icon

Dají se skleničky od příkrmů použít na zavařování?

hanka_12345
11. zář 2025

Ahoj holky, vyuzivate na neco sklenicky od prikrmu? zkouseli jste v tom neco i zavarit?? ja mela takovej pocit ze se to neda ale ted to ctu na netu ze by se to mohlo v pohode uzit k zavarovani. Ma nekdo zkusenost? diky

malytlustyhroch
11. zář 2025

@hanka_12345 podle toho jaky mas vicka, teta zavarovala do tech normalnich, treba hello myslim. Jak jsou takovy ty s jemnym zavitem (hipp, dmbio...), tak ty chytaji spatne. Ja v nich ukladam porce jidla pro mimi/batole do lednice/do mrazaku, kdyz pro nej varim/odebiram pred solenim.

hanka_12345
autor
11. zář 2025
@malytlustyhroch

@hanka_12345 podle toho jaky mas vicka, teta zavarovala do tech normalnich, treba hello myslim. Jak jsou takovy ty s jemnym zavitem (hipp, dmbio...), tak ty chytaji spatne. Ja v nich ukladam porce jidla pro mimi/batole do lednice/do mrazaku, kdyz pro nej varim/odebiram pred solenim.

@malytlustyhroch myslim ty hami.
Me by stacilo kdyby do toho sla dat aspon marmelada, nic jinyho v takove male porci nezavaruju. Kecup, ruzny majdy spagerovy davam do velkych ale toto by se me fakt hodilo na marmelady 🙂

mmch v mrazaku to neprde?? to by bylo taky fajn

malytlustyhroch
11. zář 2025
@hanka_12345

@malytlustyhroch myslim ty hami.
Me by stacilo kdyby do toho sla dat aspon marmelada, nic jinyho v takove male porci nezavaruju. Kecup, ruzny majdy spagerovy davam do velkych ale toto by se me fakt hodilo na marmelady 🙂

mmch v mrazaku to neprde?? to by bylo taky fajn

@hanka_12345 v mrazaku mi za 9 let zatim nepraskla mala zadna. Velke, sedmicky od okurek, asi dve nebo tri. Mrazim hodne a skoro jenom ve skle.

1pomnenka
12. zář 2025

Pod víčka s jemným závitem zavařovat nelze, nedrží. Klasická šroubovací Hello jsou top.

hennrietta
12. zář 2025

@hanka_12345 Zkušenost mám od 2 lidí. A v jedné válce je to prý tak půl na půl, že se víčka chytí.

hanka_12345
autor
12. zář 2025
@1pomnenka

Pod víčka s jemným závitem zavařovat nelze, nedrží. Klasická šroubovací Hello jsou top.

@1pomnenka jo ale to je tak na tech presnidavkach vse. Slozeni je naprd

mysh_me
12. zář 2025

@hanka_12345 pro sklenicky od prikrmu jsem vyuziti nenasla a hazela jsem je celou dobu do kontejneru na sklo. Ty vicka uz se nechytnou, zavarovat se do nich neda. Jediny co ma dobrou sklenicku na zavarovani je velka presnidavka z Dm, ale to neni ani v detskym, maji to normalne u jidla. Ale narozdil od tech hello ma dobry slozeni, ktery muzou i deti jist 🙂

moundi
12. zář 2025

Skleničky klidně můžeš použít. Jen je potřeba koupit nové víčka, protože ta, co tam dávají, málokdy potom drží.

hanka_12345
autor
12. zář 2025
@moundi

Skleničky klidně můžeš použít. Jen je potřeba koupit nové víčka, protože ta, co tam dávají, málokdy potom drží.

@moundi aha a ktery vicka na to pasují, prosim?? Divala jsem se uz po nejakych ale byly to ty samy klasicky vysoký. Primo na tuto sklinku nikde nebyly

1pomnenka
13. zář 2025
@hanka_12345

@1pomnenka jo ale to je tak na tech presnidavkach vse. Slozeni je naprd

@hanka_12345 Skleničky dostávám, složení je mi šumák.

hanka_12345
autor
13. zář 2025
@1pomnenka

@hanka_12345 Skleničky dostávám, složení je mi šumák.

@1pomnenka jako celou presnidavku dostavate a nebo jen ty lahvicky? Pokud plne-davate je svym detemnnebo to jite sama?

Pokud to ji vase deti tak je mi jich lito

saralinda
13. zář 2025

Hello jsou dobre - ty ložená zavařování použit. Ostatní nikoli.

1pomnenka
14. zář 2025
@hanka_12345

@1pomnenka jako celou presnidavku dostavate a nebo jen ty lahvicky? Pokud plne-davate je svym detemnnebo to jite sama?

Pokud to ji vase deti tak je mi jich lito

@hanka_12345 Dostávám prázdné sklenice, protože do nich zavařuji. Zavařuji si vlastní přesnídávku z ovoce z vlastní zahrady. A do džemů bych nikdy nedala ani želírovací cukr, je to chemie. Vždyť se koukni do profilu. Nikdy bych si nekoupila ani nakládané okurky, nemám k tomu důvod.

klarahavl
Odpověď byla odstraněná