12letá dcera se chce holit, jaká by byla vaše reakce?
Ahoj. Me dceri je ji 12,5 a vcera se me zeptala jestli se nemuze holit (hraje zavodne florbal, telocvik atd.) Nejak jsem ji odbyla. Premyslim zda ji to dovolit. Jsem rozhodnuta ze podpazi ano ale dale nevim. Dit je to jeste moje "mala". Vypada tak na 14. (170 cm). Docela blbe mi prijde (dostala menstruaci.... 🙂) 😖 uz jaksi roste :(. Kdyz si vzpomenu na sebe do 15 jsem to neresila podprdu az na stredni druhaku 😀. Ale zase vsinam si kdyz vidim jeji spoluzacky na trenincich nebo kdyz uz jdu pro ni do satny a prevlikaji se..... tak z 12 holek uz se docela dost (postavou jak ona, maji tam i 3 holky s 140 cm.) Se holi. Ale kdyz ji to nedovolim aby z toho nemela trauma. Podpazi jo. Ale ty nohy no nevim, ma jich docela dost a trochu tmavsi (ma spinavou blond barvu vlasu). Jak jste pristupovali k dceram takto vy? V kolikati jste jim to dovolily a co?
A ještě nych ji to raději ukázala, aby se nepořezala a tak, ať na to netlačí... stejně jednou začne....
Ahoj mohla bych se taky zeptat bude mi ta 7 dní 12 a nevím jak říct mamce nebo i tatovi? Že se chci holit protože mám černé chloupky a spolůžáci se mi smějí mám 150 cm a pří vypadám na 13 let a nevím jestli mám ješťe počkat nebo ne?
@barjssk3737372 Tvoje mamka se taky jistě holí, takže se jí normálně zeptej jestli si můžeš půjčit ziletku, nebo holící strojek a ohol se.. Moje dcera se holí od 13,ani nedala šanci chlupum vyrust😃 Jako matka jsem s tim neměla žádný problem, proč taky🤷♀️
@florbalka Takže ,odpovídám jako DCERA je mi 14 let a v 10 mi začaly růst Tmavší chloupky v podpaží a dole i na nohách tak sem prostě šla do Dmka (kapesné sem dostávala) a koupila si žiletku asi za 100Kč a prostě se oholila ,mamce sem to neměla potřebu říkat ale ani tajit takže kdyby se zeptala tak bych jí to vpohode řekla.A jednou večer mě mamka pohladila po noze a zeptala se "Amél ty se holíš"?tak sem ji odpověděla že ano,už více jak rok a mamka byla šťastná že už jsem "velká holka" a že už dospívám.
Ahoj já taky píšu z pohledu dcery. Je mi deset let a holila jsem se poprvé před týdnem a maminka mi řekla že je to super že už se chci holit a proč jsem nepřišla dřív . 🙂
@florbalka mně bylo asi tak nějak, kolem 12. Prostě jsem přišla za mamkou a řekla jsem jí o tom, dala mi peníze já sedla na kolo a jela jsem si nakoupit co jsem na to potřebovala 😄 nepamatuji si, že by s tím byl nějaký problém.. Ale co si pamatuju, když jsme jezdili na plavání, jedna dívčina byla zarostlá už asi v 10 jak blázen, ještě byla zrzavá takže to bylo jak pěst na oko, a ostatní na ní nebyli moc hodní 😕 děti jsou někdy sv**.. A kor, když dělá závodně nějaký sport, a už má co si oholit. Spíš bych se s ní o tom začala bavit jako kamarádka, společné téma pro ženský, můžeš jí poradit, pomoci.. Nebrala bych to nějak tragicky, máš doma ženu 😊

@florbalka jo, dovolila bych ji to....také jsem se začala holit, jakmile mi začaly růst chlupy, v podpaží jsem je snad nikdy neměla narostlé... nedovolila jsem jim to....🙂