icon

Jak přejít na jinou střední školu v pololetí?

macicek29
21. led 2026

Holky, řešila jste některá přechod středoškoláka na jinou SŠ v pololetí? Jak na to? Děkuji

jajulin
21. led 2026

Letos během října nebo listopadu přecházel syn od bratrance na úplně jinou SŠ. Z druhého ročníku přešel do prvního a vše proběhlo rychle a hladce. Nevím, jestli ti někdo poradí něco lepšího než to, že nejdřív je potřeba kontaktovat ředitele (zástupce) nové školy, kam by dítě mělo přestoupit - zjistit, jestli vůbec mají místo a za jakých podmínek by byl možný přestup.

cilkat
24. led 2026

Jestli v tomhle pololetí, nevidím reálnou šanci to stihnout - potřebujete to nejprve domluvit s ředitěli obou škol...

macicek29
autor
24. led 2026

Dekuji holky, mladej to ma kvuli fotbalu, myslela jsem ze hned od pololeti, ale nastesti jim to staci az od nove sezony. Spis mi jde o to, jestli je to realne, aby nemusel delat znovu prijimacky, jestli muze jen prestoupit…je ted v prvaku na soukrome skole.

fifina86
24. led 2026
@macicek29

Dekuji holky, mladej to ma kvuli fotbalu, myslela jsem ze hned od pololeti, ale nastesti jim to staci az od nove sezony. Spis mi jde o to, jestli je to realne, aby nemusel delat znovu prijimacky, jestli muze jen prestoupit…je ted v prvaku na soukrome skole.

@macicek29 musíte se zeptat na škole, kam chce přestoupit. Takže bych kontaktovala školu, kam míří. A nebo fotbalový klub s přestupem pomůže?Vím, že často v rámci akademií mají spolupracující školy.

macicek29
autor
25. led 2026
@fifina86

@macicek29 musíte se zeptat na škole, kam chce přestoupit. Takže bych kontaktovala školu, kam míří. A nebo fotbalový klub s přestupem pomůže?Vím, že často v rámci akademií mají spolupracující školy.

@fifina86 Ano, budou se snazit pomoci. Uvidime, snad to vyjde. Dekuji

claire90
25. led 2026

Kontaktovala bych reditele nove skoly. Nez prijmacky, tak mozna budou chtit rozdilove zkousky nejakych predmetu, alespon to jsem absolvovala ja kdysi u prestupu na skolu s jinym zamerenim. Ale doba je jina, reditel rekne vic 👍🏻