• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Brambor jako hlavní ingredience. Přidejte recepty!

6. září 2013 
Cau kocky, cela nase rodina milujeme brambory na kazdy zpusob, tak me napadlo zalozit temu na vymeneni zajimavych a chutnych pokrmu prave z brambor (varene, pecene, smazene, stouchane...jen ne na sladko).

Tak, kdo ma neco zajimaveho ci neobvykleho sup sem s receptem :slight_smile: Budu rada
29. dub 2009 ve 13:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
zemiakove placky :wink: :grinning: :grinning: :grinning:
29. dub 2009 ve 21:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
Výborné sú aj rezne obalené v zemiakovom cestíčku vypražené a pyre ako príloha. :slight_smile:
29. dub 2009 ve 21:27  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
u nas sa volaju cernohorske rezne. a posypu sa postruhanym syrom este. :slight_smile:
29. dub 2009 ve 21:35  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
bryndzove halusky :slight_smile:
29. dub 2009 ve 22:02  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Vcera jsem delala zapecene brambory se zelim a slaninkou...

Uvarila jsem si brambory na loupacku, pak oloupala, nakrajela na kolecka.. Vyskladala jimi zapekaci misku..

Udelala sjem si kysane zeli na cibulce (cibulka, zeli, sul, kmin, troska vegety, cukr) a oprazila si na cibulce trochu slaninky..

Na brambory jsem dala zeli, slaninku, brambory, slaninku, zeli a zase brambory. Dala zapect asi na pul hodiny do trouby a nastrouhala nakonec nahoru trochu uzeneho syra...

MOc dobre... :dizzy_face:
29. dub 2009 ve 22:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
cau kucharky,

bram. placky s rizkem mezi delame, mnam, a docela jsem na toto uplne zapomela.

halusky delame ze sacku, ja nejsem moc typ na piplani se s teste :zipper_mouth:

zdenalicka, paradni receptik, jen my nejime veprove/bravcove, co myslis, slo by to i be nebo s nejakou jinou ingredienci? :wink:

My jsme si oblibili:

brambory uvarene ve slupce (oloupane a nakrajene na platky)
cibulka na mesicky (oprazena na trosce oleje)
brokolice (polo uvarena a rozebrana na mensi ruzicky)
par vajicek uvarenych na tvrdo
zakysana smetana (smichana s mlekem do tekutejsi konzistence)
tvrdy syr na posypani

Do ohnivzdorne nadoby vymazane trosinkou masla polozime vrstvu brambor, osolime, opeprime, drceny kmin, dale cibulka, platky vajicek, vsechna brokolice a nakonec vrstva brambor. Vse zalijeme zakysanou smetanou. Zapekame na 180'C (fan) asi 30 minut, pak posypeme syrem. Vyborne :slight_smile:
29. dub 2009 ve 23:18  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
tak u nas je to granatir,francuzske zemiaky na vsetky mozme sposoby,zemiakova kaša s cibulkou a chrenom,pečene zemiaky s cesnakom,grilovane s rascou,zemiakove placky aj lokše,brynzove či kapustové halušky,zemiakove knedliky s ovocim,šulance,zemiakove knedle ku kapuste a masu.chvalabohu že objavili ameriku ved co by som varila :grinning: :grinning: :grinning: u nas sme tiez poriadne zemiakový.napada ju ma este samozrejme hranolky,zemiakova polievka na kyslo,hribova zemiakova polievka,falošna gulasova polievka a zemiak davam aj do slepacej ci hovadzej polievky :grinning: :grinning:
30. dub 2009 v 07:43  • Odpověz  •  To se mi líbí (5)
pepo, rozhodne by to slo i bez slaniny... :slight_smile: Ja ji tam dala jen kvuli chlapovi... :wink: Anobo ro muzes zkusit s kurecim masem na male kosticky nakrajenym a oprazenym na cibulce doruzova...
30. dub 2009 v 08:04  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
titkoamiram....recepty ne nazvy jidel please :wink: :wink: Jak se delaji lokse?

zdenalicka..rozhodne zkusim z kurecim :slight_smile:
30. dub 2009 v 10:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
My máme hrozně moc rádi plněné brambory - Uvaří se i ve šlupce rozkrojené na půlku (podélně). V kastrůlku se osmaží cibulka se slaninou, brambory se vydlabou a vnitřek brambor se smíchá se slaninou a cibulkou, dochutí se solí a kořením, brambory se směsí naplní, posypou strouhaným sýrem a dají na 15 min. zapéct do trouby. Je to skvělé s mlékem nebo se zeleninou.
30. dub 2009 v 10:18  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Jo, teď čtu, že slaninu nejíte, tak by to klidně šlo i se šunkou nebo kuřecím masem..
30. dub 2009 v 10:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
JO a prima bramborovy salat...

Brambory uvarit ve slupce, oloupat, nakrajet na vetsi kousky (kostky, silnejsi kolecka nebo pulkolecka), oloupat cibuli, nakrajet na kosticky, pridat k bramboram.. Pak nakrajet salatovou okurku na tenka kolecka. Mrkev, celer a petrzel nakrajet na tenke platky a sparit horkou vodou, vychladit (klidne prudce studenou vodou), pridat k ostatnimu.
V kastrulku si ohrat vodu, pridat sul, pepr, trochu vegety, trosku octa, cukru. Svarit z toho takovy sosik a zalit jeste varicim vsechny suroviny.. Dukladne promichat, nechat zeleninku nasaknout sosikem, parkrat promichat a nakonec pred podavanim primichat cerstvy krajeny kopr.

Hodi se to k rizku i ke smazene rybe, ja to sezeru ale i bez masa...:grinning:
30. dub 2009 v 10:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdeni, ten je boží, ten děláme taky, ale bez té zeleniny, jenom brambory, okurek a cibule (tu krájím na kolečka)
Zálivku dělám stejně..
30. dub 2009 v 10:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
ahoj marinka, fajn receptik, ja to dela podobne, jen misto slaniny smicham vnitrek brambor s hromadou nastrouhaneho syra a jarni cibulkou a troskou worchester sauce. I tohle je dobre.

bramborovy salat taky vyzkousim :slight_smile:
30. dub 2009 v 10:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
mari, ja si tam tu zeleninu pridala proto, abych nejakou dostlaa do manzela..:grinning:
30. dub 2009 v 10:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdeni, tak to jo :grinning: :grinning:

Pepi, jen se sýrem to musí být taky supr, ale manža tam musí mít aspoň nějaké maso :grinning: Ale někdy si pro sebe zkusím udělat pár brambůrků jen se sýrem :wink:

JO, a ještě dělám často gratinované brambory. Jenom se brambory oloupou a nakrájí na plátky (nevařené), dají se do zapékací misky (vždy dát vrstvu brambor a osolit je a opepřit) a potom dát do kastrůlku 33% smetanu s trochou mléka, tak čtyři stroužky česneku nakréjené na plátky a pár snítek rozmarýnu, pokud máte, ale nemusí být, osolit a trošku zahřát. Zalijou se tím brambory a zapéká se to tak hodinu na vyšší teplotě. Je to z Apetitu a má to být příloha, ale my to jíme samotné, jen se zeleninou :slight_smile:
30. dub 2009 v 10:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ja vas chapu vy masojedove :grinning: moje mamka taky nema dny bez flakoty haha, my nejsme ale vegetariani to ne, ale maso (kureci, kruti, ci hovezi) mame cca 2x do tydne.

marinka 'brambory se slehackou' miluje moje mala. Ja to este prokladam kureci prsa a trosku grilovaciho koreni. Nasi to delaji s kotletama veprovyma a toje jeste lahodnejsi :slight_smile:
30. dub 2009 v 11:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
myslela som ze su to jednoduche recepty ale jasne ze sem dam celu pripravu

lokse:uvarene zemiaky,najlepsie den vo pred,prelisujeme pridame cele vajce sol a trosku polohrubej muky.z cesta vyvalkame placky ktore opekame na panvici a potierame kacacou mastou,ak nemame tak aj normalnou mastou.daju sa jest len tak alebo k pecenej kacke alebo su vyborne s pecenovou plnkou-pecienky pomeliemes cibulou a cesnakom/podla chuti/,pridame cierne korenie ,cervenu papriku a varime na troske oleja ci masti,pred koncom varenia cc 8-10 min pridame sol.
30. dub 2009 ve 12:20  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
U nás bych teda doma s brambory neuspěla, prý - brambory jsou pro prasata... :grinning: Snědí mi je jenom jakkoliv jinak než uvařené, tj. bramborová kaše, salát, opečené, hranolky, krokety apod. Ale normálně jen uvařené anebo rozmačkané - ne e...

Ale pamatuju si, že mi od babičky moc chutnávaly brambory na paprice. Dávám odkaz na podobný recept, přidávali jsme navíc ještě měkký salám nebo kabanos.
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNFMENJNL&id_kategorie=JNLNMMR3
2. kvě 2009 v 16:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
titkova....vsk jednoduche typicke recepty z brambor zvlanem, ja chtel neco noveho co nedelam aneznam a hele muj deda je Slovak a lokse neznam a diky za recept, uz ted vim ze se u nas i ten tvuj uchyti, diky moc :slight_smile:
3. kvě 2009 v 10:54  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
ja zboznujem zemiaky uvarene v supke, osupem a osolim a jem s kyslou smotanou
4. kvě 2009 v 18:20  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
mne veľmi chutí tento šalát zo zemiakov :V šupe uvarené zemiaky pretlačíme,osolíme,okoreníme,pridáme kyslú smotanu,alebo majonézu,posypeme na hrubšie postrúhaným syrom a papáme :stuck_out_tongue_closed_eyes: (je dobrý za tepla i za studena)
20. kvě 2012 v 08:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
@maba mnaaam)))
22. kvě 2012 v 09:34  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
včera som objavila :sweat_smile: pri upratovaní knihu "zemiaky v našej kuchyni 389 receptov".Ani som "nevedela",že ju mám :grinning: .Už len nakúpiť zemiačky a kuchtiť :stuck_out_tongue_closed_eyes: :sunglasses: .Naši sú vééľmi zemiakový :slight_smile:
22. kvě 2012 v 09:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja robím na veľa spôsobov,ale jeden z naj a najjednoduchších sú pečené zemiaky v sójovke :grinning:
menšie zemiačky sa poriadne vydrhnú a rozkroja na polovičky,šupkou nadol uložia na plech,pokvapkáme olejom-ja dávam olivový,zľahka okoreníme,trocha posolím alebo posypem grilov. korením a poriadne pokvapem sójovou omáčkou :sunglasses: dáme piecť na cca 15 minútiek,potom otočíme na opačnú stranu zemiačky a zase pokvapeme sójovkou a dopečieme zase cca 15-20 minút. vonia to super a chutí mňam mňam. my si na horúce zemiačky natierame ešte maslo-klasické.je to lahoda a lacné :dizzy_face:
22. kvě 2012 v 09:51  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
veeeeeela zapekanych zemiakov s filetami a spenatom.nakrajam si zemiacky na vecsie kocky, na ne poukaldam filety, na ne povareny spenat s cesnakom a okorenim. tych ryb tam nemusi byt vela, pretoze sa aj tak rozpadnu, kym sa zemaicky upecu, potom sa to da zmiesat. niekedy to posypem syrom, dobre a zdrave :wink:
23. kvě 2012 ve 23:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ak niekomu ostane zemiakova kasa/pyre: pridame vajicko a muku, spravime male placky (10 cm priemer), opecieme z oboch stran na troske oleja. Podavame s brusnicovym lekvarom/kompotom. To som prvy krat jedla v Nemecku u jednej zlatej pani, mne to velmi chutilo a da sa to jest aj na studeno, super jedlo do roboty...

My robime aj pecene zemiaky:
velke zemiaky (ako past) umyt, potriet zmesou oleja a hrubej soli (inak super peeling na ruky :grinning:), dame piect do rury na 200°C na taku necelu hodinku. Potom rozkrojit a plnit podla chuti: struhanym syrom a kyslou smotanou, mozete pridat struhanu mrkvu, kukuricu, paradajky a papriky na kocky, kusky oprazeneho maska pre masozrutov, proste kto co chce a co chladnicka da :wink:

Americke zemiaky:
Zemiaky dobre umyt, aj so supkou nakrajat na mesiaciky. V pohari zmiesat par lyzic oleja a koreniny, co policka da: sol, korenie, trosku vegety, papriku, trosku stiplavej papriky alebo cayenskeho korenia, susenu cibulu a cesnak, trosku mletej rasce, bylinky, podla chuti a zasob. Zmiesat so zemiakmi, dat v jednej vrstve na plech, piect do chrumkava. Ku tomu pasuje pazikova omacka: kysla smotana, trosku majonezy, vela pazitky, dochutit solou, korenim, susenym cesnakom.
25. kvě 2012 v 11:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj holky, můžu jeden sladký? Dá se i naslano,a le manža to miluje nasladko, musela jsem se naučit od tchýně, co vaří vše "od oka":

šmůraný regiment

předem uvyřené vychládlé brambory nastrouhat najemno (500g)
1 celé vajíčko
špetka soli
polohrubá mouka až do konzistence vláčného těsta, co jde rozválet (když se přežene, doředím mlékem)
rozválíme na plát asi 0,5 cm vysoký, nožem nakrájíme na čtverečky (cca 3x3 cm) a vhazujeme do vroucí, osolené vody. Je uvařeno asi do 4 minut.
Na talíři dozdobíme povidly (nejlépe domácí) a kysanou smetanou. Mže se dosladit moučkovým cukrem.
25. kvě 2012 ve 12:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
spanielska omeleta
http://www.youtube.com/watch?v=pvlkYYdIBV0

studeny zemiakovy salat - uvarit zemiaky v supke ked vychladnu tak sa ocistia nakrajaju na kocky a pridavam paradajku pokrajanu na kocky, uvarene vajce na tvrdo na kocky, olivy, niekedy ak mam uhorku tak aj uhorku, tuniak, sol a olivovy olej - idealne je ak sa este necha v chladnicke.
6. zář 2013 v 07:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek