde o to, že na to nemám, ale o princip fungování dotyčného. To, že někdo tady v ČR má pocit, že si musí vše nechat líbit a uklánět se na všechny strany je čistě jeho věc. Ono jde totiž taky o to, že se dotyčný může zamyslet, jestli ze zákazníka stáhne kůži zaživa, nebo ho třeba někdy v budoucnu uvidí. Že? A na to narážím v restauraci, u ubytovacích služeb atd. Když si to někdo nechá líbit, jeho věc. Já chápu toho, kdo se ozve s tím, že se mu podobné praktiky nelíbí. Lékařskou komoru by to třeba zajímat mohlo taky. Dost by mě její vyjádření zajímalo

normalnimatka
3. led 2018

kriste pane...
jako asi sorry za nevyžádanou radu, ale absolutně NECHÁPU, jak můžete dceru takhle hrozně trápit. evidentně má problém, fobii a v na to úplně se*ete a ještě ji tam držíte násilím?

je x způsobů jak pracovat s fóbiema, napadá mě minimálně EFT, možná kinezka, hypnóza...... a pokud ničemu takovýmu nechcete věřit, pak si zaplaťte takový doktory, který ji uspěj celou. ale je tot eda šílenost. každá narkóza je pecka pro tělo - pro srdce atd, takže bych to fakt neabsolvovala víckrát než párkrát za život kvůli nějaký nutný operaci. chudák dítě.

měli byste jí pomoct, ne ji trestat! už tedka byste se měli bát, že ste jí udělali doživotní trauma..

jo a dát na prdel za to, že nespolupracuje při rtg...to je taky super přístup😔

terezapetrova
3. led 2018

@evstomas je to přesně jak píšete mohla si říct 20tisic a v ceníku by to mela mít proc? Kdyz lidi platí, co se jim řekne. Bohužel hafl lidi zde v diskuzi stále pomíjí ten zásadní fakt, ze v ceníku o poplatku, který po Vás chtěli nebylo ani slovo coz je velice divné a nechapu co je pro mnohé nepochopitelně na tom, ze je to divné..

ilonne
3. led 2018

@anetapegg Jen pozn. K dormicu, dceri pod nim trhaly zub 2x, pokazde vyvadela stejne. Zvadla pred zakrokem.a po zaroku, ale dobu zakroku se s nami rvala jak lev. Nicmene dobre je, ze si ani jeden zakrok nepamatuje.

travnulee
3. led 2018

@journals pokud vím, tak autor si zatím jen myslí, že to bylo za neošetřitelné dítě. Už tu zaznělo, že to mohla být ta anestezie a konzultace, která v ceníku je.

normalnimatka
3. led 2018

jo a taky bych zkusila zapracovat i na kazivosti. "běžný" prostředky - pasta, čištění, ústní vod anepomáhaj, tak fajn. na čase je zagůglit po nějakejch alternativnějších metodách.
z hlavy mě napadá jen kokosovej olej. ale kazivost je prostě sviňa, ta se prostě hodně dědí a blbě se s tím něco dělá.

evstomas
autor
3. led 2018

@normalnimatka
S dcerou jsme byli u trech odborniku psychologu.A jejich rada vzdy znela : To musite nejak vydrzet.

terezapetrova
3. led 2018

@evstomas jinak pro malé deti jsou určo lepsi manuální kartacky a co se týká pasty vlastně její účinky jsou hodně zvelicovany.. Zkouší te treba 1x týdne elemx gel na "vytvrzeni" skloviny? Nemá dcera s čistění problem?

journals
3. led 2018

@travnulee V tom případě by asi nevznikl problém s vyfakturováním. Ale já se tu s tebou nechci hádat. Mám jiný názor, kdo platit podobné položky chce, ať je platí. Já bych nezaplatila, protože se mi přístup lékaře nelíbí. Tím za sebe končím.

ilonne
3. led 2018

@victress Ono to taky tak cernobile neni. Dceri pucujeme zuby peclive, pouzivame od jejich 4 let i nite a mezizubni kartacky a stejne se ji ty mezizubni kazy delaji. A to nepije sladke, a lizatka a bonbony ma vyjimecne. Manzel si cisti zuby neustale a vsim moznym vcetne ustni vody a porad ma nejaky kaz. Oproti nemu a dceri jsem na zuby "prase" - rano a vecer vycistim pomerne rychle a pouziju mezizubni kartacek. A ve svych 39 letech mam dve plomby.

terezapetrova
3. led 2018

Ted koukám, ze jsem si malinko protirecila nicméně stojím za svým 🙂

evstomas
autor
3. led 2018

@travnulee
Ta recepční to nazvala jako nějaké zdržení doktora.Byl jsem fakt mimo, tak už nevím presne.Uhrada za anestezii nebo konzultaci urcite ne.

normalnimatka
3. led 2018

@evstomas klasická medicína a klasická terapie je krátká na spoustu věcí. ale žijeme na tkaovým místě a v takový době, že máme poměrně obrovskou informační svobodu.
takováhle velká věc by mi opravdu stála za pídění po dalších způsobech.
to eft s fóbiema pracuje stoprocentně...

missa111
3. led 2018

@normalnimatka
Ja tedy ještě jednou vysvětlím. Dite s rtg je moje, ne zakladatele. Vysvetlovala jsem v jinem příspěvků.je to vytržené kontextu. Nedostala za to, ze se vztekala na rtg,ani za to v ordinaci. Dostala jednu velkou na zadek, aby se nadechla. Jinak by omdlela. Aby se vytrhla z afektu. pokud jste si nezažila úplně hadrové ditko v bezdeší, tak mne prosím nesuďte.
Vice už se nevyjadřuji. Chtela jsem podpořit zakladatele, aby vedel,ze v tom nejsou sami.
Dcerku miluji a určitě ji "netýram".

ilonne
3. led 2018

@evstomas Zkuste najit kliniku, kde osetruji s analgosedaci. Bohuzel to stoji dost penez a statni zarizeni maji stop stav. My jsme se se,stestim dostaly do Katerinske v Praze a platime 600,- za midazolam(dormicum). Rve se s nami stejne, ale zakrok si nepamatuje a za ty dva roky co tam jezdime, udelala pokrok v tom, ze opravit si zub necha u naseho zubare. Na extrakci stale musime tam. To si nas zubar netroufne, nechce prijit o jeji duveru, kdyz uz si u nej necha zuby osetrit.

evstomas
autor
3. led 2018

@normalnimatka
O tom jsem neslysel.Moc diky a dohledame s manzelkou nejake info.

normalnimatka
3. led 2018

@missa111 odpusť, ten druhej příspěvek jsem si přečetla až pak... vim, že se to týkalo tebe a ne autora.

evstomas
autor
3. led 2018

@missa111
Dekuji za podporu.V diskuzich se obcas ztrati kontext a dojde rychle k nedorozumeni.Hezky vecer.

travnulee
3. led 2018

@evstomas zkusila bych psychologa, co se věnuje práci s podvědomím (plno psychologů se toho bojí - což taky o něčem svědčí). Buď najít někoho, kdo má výcvik psychoanalýzy nebo někoho kdo se věnuje v tomto směru i alternativním směrům (transcendentální psycholgoii, holotropnímu dýchání, kineziologii one brain). Z vlastní zkušenosti vím, že nají dobrého psychologa je větší problém než najít dobrého zubaře. Bohužel konkrétně můžu doporučit jen ty z JM, což je asi z ruky, že?
Jo na ten ceník bych se dr. každopádně taky zeptala, to chápu. Přesto bych se asi snažila to s doktorem řešit co nejméně. Vystudovat a dělat medinu není nic jednoduchého, zaplať pán bůh, že je máme a že to ještě chce někdo dělat a bere ty naše neošetřitelné děti. Jo a s těma projektantama je to trochu složitější - když si třeba zadáte zakázku za pasivní dům a pak zjistíte, že tam dělá zásadní chyby, tak se to dost těžko dokazuje a fakt si vezmou 70 000kč a práce v podstatě žádná. To se asi s doktorama nedá srovnávat.

normalnimatka
3. led 2018

@evstomas
jsou i různý homeopatika, ale myslela bych si, že je to stejně slabotka a řešila bych to nějak víc zacíleně na ten strach.
teď jsem gůglila fóbie a kineziologie, a taky na to prej pomáhá;) tak to by v tom byl čert, aby aspoň jedno z toho situaci nepomohlo...
kineziologie odbourává i různý bloky z minulosti, to bude u vás taky možná potřeba:D že se těma situacema moh nějka narušit vztah důvěry atd s dcery k vám..
tak držim palce, nenechte to bejt, čím dřív na tom budete pracovat, tim líp pro všecky.

sedmiteckas
3. led 2018

Moc neporadím a vlákno jsem četla jen zběžně, ale já u svojí zubařky platila 200 Kč za neomluvený termín. Ale to je moje vina, že jsem se neomluvila tenkrát, je to její ztracený čas a ušlý zisk hlavně, místo mě mohla mít někoho jiného...
Také bych tipla, že ten poplatek máte platit za "ušlý čas".
@mary.jane "pořádně jim to vytmavte"? "nesouhlaste"? ach jo...vy byste pracovala zadarmo? Z lidského hlediska je ten poplatek nesolidní a je fakt, že částka je vysoká, ale bohužel, pracovat zadarmo vám opravdu nikdo dneska nebude...a lékaři už vůbec ne 🙂

mary.jane
3. led 2018

@sedmiteckas a co takhle pochopit ironii? Myslim, ze muj nazor je z predeslych prispevku snad zrejmy, ne?

veeeraf
3. led 2018

Pro vaše dítě by byla vhodná analgosedace. Narkóza je podle mě naprosto zbytečný zásah.

karlajasmine
3. led 2018

@normalnimatka Presne tak...

@evstomas Jako sorry, ale ''zvladate'' to s dcerou naprosto otresne. Jako mala jsem mela fobie ze vseho mozneho, a drzet hystericke dite nasilim je cesta do pekel. To dite v tebe nema duveru (proc asi, kdyz ji drzis tak, aby se nemohla pohnout) a misto toho, aby ses snazil jeji duveru ziskat a s jeji fobii ji pomahat, tak v ni ten strach jenom prohlubujes. Nehlede na to, ze sestilete dite si neni schopno samo cistit zuby, to mate delat vy, rodice. Dohlizeni na cisteni zubu v zadnem pripade nestaci.

Kdyz ma dite z neceho strach, je potreba, aby vedela, ze jsi na jeji strane, a ze se postupne dopracujete k odbourani toho strachu. I kdyby poprve sla do ordinace jenom se podivat, rozhlednout se a s lekarem popovidat, podruhe tam sla a otevrela pusu a nechala zubare se podivat na zuby, potreti si nechala dat injekci proti bolesti a poctvrte si nechala dat injekci proti bolesti a nechala si osetrit cast zubu atd, tak bych klidne ten poplatek 750Kc zaplatila 6x, jenom proto, abych dala svemu vydesenemu diteti cas se se svym strachem vyrovnat, jit na to svym tempem a byt na sebe pysna.

Svym pristupem jeji strach prohlubujes a mel by sis dat do roku 2018 motto, ze uz ji v zadnem pripade NIKDE a NIKDY nebudes drzet nasilim. Ano, na lekarske zakroky se musi, ale muze se na to i jinak.

S takovym pristupem, jako mas ty, se fakt nemuzes divit, az ti holka bude v dospelosti trpet na sileny stavy uzkosti.

kuliseks
3. led 2018

Doktorka Masařová v Praze. Úžasná, mladá, milá, sice si člověk něco připlatí za větší zásahy, ale ten přístup, vybavení i um za to stojí..

Strana
z4