icon

Sotva se zoubek prořezal, hned začal jakoby mizet. Máte zkušenost?

peho90
19. led 2026

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s tím, že sotva se zoubek prořezal, hned začal jakoby mizet? Stalo se mi to u prvního syna , který měl v půl roce pusu plnou zubu a v roce už neměl vrchní patro a teď mám sedmiměsíční miminko,tomu začaly růst zoubky taky brzo. První měl spodní jedničky, pak vrchní dvojky, pak vrchní jedničky a teď mu rostou spodní dvojky. ale ty vrchní dvojky se prořezaly tak třeba do půlky a během 14ti dnů je z nich žlutý hnusný zbytek (obě vrchní dvojky).Jde vidět do zubu a už je skoro srovnaný s dásni 😔 zbytek zubu má zatím pěkný… zajímá mě, jestli s tím někdo mate zkušenost a jak jste řešili a jestli to vůbec řešit jde. Starší syn má zoubky, co zůstaly, potírané stříbrem.
A ty zbytečky odešlých zubu ve vrchním patře mu paní zubařka dala pryč…nahoře mu zbyly prakticky jen pětky
… mockrát díky za odpovědi .

anonym_9fd457
19. led 2026

@peho90 taky u dvou deti, taky brzo prorezane zuby, u mladsiho jeste pred tretim mesicem. Novy zubar natrel stribrem rovnou v pul roce ale stejne se to dal droli. Ne tak extremne jako u vas. Ale zubu prednich hornich ma pulku. Starsimu se to pak zastavilo kolem te poloviny zubu, a pak s nima vydrzel az do prirozeneho vypadnuti kolem pateho roku. Druhe zuby mu vyrostly hned na to, zdrave. Stve me to, vypada to hrozne, na kojeni je to nahouby... Ale ani stara zubarka, ani novy zubar se netvarili, ze by se s tim neco moc dalo delat.

peho90
autor
19. led 2026
@anonym_9fd457

@peho90 taky u dvou deti, taky brzo prorezane zuby, u mladsiho jeste pred tretim mesicem. Novy zubar natrel stribrem rovnou v pul roce ale stejne se to dal droli. Ne tak extremne jako u vas. Ale zubu prednich hornich ma pulku. Starsimu se to pak zastavilo kolem te poloviny zubu, a pak s nima vydrzel az do prirozeneho vypadnuti kolem pateho roku. Druhe zuby mu vyrostly hned na to, zdrave. Stve me to, vypada to hrozne, na kojeni je to nahouby... Ale ani stara zubarka, ani novy zubar se netvarili, ze by se s tim neco moc dalo delat.

@anonym_9fd457 achjo 😫 já jsem tak doufala, že mladší to mít nebude 😫 děkuji Vám za sdílení Vaši zkušenosti.