• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Lze zmrazit pórek a celer? Jak?

30. září 2012 
Ahoj holky, mám tady 5 celých pórků a jeden větší celý celer, teď z toho nic vařit nebudu, chtěla bych zmrazit, jde to ? A mám to nakrájet a nějak rozdělit do sáčků ? Poraďte, prosím. Díky moc :wink:
27. zář 2012 v 16:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
já si vždy roztřídím do sáčků abych to měla třeba na 1 polívku, atd. Očistím, nakrájím, zabalím, zamrazím :wink:
27. zář 2012 v 17:14  • Odpověz  •  To se mi líbí (3)
Očistit,nakájet na kostičky,dát do sáčku nebo uzaviratelné misky a zamrazit.Dělám to tak i s mrkví,celerem,květákem nebo brokolici-dnes jde zamrazit skoro vše. :slight_smile:
27. zář 2012 v 19:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ano, celer a pórek jdou zmrazit dobře. Jak psala lucyhavirov- očistit a nakrájet, celer na kostičky, pórek na kolečka a v misce nebo sáčku zmrazit. Mám takhle zmraženou i mrkev a petržel, když dělám polévku, jen do vývaru vysypu kolik chci a povařím. Mám zmražený i vyloupaný hrášek, posekanou perželku, podušené houby a spoustu dalších věcí. Pórek mám dokonce zamrazený pokrájený na dvě velikosti, na drobno do polévky a na silnější kolečka pod maso.
28. zář 2012 v 16:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
Oboje jde určitě zamrazit - očistit, nakájet na kostičky/kolečka, dát do sáčků po množství na jedno vaření a zamrazit.
29. zář 2012 v 11:38  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
celer můžeš dobře i usušit-ja pak voňavější třeba v polívce
29. zář 2012 v 11:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ja vždycky nakoupim hromadu zeleniny, očistim a naporcuji do pytlíku vždycky porci na polivku, pak jen soupnu do hrnce kus masa a jeden tenhle pytlik zeleniny a je to. S tim susenim bych se bala plisne. Ja nevim, vím, ze jsou susicky a babička treba dělala krizaly v troubě.. a co ususit a pak dat do mrazaku? Aby v ty zelenině neco zbylo :slight_smile:
30. zář 2012 v 08:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek