Váček pod zubem

nyna87
27. kvě 2016

Ahoj holky,
cca v roce jsem dceru vyklopila z kocarku,horni 1cky zacaly cca ve dvou letech cernat.Nechavame je,vacek si udelal vyvod a hnis odchazi.Pred 3mi tydny spadla na koleje,jedna 1 se zacala hybat,dnes se bouchla a ja zjistila,ze tam ma druhy vyvod.Moje otazka na vikend: Setkala jste se nektera s tim?V pondeli volam dr.,ale ten vikend bude nekonecny.

Dekuji 🙂

lichtakova
27. kvě 2016

Obávám se, že to je na vytrhnutí, oba, holčička je malá aby vydržela nějaké delší ošetření...co ty myslíš, @leiladelly?

nyna87
autor
27. kvě 2016

@lichtakova dekuju za nazor.Maly jsou uz 4 roky,nejaky 2 uz to resime a ja budu i rada,kdyz se smilujou a vytrhnou ji je ☹ je to blby,ale uz to resime dlouho a je to furt horsi

leiladelly
27. kvě 2016

@nyna87 je to na extrakci, napisi pak vic, jsem nyni jen na mobilu

lichtakova
27. kvě 2016

@nyna87 kdyz uz je to takovy problem,ze se to provali ven (hnis),tak uz jen kleste. Byt Vami, informuju se pak o moznosti zhotoveni mezernicku,aby se naucila dobre mluvit,kdyz ji budou chybet zoubky.

nyna87
autor
27. kvě 2016

@lichtakova prave,ze dr rekla,ze kdyz jde hnis pryc,tak tam zub nechame.Rekli to nezavisle na sobe 3 zubari,pred druhym urazem s jednim kanalkem,tak jsme byli radi,ale ted uz nevim ☹ o mezernicku ctu poprvi,moc dekuju za radu 🙂

lichtakova
27. kvě 2016

Tak to moc nechapu,jsem zvedava,co jeste pripise Leila,ja bych teda infekcni zub v puse nenechavala...ale uz jsem se setkala (u synovce) s tim,ze jim zubar rekl "udelame do zoubku dirku po strane,aby hnis mohl ven...."no des. Mezernicek (jsou to jako "vyndavaci" zuby pro deti by snad mela hradit pojistovna jednou rocne-ona ho jeste dost vyuzije,nez ji porostou stale jednicky v cca 6 letech. Nas ucili,ze zub,kt.je zdrojem infekce uz nema v puse co delat.

leiladelly
27. kvě 2016

@nyna87 Tak to řekli tři zubaři špatně. Takovýto dočasný zub nemá v puse být, protože infekt může poškodit zárodek zubu stálého. Souhlasím se vším, co píše
@lichtakova .

nyna87
autor
28. kvě 2016

@lichtakova
@leiladelly dekuju moc holky, v pondeli volam dr.Dnes si neco nastuduju o tom nahradnim zoubku 🙂

peggy722
28. kvě 2016

@nyna87 Okamžitě vytrhnout. Není dobrý mít v tělě zánět. Ela se praštila do předních zubů. jedna jednička začala tmavnout a udělala se nad ní váček. Nechali jsme jí vytrhnout. Mezerníček žádný nemá. U předních zubů to není zase tak nutný, to se dává hlavně u stoliček, protože tam pak hrozí, že pro stálý zuby bude v puse málo místa. A jinak kamarádky holčina neměla ani spodní ani vrchní jedničky a naučila se mluvit normálně, dokonce i sykavky, který jsou bez předních zubů problém. Ela s tím taky zásadní problém nemá a to už jí vypadly i spodní jedničky. Ale rostou jí už nový, jen té vrchní jedničce se zatím ven nechce. Ale zvládá to.

nyna87
autor
28. kvě 2016

@peggy722 taky mi prislo divny,ze ji ho nechali,ale oni jsou doktori,ze?!Kdyby se hi neudelal ten druhy vyvod,tak to neresim a slepe verim doktorum ☹ dekuju,ted uz pude ven,budu si za tim stat

leiladelly
28. kvě 2016

@nyna87 Dřív se to tak moc neřešilo, zub se bral jako přirozený mezerník, by't mrtvý.... Obecně ale mrtvý neošetřený zub nemá v puse být.
Když řeknete, že to malou bolí, zub vytáhnou. Co se týká mezerníku, asi bych to nehrotila, já osobně bych ho asi svým dětem nedávala, pokud vyloženě nemají problémy s výslovností. Většina dětí to zvládne i bez mezerníku.

lichtakova
28. kvě 2016

@leiladelly já jsem se s mezerníkem setkala jen na fakultě, jinak taky nevím, že by je někdo dělal-bychom mohly napsat Cymprichový 😉, jak to má...ve škole naopak dělali celkem hodně.

leiladelly
28. kvě 2016

@lichtakova Nevím, kdo je Cymprichová? JInak , já učím na klinice na pedostomatologii, tam se mezerníky nijak běžně nezhotovují.

lichtakova
28. kvě 2016

@leiladelly to je jedna doktorka ze Slovenska,jezdi prednaset i sem a dela hodne deti ve sve praxi-i v celkovce. Kdyz je nejaky dotaz na fb diskuzi,tak se to prakt.vzdycky smeruje na ni.

lichtakova
28. kvě 2016

@leiladelly Katarina Cymprichova.

leiladelly
28. kvě 2016

@lichtakova Díky za informaci, neznám to jméno 🙂

lichtakova
28. kvě 2016

@leiladelly ale vzhledem k Tvym zkusenostem ji nepotrebujes znat 🙂- a to nema byt v zadnem pripade nejaka ironie, ze proste deti krome pedostom.a nekolika "blaznu" zas tolik lidi nedela...a zjevne ani na Slovensku.

nyna87
autor
5. čer 2016

@leiladelly
@lichtakova moc dekuji holky,zoubek je venku 🙂 pani doktorka sama uznala,zr ho vytrhne

leiladelly
5. čer 2016

@nyna87 To je dobře 🙂

leiladelly
5. čer 2016

@lichtakova čtu až nyní 🙂 No, máš pravdu, děti moc lidí nedělá... Co se týká zkušeností, čím víc vím, tím víc vidím , že nevím dost 😉

janickajana
5. čer 2016

Prosím poraďte, co to je? Rudá boule u dcery a bolí to na zmáčknutí či sáhnutí. ☹

leiladelly
5. čer 2016

@janickajana To je váček od mrtvého zubu.

janickajana
5. čer 2016

Děkuji za info máme radost ☹

lichtakova
6. čer 2016

@janickajana jak pise Leila, chce to pryc.

flunder
11. pro 2016

Holky je to vacek nebo co? Mali uz ma ten mrtvi zoubek vrtnuti a nezadelany, masirovala jsme mu to uchostourem pak u to asi prasklo, tekla mu krev. Co stim?

lichtakova
11. pro 2016

@flunder zub je podle barvy mrtvy,jestli se mu dela vacek nad nim,chce to vytrhnout.

flunder
11. pro 2016

@lichtakova a neni to treba jen zanet? Nechci ho nejak trapit :(

leiladelly
11. pro 2016

@flunder Zub je mrtvý, podle zabarvení, nad zubem je váček, který byl naplněný hnisem, jediné možné řešení je extrakce.

lichtakova
11. pro 2016

@flunder trapeni je nechat mu tam ten zanet.

flunder
12. pro 2016

@leiladelly
@lichtakova Holky mame jeste trosku provrtnuto a procisteno. Ale nemyslim si ze to dlouho vydrzi :(