Jak přejít na jinou střední školu v pololetí?
Holky, řešila jste některá přechod středoškoláka na jinou SŠ v pololetí? Jak na to? Děkuji
Jestli v tomhle pololetí, nevidím reálnou šanci to stihnout - potřebujete to nejprve domluvit s ředitěli obou škol...
Dekuji holky, mladej to ma kvuli fotbalu, myslela jsem ze hned od pololeti, ale nastesti jim to staci az od nove sezony. Spis mi jde o to, jestli je to realne, aby nemusel delat znovu prijimacky, jestli muze jen prestoupit…je ted v prvaku na soukrome skole.
Dekuji holky, mladej to ma kvuli fotbalu, myslela jsem ze hned od pololeti, ale nastesti jim to staci az od nove sezony. Spis mi jde o to, jestli je to realne, aby nemusel delat znovu prijimacky, jestli muze jen prestoupit…je ted v prvaku na soukrome skole.
@macicek29 musíte se zeptat na škole, kam chce přestoupit. Takže bych kontaktovala školu, kam míří. A nebo fotbalový klub s přestupem pomůže?Vím, že často v rámci akademií mají spolupracující školy.
Kontaktovala bych reditele nove skoly. Nez prijmacky, tak mozna budou chtit rozdilove zkousky nejakych predmetu, alespon to jsem absolvovala ja kdysi u prestupu na skolu s jinym zamerenim. Ale doba je jina, reditel rekne vic 👍🏻

Letos během října nebo listopadu přecházel syn od bratrance na úplně jinou SŠ. Z druhého ročníku přešel do prvního a vše proběhlo rychle a hladce. Nevím, jestli ti někdo poradí něco lepšího než to, že nejdřív je potřeba kontaktovat ředitele (zástupce) nové školy, kam by dítě mělo přestoupit - zjistit, jestli vůbec mají místo a za jakých podmínek by byl možný přestup.